Direktlänk till inlägg 11 april 2013

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET

Av Anita - 11 april 2013 09:38

 

En del mornar är jag så väldigt skrivsugen så jag vet inte var jag ska börja och samtidigt vill man ju inte att blogginlägget ska bli för långt för då orkar ingen läsa det.


Fortfarande är det kallt på nätterna. -10 när jag vaknade idag och då smälter snön väldigt sakta på dagarna. Trots det så har jag en barfläck ute på gården där sparken har kört fast.


Jag ser skatan ha problem med att hitta pinnar för att laga sitt bo som hon har i björken ni ser på bilden.

Igår kom koltrasten och det är ett vårtecken om något. Jag får lägga ut lite mer mat än vanligt. Jag ska ge honom ett äpple för det vet jag att han gillar.


Det finns fördelar med att det är så här kallt på nätterna. Snön är kvar på vägen och då kör timmerbilarna inte sönder vägen så väldigt.

 

Det är fin tjock is på sjön och man kan till och med åka spark på skoterspåren. För dom som gillar att pimpla är det väl helt perfekt. Ni vet att jag är vinterhatare men jag kan leva med det här. Solen är varm och kvällarna har en vacker ton av blåskimmer som ändå är vår.


Över till något annat.

Igår hade vi meditationsgrupp. Vi var sex tjejer den här gången och det är nu vi kommer till skrattet. Vi satt på en skiva med meditation och en mesig kvinnoröst började mässa. Är man trötta och slitna så behövs det inte mycket förrän det brister och DansBritt började skratta och sedan började vi alla skratta. Oj så vi skrattade. Vi bytte skiva och tror ni inte att det var en mesig människa till som pratade med tillgjort mild röst. oj, så vi skrattade.

Skit samma. Ett skratt som varade så länge gjorde säkert mer nytta än all meditation i världen.


Så fikade vi och jag hade för sundhetens skull köpt  nyttigt bröd"ett rusikt härligt lantbröd med morot". Det lät väl både gott och nyttigt? Fy sjutton, det var det torraste och smaklösaste bröd jag ätit. Varför är alla nyttiga bröd så attans äckliga. Jag tvingar mig att äta nyttgit bröd nästan jämt men oj vad det är gott men vanlig franska, rostad med marmelad på. Nä, ska jag ha något nyttigt i framtiden så får jag nog äta knäckebröd. Än har jag inte hittat något grovt bröd som är gott. Sågspån med vatten känns det som. Förstår precis hur barkbröd måste ha smakat.


 

När våren närmar sig får jag en sådan längtan efter att få möta våren söderöver. För länge sedan åkte jag med vänner utomlands i maj. Mötte våren på underbara platser. Till och med ifjol var jag inte utomlands men ner till Skåne och österlen. Fick se "Ale Stenar" som jag suktat över.


Nu får jag nöja mig med att läsa om sånt jag velat se en gång i mitt liv.

Ett av drömmarna är Maderia, ön där det alltid blommar.

Hör här: " Levadan ändrade rikting, lämnade ravinens kant och flöt in i en dunge kastanjeträd. Solstrålarna silade ner gen lövverket och fick de vilda hortensiorna. som växte i överflöd att lysa blå. Luften var varm och fylld av en söt.odefinierbar doft. Ett citronträd växte vid levadan. "


Att få vandra upp bland bergen vid sidan av vattnet. Vilken dröm, vilket äventyr. Det finns så mycket att se och det grämer mig då och då att så fort jag lyckats spara på mig en slant så går något åt helvete. Bilen, trasiga tänder, skorsten som håller på att gå sönder eller någon jäkla restskatt.  


Nåja, det är ju som det är och jag slipper ju i alla fall sitta fast i någon lägehet. Knät har ju läkt bra nu så jag kan ju gå ut och sitta i solen och gå omkring lite grann men jag längtar efter att få komma bort ett tag om det så bara vore till Sundsvall en sväng. Jag som inte ens kan ta mig till Hammarstrand nu innan bilen är ok känner mig lite instängd och less även om jag har besök varje dag så gott som.


Dagens ord: Om man inte har hopp och drömmar så har man ingenting 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

11 april 2013 10:14

Så sant så det e på hoppet vi lever och drömmarna vi tror på! Kram

 
Skatan

Skatan

11 april 2013 11:03

Preciiiis så där skrattade vi många gånger på vår Toscanaresa. Det är så härligt så det är inte klokt att skratta så där ... utan hejd. Det värsta är att jag nuförtiden har lite svårare att knipa (du vet) :-) ... så en eller annan trosa går åt. Det gäller att vara förberedd.

Kramar!

PS det ska bli sååå kul att ses igen. Det dröjer ju inte alltför länge till dess.

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

11 april 2013 13:20

Jag längtar också efter att åka söderut och har suttit och klickat och tittat på alla möjliga resor och resmål, men jag är så rädd att det blir ensamt och jobbigt. Jag får nog hålla mig hemma och vänta om det eventuellt dyker upp någon trevlig bussresa. Och så ska jag åka en vända till syrran i Stockholm när det blir lite varmare och trevligare väder.
Även om man är ledig och äger sin tid, så behöver man få lite semester från vardagen.
Beträffande dina drömmar om Madeira så var Åke och jag där för många år sedan och då gick vi en sån där levadavandring. Det var så enormt vackert!!
Hoppas att du kommer iväg på något trevligt du också!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

11 april 2013 15:46

Var en gång hos en kiropraktor, som skulle öva lite meditaion på mig. Han satte på ett band som han själv hade spelat in. Jag kunde inte slappna av ett dugg, för jag hade fullt sjå med att hålla mig fast i britsen jag låg på annars hade jag fallit av, jag var MYCKET skrattlysten.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

12 april 2013 07:17

Vem ska få "Ert gäng" att skratta mycket och länge om inte Britt?!!!
Underbart väder fortfarande! Härligt i paradiset!!! Med vårtecken som börjar komma!!!

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

12 april 2013 09:51

Tror nog också att den skrattfyllda träffen var bättre än meditation :)
Bra att du börjar bli bättre i ditt knä, men trist att du inte fått ordning på bilen än... måste vara väldigt jobbigt för dig...
Ha en trevlig helg!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se