Direktlänk till inlägg 30 juni 2013

SOMMAREN ÄR KORT

Av Anita - 30 juni 2013 08:29

Sommaren är kort, alldeles för kort och då får man ta till nätterna också för att hinna med. De ljusa skimrande sommarnätterna. Det har varit lite så de sista dagarna.


Bara min envishet har fått mig att fortsätta med loppisen och snart är jag väl klar men nu är det så att man måste varva nöje och arbete om det ska bli någon sorts balans på livet.

 

Ett härligt avbrott blev det när den här lille krabaten dök upp i förrgår, gullig som den sötaste docka.


Den här vecka är det full fart nere på Hammarstrand. Det är backtävling med gamla bilar och crousing på gatorna, nja gatan (det finns mest bara en).

På kvällen drog AMV och dit ner och vi träffades hela gänget hos broder O. Där liknade det mest en camping med massor av bilar och några husvagnar.


Qul i backen. Ett härligt ös i flera timmar. Kingen, en härlig rockig och duktig kille underhöll och fick alla att stampa takten och klappa händerna.


 

Nöjesplatsen som en gång var sommarens fredagsnöje för både gamla som unga. Dans och fina artister. Nog har man nostalgiminnen om ungdom och härlighet när man sitter här och ser ut över vackra Ragundadalen.

Så det blev en sen natt innan AMV, Kinabror och jag kom hem och i säng.


Upp tidigt och börja med städning och stök och när jag tänker efter så hann vi väldigt mycket igår.

Killarna var redan från morgonen på backtävling och AMV och jag åkte och handlade blommor, planterade på gravar. Vi hann få lite fika hos PappersBeda och AMV hjälpte mig lite med loppisen.

 

Ibland får jag en ide´och jag har lärt mig att det gäller att förverkliga den omedelbart annars blir det bara en tanke och inte mer. Brukar ju torka smörblommor men varför inte hänga dom på en ring. Då blir den ju rena smycket. Visst blev det fint?


Vi tog en promenad för att titta till 90-åriga StockholmsKarin och sedan var det dags att fara ner och titta på crousingen.


Vi träffade dom andra och vi var och åt middag och sedan kollade vi på bilar. Massor av bilar.

 

Brorsan hade putsat och plockat fram sin fina bil och till och med jag som inte känner så mycket för bilåkning åkte 

med en på en repa på byn. Raggarbrud har jag aldrig varit inte ens i min ungdom.


Trots att jag inte är så intresserad av bilar är det en rolig kväll. Fint väder. Glada människor. Här kan man gå runt och träffa folk man inte sett på länge. ALLA är ute, småbarn, tonåringar, gamla på rullator. Jag köpte en munk och en Trocadera, något jag alltid äter när det är crousing på Hammarstrand. Varm munk är det godaste fikabröd jag vet.

 

Ibland kan man avundas killar som bara kan dra fram snorren och pinka när man är nödig och inte generar dom sig för att stå och pinka i grupp heller. 


Så går man runt och kramar folk och pratar och har det trevligt. men....... lite trötta är vi nog både AMV och jag och vi drar hemåt redan vid 11-tiden. Då kan jag inte sova så jag börjar städa kylskåp, diska och stöka med sådant som inte hunnits med.

Jag går ut i sommarnatten och lyssnar på koltrasten, går ner till sjön och känner att vattnet känns ganska varmt. 


Dagens ord fick jag när DansBritt och jag pratade med en något lite full kille. Han hade bara tjejer omkring sig och Britt sa till honom. "Oj vad du är omsvärmade". Han log snett och sa det som får bli dagens ord.


Dagens ord: Flugorna flockas runt aset.

 
ANNONS
 
Herta

Herta

30 juni 2013 09:20

Kul att läsa. När jag såg din bild med gossarna på fejjan( såg den sent i går kväll) trodde jag först att det var några unga män i min närhet som lagt ut en bild efter en trevlig kväll:). Hade inga glasögon på mig och såg inte ditt namn. Såg sedan att bilden var din. Komiskt!

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

30 juni 2013 10:14

Så härligt somriga bilder och så ljuvligt att kunna gå ut i ljusa sommarnatten.
När jag såg din bild på gossarna på rad tänkte jag på att här brukar vi säga "svensk man pinkar aldrig ensam".
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Annci

30 juni 2013 10:27

Oj så mysigt det verkar.. Längtar "hem" till ljusa nätter å fågelsång. Ses snart..

 
Skatan

Skatan

30 juni 2013 10:33

Ha ha haaa ...dagens ord var för härligt ... och fyndigt sagt av den fulla killen. Ja, sommaren är kort men på något sätt har jag lättare att varva ner här på landet och göra ingenting särskilt. Det är så förunderligt vackert och jag njuter i fulla drag. Och nätterna är ljusa och spöken långt borta. De pinkande grabbarna var för härliga. Där är det orättvist av vår Herre också ... som han har skapat oss. Tänk så mycket myror man fått i brallan genom åren ... :-)

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Barbro

30 juni 2013 10:38

Ja det verkade vara en otroligt härlig dag. Att hinna med mycket roligt och dessutom något vettigt, det är en bra dag det. Jag ägnade mig åt att ligga i solstolen och lyssna till sommarprataren samt att ha middag för kompisar fram på kvällskvisten. Vi avslutade med att spela kort, något som jag tycker är så hiiiimla kul, så det blev en superdag för mej med.

 
Ingen bild

TantGlad

30 juni 2013 17:13

Hääärlig läsning som vanligt hos dig. Sen sitter jag och stampar fötterna och nynnar så mycket till videon att jag nästan blir lite ofukuserad på det jag läser "förlåt" hehehe kan bara int låta bli!
En härlig dag med cruising och så och visst är en varm munk så jävla gott!!!!!!!!! Muuuuuuums!
Fortsatt bra kväll nu till dig!
KRAAAAM!

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

30 juni 2013 19:54

håller med dej, nästan så man är uppe dygnet ru t för att hinna med eller så skönt ute man vill inte sova! Så kul just nu där hos dej. Så underbart för dej. Njut så mycket du kan

mw

 
Eivor

Eivor

30 juni 2013 22:13

Viket sött litet barnbarn? antar jag att det är. Det hörs som det var en riktigt lyckad kväll du hade. Synd bara att det börjar mörkna fort, här märks det redan för man får tända lampan !!!!!. Ändå är det klart ute.
Ibland skulle man varit kille. Skulle underlättat i vissa situationer.
Ett toppeninlägg du har.

Ha det gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se