Direktlänk till inlägg 22 juni 2013

VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET

Av Anita - 22 juni 2013 10:32

Nåja. midsommaraftonen började inte så bra. Kinabror och jag satt upp björkar även hos grannen och han skulle NÖDIGT bjuda på vin.

Att börja dagen med att dricka vin visade sig vara förödande för mig.


Kinabror och jag skulle röja en stig, dvs han röjde och jag talade om hur det skulle vara.

Då vred det om i magen och jag blev NÖDIG. Drog iväg som avlöning hemåt och nådde förstutrappen innan jag sket i byxan. 

Vilken jäkla början på en magiska och romantisk dag.

Nåja, allt ska man uppleva innan man lämnar in.

 

Det var bara att fortsätta med de magiska grejorna. AMV:s barnbarn Ronja kom och visade upp mina magiska grejor, kvasten, lövmattan och kransen.

 

Vi gick ner till sjön och trots att det bara var 15 grader i vattnet badade hon med glatt humör och smetade in sig i dy. Hon sa att det var kallt och skööööönt.

 

Så var det då dags att ge sig iväg till Kinabror och börja med maten. När jag sitter där på trappan och skalar ägg slår det mig att jag blir mer och mer lik ett skogsrå eller rent av ett troll.

 

Brorsan tar lite vin under matlagningen men det gör inte jag. Det räcker med det halva glaset jag drack imorse minsann.

 

Så mycket mat, så mycket mat och för första gången på länge kan vi sitta utomhus en midsommar.


Gästerna kom, en del med bil, en del med moped eller cykel och en del kom gående. Jag hämtade gamla StockholmsKarin. Hon hade skurit sig i ett finger så det blev lite stök innan vi kom iväg.


Efter mat, kaffe och tårta var det dags att göra nästa magiska grej. Att plocka 9 olika blommor, skriva vad man önskar sig av sommaren på en lapp och göra ett litet knyte av alltsammans som skulle bindas ihop med ett rött snöre 9 varv.

 

Ser ni det lilla knytet som sedan ska brinna upp på elden och önskningarna ska ge sig iväg. Ser hon inte ut som en mysko andevarelse så säg?


 

Snart 90-åriga StockholmsKarin underhöll oss med gamla roliga visor och historier. Här sitter hon med 4-åringen och trivs framför elden. Den äldsta och den yngsta i Fisksjön den här kvällen.

 

Broder O hade med husvagnen, sambon och dom två hundarna. Hunden Alice gillade att leka med Ronja.

Inte är det slut på magin riktigt ännu.

Vi måste ju gå bort till vättarnas bäck och slänga pärlor och glitter till dom så dom hjälper oss i året som kommer.

 

Så börjar det bli lite råkallt och vi tänder en brasa för att värma oss. Koltrasten kvittrar i skogen, riktigt toksjunger och det är faktiskt den finaste sång jag vet och så märkligt att han sjunger i skymningen. Då sjunger han som vackrast. Nog är det lite magiskt att sitta och titta in i elden en midsommarkväll som den här.


Så småningom börjar dom flesta åka hemöver på lite olika vis och naturligtvis går jag också hem. Jag lägger ett tyg i daggen för att samla upp de kraftfulla daggdropparna som går att använda till mycket.


Precis när jag kommer hem började det regna och natten har varit regnig men som sagt. Hela dagen var det uppehåll och det är väl något att vara glad för.


Så här firade vi midsommar här i Fisksjön. Inte bara mat och dryck utan lite annat också även om vi inte dansade "små grodorna".


Dagens ord: Drick inte vin det första du gör för då kan du få en obehaglig överraskning. 
ANNONS
 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

22 juni 2013 14:07

ha ha, ja så kan det gå

Men så trevligt att Fiskesjö har blivit en knutpunkt. Underbart säger jag ännu en gång.

mw

 
Skatan

Skatan

22 juni 2013 15:32

En magisk midsommarafton som den förstås bara måste vara i Fisksjön. Var annars? Trots det där vinet på morgonen... Kram!

http://skatanstankar

 
soldansaren

soldansaren

22 juni 2013 16:40

Det är alltid lite magiskt i Fisksjön, tycker jag. Tack för att vi får vara med!

http://soldansarenssida.bloggspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 juni 2013 17:33

Så härligt att ni också kunde sitta ute på midsommarafton!
Att plocka nio sorters blommor, skriva en lapp med önskningar och sedan knyta in alltihop med ett rött snöre och sedan elda upp dem har jag aldrig hört talas om förut. Ni har mycket magiska grejor för er där vid Fisksjön! Jag får ta och testa nästa midsommar ;)
Trevlig fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Linda

Linda

22 juni 2013 19:18

A beautiful series of photos!

http://wrensden.blogspot.com

 
Anki

Anki

23 juni 2013 14:32

Vilken underbar midsommarafton... förutom morgonens lilla obehaglighet då... men annars så innehöll den nog allt en magisk midsommar ska innehålla. Det där med nio sorters blommor och att skriva sina önskningar på en lapp osv... det har jag aldrig sett förut. När jag var ung och vacker då plockade jag sju sorters blommor och la under kudden... inte drömde jag om Lasse, men hittade honom ändå :)
Ha det fortsatt gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Eivor

Eivor

23 juni 2013 23:30

Vad mysigt ni haft det. Gammal som ung. Underbart när man kan umgås över åldersgränserna.
9 sorters blommor har jag aldrig hört, däremot 7. Men har aldrig plockat några. Det gick bra ändå. Knytet har jag heller aldrig hört. Läste lite slarvigt först och fick se människan som satt i röken. Ska hon brinna i elden??? tänkte jag. Men så såg jag knytet och läste om. Tur det.

Efter den lerinpackningen behövdes nog ett bad. Tur att hon tyckte om det.

Tack min dag har varit bra, hoppas din varit det också.
Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

Titti

24 juni 2013 20:55

Vilken trevlig Midsommarafton ni hade!

Kramen

 
Lena

Lena

24 juni 2013 22:09

En riktigt mysig och trevlig midsommar trots obehaglig början. Tänk att man kunde sitta ute för en gångs skull. Ibland blir man förvånad!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

25 juni 2013 19:01

Ser jättemysigt ut här hos dig på midsommar. Fast detdär med att dricka ett halvt glas vin och sen skita i byxorna var väl mindre kul. Tur man kan byta kläder då hahaha. Jag trivs så jädrans bra här inne hos dig som kan konsten att berätta såååå spännande om allt du är med om. HÄÄÄÄRLIGA skosnuvan.
Ha nu en fortsatt fin kväll och du!!!!!! Drick inget vin tidigt på dagen nästa gång. Man lär sig nåt nytt varendaste dag hihihi!
Kramen från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se