Direktlänk till inlägg 2 juni 2013

VARMASTE DAGEN

Av Anita - 2 juni 2013 08:48

 

Varmaste dagen var nog fredagen. Man var glad för minsta vindpust och satt i skuggan. AMV och jag drog en repa till en handelsträdgård för att köpa lite blommor och sedan satt vi på deras sportstugealtan och åt räkmacka.


Tidigt på morgonen klippte jag gräs en stund. Man måste göra det innan solen börjar gassa annars orkar jag inte.

Det var faktiskt 17 grader i vattnet men jag badade inte i alla fall. Samma där. Man blir bara mer och mer frusen och badkruka. Pust det är väl åldern. Inte heller kan man ligga i timmar och steka sig i solen. Nej att sitta behagligt tillbakalutad i skuggan passar bättre en gammal kärring.


Frampå eftermiddagen då AMV och gubben åkt hem så gick jag bort till Sundsvallsborna och drack eftermiddagskaffe. Så kul det är att ha grannar så nära (nu pratar jag inte om grannen på gården) utan andra som man kan prata bort en stund med då och då.


Frampå kvällen kom SundsvallsboSolveig och vi satt och såg "Lets Dance". Både Oskar och Marcolio var lika bra så det var inte lätt att välja så det låt vi bli. 


Natten var varm och hostig. Jag hade öppnad både balkongdörr och fönster och då flyger det in pollen. Det var mest host och krax hela natten och jag fick faktiskt kliva upp och ta medicin mitt i natten.


 

I går morse drog jag iväg till broder G för att klippa hans gräsmatta innan regnet och åskan kom. Först satt jag mig och bara tittade. Det är så otroligt vackert i hans lilla vik. Vilket sagolikt ställe han har fått tag i. Snart kommer han och får börja njuta av härligheten.


 

Hans strandgranne "vägbasen" har hängt upp flaggan, lagt ut båten och en baddräkt på tork visar att här är det hurtiga och badsugna människor som redan har doppat sig i Fisksjöns klara vatten.


Resten av dagen tillbringade jag nere vid sjön hemma hos mig. Jag drog ur telefon och dator och tv för igår regnade och åskade det mest hela dagen.


Jag städade strandstugan och bastun och det tog minsann hela dagen. Doften av hägg var otrolig den här dagen. När det är lite fuktigt och varmt känns den ännu mer. Fiskmåsen som tydligen har bestämt sig för att vara min kompis i sommar höll till hos mig hela dagen och vi satt tillsammans på bryggan och käkade kakor.  Jajamen nu har man bytt från en söt liten svala till en ful gammal fiskmås.


Dagens ord: Don efter person. Precis som jag förvandlats från en vacker fågel till en gammal skabbig kärring så ska jag väl ha en följeslagare som passar.

 
 
Ingrid

Ingrid

2 juni 2013 09:27

Så enormt vackert det är hos er nu, men det är fint överallt den här tiden. Jag går bara omkring och njuter och försöker ta in allt det fina.
Inte är du väl någon skabbig gammalkärring! Vi är väl hur fina som helst, även om spåren efter livet har satt sig både här och där.
Ha en riktigt skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

2 juni 2013 09:54

jag gläds åt att du äntligen få ha fina dagar. Med all det fina runtomkring dej.

margareta

 
Herta

Herta

2 juni 2013 14:39

Härligt med den sommar som ni verkar att ha fått, redan. Folk skulle kanske förstå att det är till Norra Sverige man skall fara om man vill ha sol och värme i sommar.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Janne

Janne

2 juni 2013 19:48

Vacker bild på Sjön ! Här har det varit sol och varmt och kvalmigt och en sorts åskluft hela helgen. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Boije

Boije

2 juni 2013 22:28

Är det där det ska bli vindkraftsindustri??

150 - 220 meter höga och bullra från 109 decibel.

//Boije

http://hemligatradgarden.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

3 juni 2013 08:20

Vart tog min kommentar vägen då? Jag skrev en om hur förunderligt vackert det är hos dig i Fisksjön och att varken du eller jag är några gamla skabbiga kärringar bara för att vi kommit till åren ... Så det så.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards