Direktlänk till inlägg 25 maj 2013

" TOCKA DAN ENA"

Av Anita - 25 maj 2013 17:45

          

"Tocka den ena" är ett uttryck härifrån som är lite hånfullt för säna där lite knepiga och annorlunda människor.


Så sitter vi här meditationsbrudarna och konstaterar att vi ses som "tocka dan ena" hela högen.

Sådana som går vår egen väg och har lite gåvor som är annorlunda.

Den här kvällen har vi besök av ännu en "tocken dan en", en ung kille med märkliga gåvor som det var väldigt trevligt att träffa. Vi kom nog överens om att vi är dom vi är och står för det. Då får väl andra tycka vad dom vill.


 

Hastigt påkommet blev jag hundvakt till grisnäsan Bob.

Nu kör timmerbilarna i skytteltrafik på vägen, förstör den totalt så jag kan inte ha hunden utomhus. Vi får gå efter sjön men med min allergi gör att jag hostar och blir jättetrött för minsta ansträngning. Bob är badtokig och ligger mest och simmar runt i sjön. Han är sur för att han inte får springa lös ute men jag är rädd att han springer ut på vägen och blir påkörd.


 

Kabbelekan blommar i dikena överallt.

 

Trolltuvorna har fått fina mössor nu.

 

Iår är det ovanligt mycket violer i skogen, marken är alldeles blå. Jag tycker om dom här små söta violerna.


 

I holkarna är det full fart nu. I den här bor talgoxen i holken och trasten bor ovanpå i eget tillverkat bo. Höghus i fågellivet. I björken bor skatan i toppen och längre ner i holken bor den ettriga ilskna lilla flugsnapparen. Han är liten och ettrig och skäller ut en så fort man kommer i närheten.


Det var meningen att AMV skulle komma men precis som jag kände hon sig energilös, hon förkyld och jag med min allergi. Den iskalla västanvinden inbjöd inte heller till några utomhusäventyr. Annars brukar vi alltid ägna någon vårdag till diverse äventyr men så blev det inte idag. Få se vad morgondagen bjuder på.


Dagens ord: Jag har tappat energin och orken, är det någon som hittat dom. Hittelön utlovas.

 
ANNONS
 
soldansaren

soldansaren

25 maj 2013 19:09

Det är de där som är litet dana som är de bästa.

http://soldansarenssida.bloggspot.com

 
TantGlad

TantGlad

26 maj 2013 07:45

Tocka dan ena.....haha det var kul, nu fick jag morgonens ABSOLUT bästa och roligaste läsning hahaha. Jag har bara hört eljest som åkso är ett utryck för lite annorlunda.
Hittelön skriver du. Hmmmmmmm få se om jag kommer på nåt, annars får du läsa din egna blogg för den är kollosalt rolig många gånger.
Kramen damen idag blir det sol i massor!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

26 maj 2013 08:30

Utan "gåvorna" som ni har räknar jag mig i slla fall till en sån "tocka dan ena" och är stolt över det. Åtminstone ser många av mina vänner mig som en sån :-) Vad vore världen utan tocka dan ena ? Slätstruken...

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

26 maj 2013 08:48

Ja, du Anita... så tråkigt det skulle vara om vi alla skulle vara likadana... är så glad att du finns - du förgyller min dag!
Hoppas allergin blir bättre när den mesta blomningen är över.
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

26 maj 2013 17:41

Hej bästa vännen som får mig att må så bra. Dina inlägg gör mig glad om jag har en "trög" dag.
Idag har jag en lugn dag, men hela veckan har varit fulltecknad.
Som du kanske sett, så har jag en liten bloggpaus, men jag tittar in hos dig lite då och då.
Varm kram från "e´tocka där e´" som di´säger i mitt landskap.

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

26 maj 2013 19:17

Ho ho ho - då har du en till "tocken dan en" här då!

vad roligt med en fyrbent gäst, trots omaket att hänga samman med ett snöre hela tiden. Kanske timmerbilarna hinner jobba klart innan han ska tillbaka hem till sig igen, så ni hinner gå lösa lite grand.

Ha det nu så bra och pollensäsongen kommer bli kort i år, det har jag hört på radion!

 
Janne

Janne

26 maj 2013 21:03

Vi är nog alla lite toka dan ena lite då och då. Men man får ju vara det kanske är det hälsosamt :) Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.com

 
Karin

Karin

27 maj 2013 10:26

Inte behöver du tillverka en egen fågellista, jag har många oskrivna, och de kostar bara 1 kr. Maila mig din adress, så kommer det en på posten.
Kram Karin
karinevby@gmail.com

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

27 maj 2013 22:35

Nu är det en underbar tid, men synd att du då ska lida av allergi. Den blir man trött och eländig av.
Han är så fin gräsnäsan Bob!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 19 juni 19:48

Nu kom Kinabror och jag iväg till kusinen vår och till rara Faster. Att åka efter indalsleden en fin försommardag är verkligen en upplevelse. Den skira grönskan, vägarna som är kantade av lupiner i alla färger, åkrarna fulla med smörblommor och m...

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se