Direktlänk till inlägg 19 april 2013

SNART BRYTER JAG IHOP

Av Anita - 19 april 2013 14:54

     

Man vet inte om man ska skratta eller gråta men mest känns det som om jag vill sätta mig och storgråta men vad kan det tjäna till. Storförbannad är jag naturligtvis.

Vi börjar från början.


Det har varit strömavbrott nu i flera dagar. Strömmen kommer och går Naturligtvis hade jag bespetsat mig på att skriva protokoll igår eftersom det regnade och blåste. Började och så gick strömmen och alltihopa försvann. Provade efter någon timme igen men det var samma sak så jag gav upp och gick ut i regnet istället.

Farmor sa att det första vårregnet var bra för hyn och för blommorna så nu borde jag ha hy som en baby så blöt som jag blev.


Nåja imorse var det strömavbrott och jag fick inte mitt morgonkaffe förrän mitt på dagen och ni vet hur man blir utan kaffe på morgonen. Ännu mer grinig än vanligt.


Så pratade jag med PappersBeda och hon meddelade att jag hade flera tusen i restskatt. Det dras alldeles för lite skatt på pension och även om jag betalar stor del av min lön när jag jobbar så räcker det inte. De fattiga som inte fuskar med avdrag ska sättas åt så det ryker om det.


Så var det då det här med bilen. Nu har den stått på verkstaden några dagar igen och idag ringde jag och fick besked att han inte klarar av det utan att jag måste till Östersund där det fanns några som kunde mäta Mastabilar och felen med ABS.bromsar Nu har jag kämpat med den här bilen sedan i januari och så blir det så här.


Nu måste jag ju försöka få hem bilen så jag kan byta till sommardäck för annars blir jag väl tagen av polisen när jag åker till stan och inte har jag tid att åka till stan med bilen och ha den stående där för nu är det mycket som ska hända.


Inte har jag någon lust att ligga i surbacken och byta däck heller, precis nu när det är som värst blött och surt och regnigt och blåsigt. Ingen mat har jag hemma heller för den delen. Hittade några frysta potatisbullar som jag har ätit med lite lingonsylt och det gick väl bra.


Så satt jag mig för att skriva klart protokoll och det funkade inte heller. Då kom ett nytt strömavbrott och visserligen hade jag sparat (jag är inte dum på det viset) men en del försvann i alla fall.


 

Den här bilskiten tar knäcken på mig och för att inte tala om att det bara är något fjask med dom här ABS-bromsarna. Jag har jättebra vanliga bromsar och bra däck. Jag har ingen som helst nytta av dom där bromsarna och ändå ska bilbesiktningen lägga sig i det och underkänna min annars så bra bil.


Nu har det kostat mig 300 kr i besiktning och sedan 100 kr i ombesiktning och nu kommer jag att få betala 300 kr till för att få besikta igen om nu jag någon gång får till det här skiten.


Dessutom alla konstnader för att få bilen lagad. Jag vågar inte ens tänka på vad det har kostat mig hitintills och vad det kommer att kosta innan det är slut.


Så ser man dom här på lyxfällan som har så otroliga inkomster och ändå inte kan klara av sin ekonomi. Byt skor med mig ett tag får ni se hur fint det är.


Nej nu är jag riktigt ledsen och riktigt övergiven och alla goda råd jag har fått tills nu har inte lett mig någonstans bara på eviga villovägar. Fy faaaan säger jag bara.


Dagens ord: Ibland vill man bara gå och gräva ner sig.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

19 april 2013 15:47

ALSO JAG BLIR MÅLLÖS!!!! Finns ju ingen möjlighet utan bil på landet.

