Direktlänk till inlägg 16 april 2013

ÄNTLIGEN

Av Anita - 16 april 2013 15:19

Nu knoppas små blommor

i skog och dal.

nu spritta små bäckar i tusental.

Nu klingar så ljuvligt

i skogar och snår

en hälsning till alla

om kärlek och vår.

Så skrev någon diktare som heter A T Gellerstedt som jag inte har den blekaste aning om vem det är men som var lite söt ändå. Porlar och kvittrar. Precis så är det äntligen. 
 

Igår natt och igår morse vräkte regnet ner.

Jag kastade in vinterjackan och vinterstövlarna i trappskrubben och smällde igen dörr en till trappskrubben eller trappkontoret som man sa förr i tiden.

Vinter bort bort bort bort bort!!!!!!!!!

Fram med gummistövlar och gula sommarjackan.


Trots att jag ska vara rädd om mitt slackiga knä kan jag inte låta bli att klafsa omkring i skogen. rensa diken och bäckar och känna surlukten av lera på vägen. Titta på myrorna som jäktar runt i stacken.

 

Vet ni att uppe på gubbflon kom en nässelfjäril och satt sig på min axel, gula jacka såg väl ut som en tussilago kanske. Stackars liten, hur ska hon klara kylan.


 

Nu har jag plockat fram lite möbler till altanen så jag kan sitta ute och fika och äta. Slut på att vara inomhus. Hurra.

Gamle A kom en sväng och fikade nyss men nu börjar det mulna mer och mer. Kanske mer regn ska skölja bort snön men det är bara bra.


Söndagen var det vägmöte här hos mig och trots att vi inte var så många så tog det några timmar och vi hade väldigt trevligt. Resten av dagen pratade jag i telefon med lite olika människor och det var mest trevliga nyheter jag fick höra och det känns ju kul. Det har mest varit dystra saker nu ett tag så lite omväxling ger glädje.


Nu är ju inte livet bara en fest om ni trodde det.

Grannen tjatar om potatissättning och blomplantering fast inte ens snön är borta ännu.

Jag funderar över mina pensioner.

Man känner sig som en obegåvad idiot ibland. När jag sökte pension för ett par år sedan fick jag besked att jag skulle få min SPV pension när jag fyllde 65 och det gör jag nästa månad men jag har inte hört något och inte fått någon ansökningsblankett eller någonting.


När jag läser hemsidan hittar jag inget svar där och ingen mail att skriva och fråga heller. Kanske är det så mycket info där så jag missar det jag undrar över. En enkel fråga. Måste jag söka eller kommer det automatiskt?

Tänk att allt ska vara så krångligt nu för tiden.


Imorgon ska jag få lämna in bilen igen och jag hoppas att meken äntligen får till den. Under tiden ska jag vara hos DansBritt. Tror att jag blir galen om jag inte kan fara som jag vill igen. Om man bor så här långt inne i skogen måste man bara ha bil.


 

Vad mer.

Jo, min fuxia har fått knoppar redan och bouganvillan blommar för fullt igen. Mina pelargonskott tar sig fint och jag har satt frön från svartöga och blomman för dagen.


Dagens ord: Det torraste frö blir en vacker blomma om den bara får jord, vatten, ljus och kärlek.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

16 april 2013 15:56

Det är hopp om livet med andra ord!
Visst är det härligt när man kan ana att den där lång, motiga och trista vintern äntligen ger upp.

Hoppas att du snart får ordning på din bil. Det är ju inte klokt så länge de varit utan den!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

barbroli@telia.com

16 april 2013 16:00

Kära Anitha... önskar att jag kunde skriva till dej och hålla med om allt du säger, allt det härliga och sköna som hör våren till.

Men jag har faktiskt inte tid. Jag måste stryka vantar....

 
Skatan

Skatan

16 april 2013 16:33

Jag längtar riktigt till Fisksjön och då ...när det är dags ... är det väl full vår kan jag tänka med ingen is på sjön och tussilagon vid vägkanterna ... Det ääär härligt när det äntligen har vänt. Hoppas nu bilen blir OK också.

Kramar!

http://skatanstankar.com

 
Annika

Annika

16 april 2013 19:54

Nämen hej. Här inne hos dig blev jag ännu gladare än vad jag redan var. Det smittar av sig. Härligt. Ja nu är det VÅR så nu kan fjärilar och spyflugor eller vad som nu hör till få komma. Och som du skriver släng vinterkläderna all världens väg. Ha en fortsatt fin vecka.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

16 april 2013 20:51

Tack för vårporlandet! Jag är ju uppvuxen ute i Tivedsskogarna och jag får lite "barndomskänsla" av dina inlägg ibland. Kan känna dofterna från när jag var barn. Jag vet exakt hur det känns att gå med gummistövlar på den där vägen som du har lagt in en bild på. Det är olika vårtecken på landet och i stan. I stan är det bilarna som sopar gruset från trottoarerna och på landet är det klafsiga grusvägar. Men nu vågar vi väl ändå säga att den är här, våren.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Ingrid Pettersson

16 april 2013 23:21

http://www.spv.se/Privatperson/Ansoka-om-pension/Ar-statligt-anstalld/
Här hittade jag en del nyttig upplysning. Lycka till!

 
Anki

Anki

17 april 2013 07:38

Skön känsla med vårporlande bäck! Härligt att våren har kommit hos dig också :)
Hoppas nu du får ordning på bilen också... äntligen!
Vad gäller pension så ser jag att du fått en länk att kika på - bra, för jag är inte så insatt... men vanlig ålderspension tror jag man måste ansöka om...
Ha det fortsatt bra!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

17 april 2013 16:37

Så vacker dikt och när jag skulle spela upp din filmsnutt så HOPPADE jag till och vart lite rädd hehe fast inte för det härliga porlande vattenljudet, utan för att jag var inte beredd att filmen gick igång då det dröjde några sekunder innan den spelades upp. Ja ojojoj.
Det är riktigt att kasta av sig jackan FÖÖÖÖR " SLÄPP FÅNGERNE LOSS DET ÄR VÅÅÅÅÅÅÅÅR" Min vanliga tokiga galenskapstänkande hehe.
Lilla fjärilen då som tyckte om din gula jacka. Visst är alla små djur söta ändå.
Ha det så gott nu vännen och stor vårkram till dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

17 april 2013 19:01

underbart porlande!

Äntligen säger vi alla. En sån fin bild du har på din blogg - finns blommorn (smörblomman) hos dej i närheten?

margareta

 
Karin

Karin

18 april 2013 14:00

Så ljuvligt porlande! En bäck om våren kan vara just så yster som diktaren beskriver!
Pensioner vet jag inget om, hoppas att du kan få besked av ngn som är insatt!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

18 april 2013 18:07

Äntligen!!! Den finaste melodin kommer från naturen.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

19 april 2013 09:48

Vilket underbart porlande ljud du bjuder på idag. jag har alltid tyckt om att gå och titta och lyssna på bäcken. det ger en sådan fridfullhet.
ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se