Direktlänk till inlägg 11 maj 2013

UNDRAR VAD SOM HÄNDER HÄRNÄST

Av Anita - 11 maj 2013 23:06

 

Jag kämpar hårt för att låta bli att tänka på det.

Distraherar mig med att dra fram ved från skogen. städa växthus och göra fint på farstukvisten.


Regn och sol om vart annat, en dag som gjor för allt jag kunnat göra om jag haft bilen klar och besiktad.

Allt som jag brukar göra om våren.

Fara och plantera på gravarna.

Hälsa på min faster och kusin och gå och titta på handelsträdgårdar som vi brukar göra.

Åka och hälsa på AMV och höra hur dom haft det i Grekland.

Åka och handla mat.

 

Värst av allt är att inte kunna fara ¨på vårens första dans. En tradition som vi danstjejer haft i många år nu.

Jag brukar köra och vi brukar ha med fika och vi brukar ha så roligt. Vårnatten brukar vara så ljus och jag brukar vara så lycklig.

Så här kul hade vi ifjol.

Såg "Lets Dance" igår kväll och blev så danssjuk. Så blev det så här. Utan bil och ensam i skogen när jag vet att andra dansar och har kul. För mig känns det som allt är slut nu. Allt roligt. Jag bara sitter här och kommer ingenstans. Det är så subbigt på vägen så jag har inte ens försökt cykla ännu.  


Jag går ner till sjön.

 

Jag går ner till sjön, spelar lite på min trumma. Lyssnar till lommen som ropar sitt sorgsna rop och hör knipornas vinbrus när dom flyger över vattenytan.

 

Tänder i bastun och tar ett bastubad. Sköljer av mig lite försiktigt i strandkanten. Allt är vackert men jag förmår inte glädjas.

En kompis hälsar på en stund och DataFia kommer och berättar att hon har fått sitt första barnbarn idag.


Likväl känner jag mig ledsen. Allt blir värre och värre. Troligen slut på det lilla jobb jag haft och den slant det gav mig. Osäkert vad billagning kostar och nu har jag väntat på lagningn sedan i januari och gudarna vet om jag får bilen  lagad. Inga pengar har jag till att köpa någon annan bil heller så nu känns det så tungt.


Försöker gå till skogen för att trösta mig men där har skogsmaskinerna härjat och gått fram, stora blöta hålor överallt och ris över stigarna. Stövlarna som läcker fast dom är nästan nya. Skogen gråter också och har ingen tröst att ge.


Så ikväll dansar inte Skogsnuvan. Skogsnuvan känner sig instängd, övergiven och ensam.

Nu ser framtiden inte bra ut.


Trots all positivitetsskit jag lärt mig, trots våren, trots att jag verkligen försöker blir allt bara sämre och sämre för mig. Undrar vad det ska sluta. Lärt mig att allt har en mening men jag kan då inte se den. Någon gång kunde det väl gå bra. Jag kräver inga underverk men åtminstone en bil kunde jag väl få ha. Att livet ska vara en kamp har jag väl förstått men någon gång kunde det väl räcka. Jag vill ju bara att livet ska vara lätt att leva åtminstone ibland.


Jag hade hoppas att den långa besvärliga vintern med krämpor och trasiga bilar och grejor skulle vara över nu när det är vår men allt bara fortsätter och fortsätter.



Dagens ord: Snön är i alla fall borta och myggen har inte kommit än. DET ni är positivt tänkande.

 
 
Ingrid

Ingrid

12 maj 2013 09:31

Fasligt så motigt det blev för dig nu!
Det där med bilen är ju ett rent elände. Vad är det för mekaniker ni har där uppe i norr? Går skrället inte att laga, borde de ju säga ifrån!
Gå i skog där det avverkats är inte lätt. Man känner inte igen sig och vet inte var man är och snubbligt och svårframkomligt blir det.
Hoppas att du trots allt får en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

12 maj 2013 17:44

trevlig att se din bastu - och sjön ligger som en spegel

skönt för dej att ha en bastu!

margareta

 
Lena

Lena

12 maj 2013 22:14

Eländes bilskrälle och ännu värre den där bilmekanikern! Nu får det vända snart på eländet!!!