Reservdelar på gamla bilar har blivit dyrt! Bromsbeläg på min kostar 500kr. Sedan ska de oxå dit. Ny drivrem 400 :- och dit ska den oxå. Sedan besiktning. BIL MÅSTE MAN HA PÅ LANDET! Du är ändåx stark Anita som har klarat av att leva ensam ute i skogen. Inte många kvinnor som skulle klara av att leva som du. De flesta kvinnor har män och släkt som ställer upp! T ex jag; som har en gubbe som tar hand om och pyssla med min bil. (Men jag betalar vad det kostar!har en rätt skapligt pension iallafall)

De är intressant att höra hur du försöker att få din dag att fungera. Du är verkligen värt en uppmuntran.

margareta


 
Soldansaren

Soldansaren

19 april 2013 16:13

Tar det aldrig slut! Jag tänker inte komma med några goda råd, det brukar bara vara irriterande när man är arg.
Varma styrkekramar till dig i alla fall!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

19 april 2013 16:43

Vad ska man säga Anita!
Det är bara för jäkligt att du ska ha det så här. För jag känner att du verkligen är ledsen och nere nu. Det här är inte bara den vanliga surkärringen som grämer sig. Ingenting kan jag göra mer än att tala om att jag känner med dig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbro

19 april 2013 16:55

Ja herregud Anitha. Nu är det inte roligt att vara du. Har inga tröstens ord mer än att det när det är som jäkligast brukar bli bättre. Hoppas du får en skaplig helg i alla fall. Kram på dej!

 
TantGlad

TantGlad

21 april 2013 09:19

Ja det är konstigt att vissa människor med redan höga inkomster hamnar i lyxfällan. Men det blir väl så med habegär och som nåt som jag inte förstår.
Jobbigt när strömmen går och visst måste man få sitt morgonkaffe som åkso dessutom smakar som bäst av alla dagens kaffekoppar. Utan morgonkaffet blir man arg som ett BI!
Önskar dig det bättre och en fin söndag.
Varma kramar.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

21 april 2013 11:43

En varm kram till dig från mig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

23 april 2013 07:26

Morron Anita ! För det första så ska du nog ta tag i saker och ting. Alltså ring till elverket och säg att strömmen går hela tiden. Bilen ska du lämna in på en auktoriserad Mazda verkstad och inte hos någon plockjocke. Ibland Anita får man ta fram lite djävlar anamma som t.ex då Lillys bil kostade 38 000 i reparationer under 2 år. Hon bytte bil till en Skoda och vi har inte haft ETT problem sedan 2010 det du ! ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Anki

Anki

23 april 2013 08:47

Tycker så synd om dig... och jag vet... det hjälper ju tyvärr inte ett dugg... Hoppas av hela mitt hjärta att allt elände tar slut, att bilen blir fixad, att du slipper fler jobbiga strömavbrott...
Tänker mycket på dig...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

23 april 2013 22:31

Eländes elände, säger jag! Hoppas allt ordnar upp sig.
Önskar dig en bra vecka!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

23 april 2013 22:31

Hoppsan! Tur att man inte var i närheten i dag:) Rädd också att din otur skulle smitta i så fall. Vissa dagar överlever man bara! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Irja Ia,

Irja Ia,

24 april 2013 22:32

Go`kväll i stugan vännen !!!
Man säger ju som oftast att alla goda ting är tre,,, så är det väl också när olyckan är framme, det ska hända tre olyckliga saker i följd, visst är det bedrövligt när kassan är skral . Eländigt när allt händer på en och samma gång, hoppas det ordnar till sig, var optimist....
StyrkekramiZar Ia,

http://40-Talisten.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

30 april 2013 11:11

Åh, vad jag håller tummar att det löser sig och så "billigt" som möjligt... Känner så väl igen det, när grejjerna bara rasar sönder för en och som grädde på moset, den där jädrans bakskatten :-(
Och hade man någon gång tur och det kom pengar tillbaka, ja då kunde en ge sig fan på att någon dyr maskin flög sönder :-(

så, jag har minsann gått i dina skor så jag vet!
Är såååå lycklig över att ha ett jobb att gå till, det är en sån lyx, en lyx som många inte förstår att uppskatta.
-Visst, jag förstår också, att om man haft förmånen att få jobba hela livet och kanske därtill inte riktigt trivts med det jobb/de arbetstider (elelr annat) så är man utless och trött.

Så det är kanske inte konstigt att jag unnar mig saker jag inte kunnat unna mig tidigare ;-) och det är en lyx att kunna gör både det och att spara för sämre tider...

För de kommer, bil-dator- osv osv som kan krascha förutom kroppen då, allt dyrt och eländigt som kan hända...

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se