Direktlänk till inlägg 13 juni 2013

I SYRENERNAS TID OCH GULLREGNETS MÅNAD

Av Anita - 13 juni 2013 18:19

 

Den vackraste tiden på året är just nu.

Syrener. liljekonvalj. ljusa nätter med fågelsång, dofter som aldrig annars.

 

Fjärilsfladder och humlemummel.

 

Igår sol och varmt och skönt. Jag klippte gräset ner till sjön. Tog en promenad "Väst i gålan" och bort till Ragnars där potatissättningen var på gång. Vi satt oss i den solvarma backen ner mot sjön och vilade en stund och tittade på utsikten.


När jag kom hem gjorde jag iordning i lövsalen

 

Känner att det behövs en förklaring. 

Min farmor var en riktig trädgårdsmästare och gjorde så fint i trädgården med blomrabatter och så en lövsal. En lövsal är ungefär det samma som en syrenberså men med klippta björkar istället. I den ringen skulle man då sitta och fika. Nu blev det så att det byggdes en källare framför så den kom i skugga och därför klipptes den inte utan fick växa och består nu av jättestora björkar i en ring.


Den har används av barnen till cirkus och andra lekar. Nu har jag gjort iordning den till något annat. Det skulle vara fint men ett par fina stolar och ett runt bord men jag har inget sånt men det blir nog något annat bara jag får tänka till.

 

Jag lade mig ner och tittade upp på björkarnas kronor och fiskmåsen Hugo kom och gjorde mig sällskap.

 

Mysigt att ligga där och småprata och titta upp på björkarnas gröna fina blad.


Så kom en ny dag, en regnig rackare. Jag som har privilegiet att jobba när jag vill åkte iväg och gjorde så. På ICA träffade jag 2 av mina bloggkompisar och samma präst som härom dagen.


 

Sedan hälsade jag på Elisabet o gubben " Väst i gålan". 

Dom är präster båda två och har varit i Afrika i många år. Som du ser så lyssnar jag andäktigt till vad hon har att berätta. Blev kvar där i flera timmar.


Nu har jag tänt i braskaminen för det blir så rått inne när det regnar. Jag väntar på att Kinabror ska dyka upp. Han är på väg från skåne och ska väl snart vara här och det ser jag fram emot.


Varmt i braskaminen, regn utanför men jag har det varmt och torrt och bra.


Dagens ord: Regnet är i alla fall bra för päran och inte behöver man vattna blommorna heller. Intet ont som inte har något gott med sig. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Titti

13 juni 2013 22:20

Regnet är bra för våra potäter och grannens torra hö - ha ha! ;)

Ha det jättebäst kära Skogsnuvan!
Kramen

 
Sundinska

Sundinska

14 juni 2013 00:43

Här har syrénen redan vissnat och alla liljor är redan utslagna. Vi brukar ju få ha syrénen till midsommar iaf, så det var lite snopet.

http://solagast.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

14 juni 2013 23:33

En liten kvällshälsning bara!
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

15 juni 2013 09:18

Hej vännen!
Lövsal har jag aldrig hört nån gång och villket trevligt ord. Tack för det, man lär sig nåt nytt varje dag. Så fint man kan ha i en lövsal och så spännande det ser ut.
Trevlig och bra läsning som alltid inne hos spännande dig.
Den sista raden om päran. Ordspråket, kan jag få låna det? Tyckte det var jättebra.
Nu hoppas vi på lite värme och ha det jättegott från mig!
Kramkram!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

15 juni 2013 22:03

Vilken fin lövsal, den blir mysig att sitta i och höra på björkarnas sus.
Hälsa Hugo!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

16 juni 2013 18:13

Jag tycker mycket om syrener, de doftar ljuvlig. Men det är något sorgligt, lite vemodigt, med dem eftersom de blommar över så fort. När jag var barn och gick i skolan plockade vi syrener till magistern till skolavslutningen. Jag minns hur vi gick i skymningen kvällen innan avslutningen och plockade. Det känns nästan lite vemodigt att tänka på det också...
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

16 juni 2013 18:27

KÄRA NÅN EN lövsal HAR JG DÅ ALDRIG SETT, FINT MYSIGT

MW

 
Janne

Janne

17 juni 2013 05:13

Nu åker vi på Semester ! Soligt och fint väder just nu ! Ha det bra !

http://Yngaregubben.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

21 juni 2013 13:57

Jag håller med dig, Skogsnuvan. Den bästa tiden på året är nu ... försommartiden är fantastisk i Sverige ... och sen, efter midsommar börjar man redan ängslas för mörkret som kommer smygande dag för dag.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se