Direktlänk till inlägg 11 juni 2013

DET JAG SKULLE HA GJORT

Av Anita - 11 juni 2013 18:47

 

Låg i sängen och lyssnade på fåglarnas kvitter och gjorde upp planer. Som vanligt var det gräsklippning och fixande i loppisen som var på gång och som vanligt blev det inte alls som jag tänkt.


Nåja, det är väl så det är här i livet. Att man inte lärt sig det vid det här laget. Visst började söndagen med gräsklippning men sen började jag fixa i en gammal lövsal. Vad är en lövsal ? kanske du undrar. Om man går in genom öppningen du ser in mot skogen och till höger kommer du till en lövsal och jag ska visa dig den en annan dag då den är klar.


Sedan kom en kompis från stan och hälsade på. Vi satt på altanen nere vid strandstugan för det var skapligt väder.

Sedan drog jag till DataFia och vi for och tittade till mammas grav, gick ut med hunden och åkte till hennes svärmor och tittade på hennes ogräsfria trädgård. Hon hade till och med 2!!!! fontäner som porlade.

 

Jag skulle gärna ha en fontän men får nöja mig med min hemgjorda damm.


Kallt är det ute och måndag morgon åkte jag till moster.

Hon och hennes gubbe bor så vackert. På ena sidan ett jättehögt berg och på andra en backe ner till en slätt som för länge sedan var Ragundasjön innan Vildhussen lyckades tappa ur allt vatten ur den. Tala om att dra ut proppen.


Dom har så gamla fina hus. Jag tog med kameran för att ta fina bilder men det var klart att batteriet var slut. Så brukar det ofta bli. Livets jäklighet. Antingen glömmer man kameran eller så är batteriet slut när man ska ta något fint. Så typiskt.


Vi åkte och handlade blommor, fikade på cafe. När vi kom tillbaka till henne tittade vi på trädgården och sedan skulle hon naturligtvis bjuda på mat. Hela dagen gick åt men va sjutton Livet är väl till för att ha trevligt eller hur?


Igår kväll blåste det isvindar, det drog så kallt att jag var tvungen att stänga fönstret i sovrummet om än motvilligt.


Idag skulle det ske. Loppisen skulle städas. Jajamen, så skulle det bli. Började med att jag försov mig och vaknade vid halv 9 tiden. Fikade och det tog en bra stund. Man ska ta det lugnt på morgonen eller hur? . 

 

När jag klev ut på bron satt fiskmåsen och väntade på mig lika rufsig som vanligt. Hans fru är lite blyg och hon sitter uppe på takåsen och glor. Jag har bestämt att döpa rufsiga måsen till Hugo. Han ser ut som en Hugo. Pratade en stund med honom och matade domherrarna med lite bröd.

 

Kallt så jag gick in och tog en påtår och sedan kom Gamle A och han hade med sig fikabröd så det blev till att fika igen och ett par timmars prat.


Så iväg till Kälarne för att handla mat. Pratade med massor av folk och så träffade jag Snälle S och han bjöd på glass och kaffe på hotellet. Länge sedan vi sågs så vi satt där länge och pratade. Så gick den här dagen också och ingenting av det jag tänkt blev gjort.'

Inte spelar det någon roll


Livet är väl egentligen inte till för att man ska tokjobba. Nog är det väl viktigare att umgås med vänner och bekanta.

Imorgon kanske det kommer en dag då arbetslusten drabbar mig och det blir mycket gjort. Kanske, kanske eller kanske inte.


Dagens ord: Om det inte blir som man tänkt så blir det som man inte tänkt.

 
 
Lena

Lena

11 juni 2013 21:26

Lövsalen längtar jag efter att få se! Din loppis också. En sån skulle jag också vilja ha och egentligen har man ju massor av saker att sälja som man inte använder och som kan ge mer glädje hos någon annan.
Nåt att klura på!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Barbro

11 juni 2013 23:22

Jadu Anitha, där känner jag igen mej. Det blir så mycket annat som blir av i stället för allt som skulle bli av. Men, som sagt, det spelar absolut ingen roll. Det finns fler dagar att göra på.

Och ibland har man faktiskt ingen lust att göra nåt alls. Då är det lika bra att låta bli tills det blir andra bullar.

Jag håller mest på och jäklas med min uppkoppling som jag inte får till. Idag hade jag hem Torgnys och han tror nog att det är antennen som det är fel på. Nu har vi trasslat själva i 3 veckor och så kanske det är fel på skrället. En ny kommer med posten inom 3-5 arbetsdagar. Kan bli när som helst alltså.

Just nu i stan en sväng och då får man passa på att använda datorn hejvilt... Nu lägger jag mej - sov gott!

 
Janne

Janne

12 juni 2013 07:43

Morron ! Aja baja Anita du smiter väl inte från dagens göromål ??!! ( Gapskrattar ) Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

12 juni 2013 17:19

Du vet väl hur se säger i Italien: "får jag arbetslust, sätter jag mig ner och väntar på att den ska gå över."

Inte ska man arbeta om man kan få umgås med vänner i stället. Man ska prioritera rätt!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

12 juni 2013 17:53

Jag tycker så mycket om det jag sett av din trädgård. Man blir glad av den. Den är så personlig, man ser direkt att det här är Skogsnuvans trädgård.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

13 juni 2013 14:43

Hälsa dendär hugo från mig *ler* villket bra namn förresten.
Villka fina bilder av damm och grönska. Men så synd att batteriet tog slut, visst är det såååååå typiskt ändå.
Önskar dig en fortsatt fin kväll och DU!!!! Din trädgård är sååå fin!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
jessica

jessica

2 juli 2013 14:01

Tycker verkligen din trädgård ser rik ut! Det där med att planera och "att göra" listor brukar inte gå så bra för mig:) hoppas du och din trädgård mår bra annars! ha en fortsatt trevlig sommardag!

http://www.tendea.se/hushallochtradgard

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards