Direktlänk till inlägg 13 juni 2013

I SYRENERNAS TID OCH GULLREGNETS MÅNAD

Av Anita - 13 juni 2013 18:19

 

Den vackraste tiden på året är just nu.

Syrener. liljekonvalj. ljusa nätter med fågelsång, dofter som aldrig annars.

 

Fjärilsfladder och humlemummel.

 

Igår sol och varmt och skönt. Jag klippte gräset ner till sjön. Tog en promenad "Väst i gålan" och bort till Ragnars där potatissättningen var på gång. Vi satt oss i den solvarma backen ner mot sjön och vilade en stund och tittade på utsikten.


När jag kom hem gjorde jag iordning i lövsalen

 

Känner att det behövs en förklaring. 

Min farmor var en riktig trädgårdsmästare och gjorde så fint i trädgården med blomrabatter och så en lövsal. En lövsal är ungefär det samma som en syrenberså men med klippta björkar istället. I den ringen skulle man då sitta och fika. Nu blev det så att det byggdes en källare framför så den kom i skugga och därför klipptes den inte utan fick växa och består nu av jättestora björkar i en ring.


Den har används av barnen till cirkus och andra lekar. Nu har jag gjort iordning den till något annat. Det skulle vara fint men ett par fina stolar och ett runt bord men jag har inget sånt men det blir nog något annat bara jag får tänka till.

 

Jag lade mig ner och tittade upp på björkarnas kronor och fiskmåsen Hugo kom och gjorde mig sällskap.

 

Mysigt att ligga där och småprata och titta upp på björkarnas gröna fina blad.


Så kom en ny dag, en regnig rackare. Jag som har privilegiet att jobba när jag vill åkte iväg och gjorde så. På ICA träffade jag 2 av mina bloggkompisar och samma präst som härom dagen.


 

Sedan hälsade jag på Elisabet o gubben " Väst i gålan". 

Dom är präster båda två och har varit i Afrika i många år. Som du ser så lyssnar jag andäktigt till vad hon har att berätta. Blev kvar där i flera timmar.


Nu har jag tänt i braskaminen för det blir så rått inne när det regnar. Jag väntar på att Kinabror ska dyka upp. Han är på väg från skåne och ska väl snart vara här och det ser jag fram emot.


Varmt i braskaminen, regn utanför men jag har det varmt och torrt och bra.


Dagens ord: Regnet är i alla fall bra för päran och inte behöver man vattna blommorna heller. Intet ont som inte har något gott med sig. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Titti

13 juni 2013 22:20

Regnet är bra för våra potäter och grannens torra hö - ha ha! ;)

Ha det jättebäst kära Skogsnuvan!
Kramen

 
Sundinska

Sundinska

14 juni 2013 00:43

Här har syrénen redan vissnat och alla liljor är redan utslagna. Vi brukar ju få ha syrénen till midsommar iaf, så det var lite snopet.

http://solagast.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

14 juni 2013 23:33

En liten kvällshälsning bara!
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

15 juni 2013 09:18

Hej vännen!
Lövsal har jag aldrig hört nån gång och villket trevligt ord. Tack för det, man lär sig nåt nytt varje dag. Så fint man kan ha i en lövsal och så spännande det ser ut.
Trevlig och bra läsning som alltid inne hos spännande dig.
Den sista raden om päran. Ordspråket, kan jag få låna det? Tyckte det var jättebra.
Nu hoppas vi på lite värme och ha det jättegott från mig!
Kramkram!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

15 juni 2013 22:03

Vilken fin lövsal, den blir mysig att sitta i och höra på björkarnas sus.
Hälsa Hugo!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

16 juni 2013 18:13

Jag tycker mycket om syrener, de doftar ljuvlig. Men det är något sorgligt, lite vemodigt, med dem eftersom de blommar över så fort. När jag var barn och gick i skolan plockade vi syrener till magistern till skolavslutningen. Jag minns hur vi gick i skymningen kvällen innan avslutningen och plockade. Det känns nästan lite vemodigt att tänka på det också...
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

16 juni 2013 18:27

KÄRA NÅN EN lövsal HAR JG DÅ ALDRIG SETT, FINT MYSIGT

MW

 
Janne

Janne

17 juni 2013 05:13

Nu åker vi på Semester ! Soligt och fint väder just nu ! Ha det bra !

http://Yngaregubben.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

21 juni 2013 13:57

Jag håller med dig, Skogsnuvan. Den bästa tiden på året är nu ... försommartiden är fantastisk i Sverige ... och sen, efter midsommar börjar man redan ängslas för mörkret som kommer smygande dag för dag.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se