Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

GUBBAR, FÅGLAR OCH LJUSA NÄTTER

Av Anita - 20 juni 2013 08:08

i förrgår började jag dagen med att kasta mig i bilen och dra iväg och kolla upp en fågel. Telefonen ringde från grannen K och han hade en konstig fågel i sitt potatisland. Vad kunde det vara? Kom snabbt!


Jo då det var en tofsvipa och dom är inte så vanliga här i Fisksjön och så var den gåtan snabbt löst.


Så pratade jag i telefon, diska lite mer grejor till loppisen och sedan kom Gamle A för att fika. I samma veva kom Kinabror och jag fixade lite lunch till oss.


Så ringde grannen och ville att jag skulle komma in för han behövde hjälp och jag blev där en stund. Fixade med hans blommor och hans räkningar och potatisen utanför.


Så kom skorstensgubben och satt en ny huv på min skorsten och så hade nästan hela dagen gått. Jag kastade mig ut för att hinna klippa lite gräs och sedan var det dags att åka iväg och höra på en konsert i Hällesjö kyrka tillsammans med DataFia.

 

Vilken sagolik kväll det var. Soligt och fint och jag har aldrig sett den här kyrkan inifrån fast den är så nära. Jag är ju dåligt kyrklig som ni vet fast jag umgås med präster ibland.

 

Vilken vacker kyrkogård med  fina kors som kändes väldigt gamla.

 

Kyrkan är 6-kantig och det är fönster åt alla håll även i taket och har den mest bedårande gröna färg. Så smakfullt och fint och liksom glad och sommaraktig. Jag gillade den.

 

Gillade även musiken som mitt kusinbarn framförde. "Corneliuslåtar" en del som jag aldrig hört. Det var en fin och lugn stund då man verkligen kunde trappa ner från jäktet, för nu har det varit lite "fjord" i flera dagar.

Sedan åkte jag hem till DataFia och vi fikade.

 

De här förtrollade nätterna som är just nu. Blåsten hade lugnat ner sig och sjön låg spegelblank och vem kan vara inne och stöka då. Nej, något drar en ut i sommarnatten.

 

Nu är djurlivet som mest aktiva. De söta andungarna skulle precis till att lägga sig att sova.

 

Så underbart är det att ha vunnit min nya kamera som det går att ta så fina kort med.

 

Småpluttarna vill lägga sig att sova så jag bestämde mig för att vända om och gå tillbaka utan att störa dom små liven.

 

Fast klockan är ett på natten så har det bara börjat skymma lite grann och ack så svårt det är att gå och lägga sig fast jag vet jag ska upp dagen därpå för då ska Kinabror och jag åka till Sundsvall för att handla en massa grejor.


Han måste ha en diskmaskin för nu när kan ska vara här jämt så behöver han så klart det så mycket folk som kommer att hälsa på hos honom.


Indalsälven låg blank och fin och resan efter älven är alltid en skönhetsupplevelse. Så framme på IKEA området vimlade det av folk. Jag skulle inte handla mycket så jag blev sittande utanför en affär en stund, pratade med en gubbe med hund och såg fiskmåsarna flyga över parkeringen letande efter matrester förmodar jag.


Kunde inte låta bli att tänka att dom har blivit precis som människorna. Istället för att själv fixa sin mat så har man dragit sig till köpcentra. Folk handlar som om det var deras sista dag på jorden. Förr var midsommar bara matjesill och potatis och jordgubbar nu är det mycket mycket mer.


Inte för att jag är annorlunda. Brorsan och jag handlade mat så det svämmade över i korgen. Klart vi ska ha midsommarfest hos honom imorgon och då behövs det grejor.


Så hälsade vi på faster G och kusinerna och det var så roligt att se att faster har repat på sig efter skadan och till och med kan gå inomhus utan rullator.


Det blev en lång dag och en sen kväll. 

Idag regnar det lite grann och jag har massor att göra. Fara och jobba och förbereda en massa mat och städa för nu liknar det kriget. Det finns ju så mycket som ska fixas till midsommarafton och så ska jag iväg och träffa StockholmsKarin den snart 90-åriga tanten.


Grannen har pratat hela veckan om att han skulle bjuda mig på middag ikväll men ringde just och talade om att han är så ofärdig och har så ont så det blev inställd. Inte blev jag förvånad och det var skit samma.


Dagens ord: Akta dig för att hoppa naken över gärsgårdar. Myggen kommer att bita dig i aslet. Det finns enklare sätt att veta vem ens tillkommande ska bli. Jag ger mera tips imorgon om jag hinner. 

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

20 juni 2013 09:49

Underbart är det men jag vill ha lite mer sol å lite varmare, har förra sommaren i minne och då var det kallt, hoppas det inte blir likadant i år....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

21 juni 2013 06:54

Häärliga bilder av både det ena och det andra.
Sooool vill vi ha nu, för idag är det Midsommarafton. Roliga ord på slutet hade du åkso hahaha.
Trevlig Midsommar nu!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

21 juni 2013 07:41

Fina bilder!
Vilken vacker kyrka... både ute och inne...
Tack för dagens ord - haha... de var bra!
Önskar dig en riktigt fin midsommar!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

21 juni 2013 10:57

Trevlig Midsommar!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

21 juni 2013 13:49

Nu var det ett bra tag sen ingen som jag hälsade på dig härinne. Och varje gång möts jag av underbara bilder och fina upplevelser som du har varit med om. Och underfundiga reflektioner ... jag tänkte på det där med fiskmåsarna som har börjat likna oss människor ... :-)

Hoppas du och de dina får en härlig Midsommarafton. Hälsa alla mina vänner, alla som jag känner.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se