Nu är den bästa tiden och ALLA borde få glädja sig åt den. Kämpa på! Det måste vända!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

12 maj 2013 23:04

Men, nu blir jag lite ledsen - hur ska vi lösa det här?
Jag vet ju så lite om dig eftersom jag nyss hittat till din blogg och inte hunnit lära känna dig.
Bilskrället - är den gammal - och går den att reparera utan att det blir för dyrt?
Jag hoppas att allt löser sig på något sätt för du verkar vara en överlevare.
Du skriver så bra, så du skulle kunna få jobb för någon tidning som krönikör och jättefina bilder har du också.
Jag skickar med min varmaste kram och hoppas att den hjälper en liten stund i alla fall.

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

13 maj 2013 18:16

På Öland finns ALLT i fågelväg! Å andra sidan har vi också mycket fåglar i Skåne, för Skåne är det fågeltätaste landskapet!
Idag hörde jag näktergalen!
Att inte komma på dans är ledsamt, det kan jag verkligen förtså.
Håller tummarna hårt, hårt att bilen snart blir lagad.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

14 maj 2013 08:09

Men ååh... allra finaste Anita... nu blir jag ledsen för din skull. Det verkade som att våren gjorde dig lite gladare, men det här eländet med bilen det tar på humöret. Önskar att jag kunde göra något för dig, men du bor så väldigt långt borta. Håller tummarna igen och hoppas det ordnar sig. Du har många riktiga vänner som ställer upp för dig... det känns bra att veta att du ändå inte är helt ensam... så även om det känns hopplöst just nu, så kommer det nog att ordna sig... hoppas, hoppas...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Janne

Janne

14 maj 2013 08:36

Fina bilder som du visar. Vi får hoppas att bilen snart blir klar så du kan komma ut och rulla. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Ann

Ann

14 maj 2013 08:53

Hej!!! Med tanke på min lilla "inside-information", så förstår jag att det är ett mycket udda fel på din bil...Har ju förstått vilka mekaniker du haft innan och vet ju vart den är nu och det är ju inga "duvungar" som försökt komma till rätta med din bil! De gör verkligen så gott de kan allihopa!!! Jag har försökt tänka ut nån som har en bil att låna ut till dej och kommer att fortsätta fundera, jag tycker också att Du skall lägga ut krokar till din bror Ola och Sture och även till andra vänner som kanske kan fundera och komma med tips på en lånebil!! Du kan ju förresten höra med Janne på HBD, kanske han har nån lånebil? Som Du vet var jag och dansade i lördags, men det var ingen självklarhet på nåt vis, då jag egentligen tänkte vara hemma och tjusa med lilla Juno...Fick en förfrågan om att följa med en vän som behövde ut på nåt skoj och även prata om lite känsliga saker...Och Du sommaren är lång! Det är många danser att åka på framöver! Vad skönt att knät är bra, så inte det sätter käppar i hjulet !!! Försök nu att tänka på allt bra Du faktiskt har omkring Dej....Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
irja wikström ( Ia, )

irja wikström ( Ia, )

14 maj 2013 23:17

Gokväll i stugan,,,
Så eländigt allt blivit för dig kära vän, vi som är så beroende av bilen, du får ta hjälp av dina nära och kära, med ett litet bidrag till verkstadskostnaden,,,
tråkigt också att premiär av vårdansen uteblev av detta bilskrälle ,,,Hoppas att allt artar sig till de bästa...
KramenZ Ia,

http://40-Talisten.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

17 maj 2013 13:20

Åh vad jag tycker synd om dig nu Anita ... att sitta fast därhemma när det är dans på G förstår jag måste vara väldigt jobbigt och då är det förstås lätt att se allt annat som är fel ... som lönen för mödan t ex. Och nu har du blivit förkyld också. Nej jag kan bara krama om dig och hoppas att du SNART blir frisk igen, bilden lagad och inte alltför dyr och att du kommer iväg på sommarens alla danser.

Kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards