Alla inlägg under juni 2013

Av Anita - 8 juni 2013 07:48

 

Det man gör med kärlke och glädje går ju så förunderligt lätt. Så är det för mig då jag rotar och rensar i trädgården. Planterar och hittar på nya grejor.

 

Igår satt jag ut farmors gamla pelargoner som har fått stå i växthuset för att vänja sig lite efter vintervistelsen.

 

Dom är meterhöga i olika färger och dom kommer att breda ut sig och blomma med massor av blommor nu när dom fått komma ut. En härlig känsla att veta att dom är så jättegamla och ändå blommar så fint. Ett litet hopp om att ålderdomen inte behöver vara ett evigt vissnande som jag stundtals kan känna.


Min nya kompis fiskmåsen kom och landade bredvid mig för att hälsa på. Det verkar som om han tänker stanna och göra mig sällskap. Jag undrar vad jag ska kalla honom. Förslag?


Så var det då gräsklippning och jag klarade att klippa i 2,5 timmer men svettig och trött blev jag. Så svettig att jag gick ner till sjön för att ta första badet för iår. Det var 18 grader i vattnet men första doppet känns alltid kallt.


 

Egentligen var det inte det jag skulle berätta. 

Nej det var om i förrgår. En kall och regnig dag men spelar roll då det händer roliga och smått oväntade saker.

 

ÖstersundHelen och en väninna till henne kom och hälsade på. Helen hade med sig en uppstammad rödvinbärsbuske, väldigt vacker och något jag aldrig sett förut. Inte nog med det. Hon hade med sig en massa mat av olika läckra slag.


Vi tände i braskaminen för det var lite råkallt inne och pratade och pratade. ÖstersundsHelens väninna var spåkvinna och en väldigt spännande människa.

Så dök DansBritt upp som av en slump så nu blev det ännu trevligare.


När vi sitter där så ser jag för min inre syn att det tre kvinnorna liknar blommor. Det är väl allt odlande de sista dagarna som har gått mig på nerverna kanske.


Dansbritt liknar en solros. robust och tålig och som alltid vänder ansiktet mot solen.

Spåkvinnan är en liten spröd och söt viol som sprider frö omkring sig som gör nya vackra plantor om dom så växer i det näringsfattigaste grus.

 

ÖstersundsHelen liknar en orkidé, Smal lång stängel, elegant och stilig och med klass. behöver ingenting för att växa och slår ut med tjusiga blommor som varar länge.


Ibland är det så. Jag ser människor som blommor och ibland som djur.


Senare på kvällen när alla åkt var jag till DataFia för hennes son Storfiskarn tog examen. Så fick jag se DataFias första barnbarn som var otroligt lik sin pappa.


 

Idag har jag kännt mig hemskt pinsam. Grannen gav mig en hel sopsäck full med ölburkar som skulle pantas.

Jag som är så gott som nykterist tycker att det är pinsmat att stå på ICA och panta. Därför for jag tidigt innan det blev så mycket folk i farten.

Som om det skulle hjälpa. Vet inte hur många som kom förbi och pratade och funderade om jag haft fest.

Mest pinsamt blev det när en präst kom och tog i hand och hälsade och bjöd hem mig till sin sportstuga.

Vad sjutton skulle han tro??? Där står jag med en hel säck ölburkar som en annan fyllkärring. Fast varför ska jag bry mig egentligen. Fånigt.


Dagens ord Huvudsaken att man själv vet vad man går. Då kan man skita i vad andra tänker.

ANNONS
Av Anita - 3 juni 2013 19:00

 

En magisk tid och en magisk dag. En natt som aldrig mörknar, blommor som slår ut och då går vi ut på äventyr.


Efter över en vecka av otrolig sommarvärme började söndagen med lite svalare och molningare väder.

Min bästa vän AMV dök upp på morgonen och hon är en sådan som inte vill planera i förväg och gillar det oväntade.


Eftersom min allergi var lite bättre och hennes förkylning började ge med sig beslutade vi att utforska två små tjärnar i närheten av Remmarna där hon bodde innan hon började skolan.  

En underlig plats. Mitt emellan tjärnarna löper en smal brant ås som slingrar sig fram. Kanske heter platsen remmarna just därför, en rem mellan två vatten.

Uppe på åsen finns det också tre stora runda hål. Kanske är det älggröpper, inte ved jag, men konstigt ser det verkligen ut.


Aldrig har vi sett så mycket hjortronblommor. Marken var vit överallt.

Det är så konstigt. Denna vår blommar alla blommor flera veckor tidigare än vanligt. Liljekonvaljerna har redan slagit ut och rätt som det är kommer vi till ett ställe med massor av guckusko nästan utslagna.

 

Det är midsommarens underbaraste blomma och den brukar slå ut lagom till midsommar i vanliga fall.


Något är mysko med åldern och tiden. Känns som om själen och kroppen inte hör ihop längre. Klart att vi är 17 år inne i skallen men kroppen? Den eländiga kroppen!

 

Förr tänkte man inte på hur långt man gick och hur lång vägen var eller hur branta backarna var, inte heller blev man svettig eller kände myggens bett.


Det pratade vi om medan vi gick ner till Fisksjön på baksidan av sjön för att svalka oss. Vägen som vi minns som en kort bit var mycket längre och myggen höll på att ta kål på oss.

 

Långt borta på andra sidan kan man skymta taket till mitt hus och det känns långt borta när man ser det så här.

'

Så gick vi tillbaka till bilen och rätt som det var så var vi hos " mitt ljus i mörkret" i Skekviken där vi fick fika och en trevlig stund och så hade timmarna bara rusat iväg och mer än halva dagen hade gått.


Så AMV som skulle städa sin stuga hade lekt bort några timmar  tillsammans med mig och det gjorde hon banne mig rätt i.

Vi åt matjesill och potatis och det var gott med något salt. Solen började komma fram på eftermiddagen och jag plockade sten nere vid sjön.


Så kom DansBritt och vi satt nere vid sjön och fikade och jag fick en fin kåsa av henne att ha i ryggsäcken.

Vilken fin fantastisk dag. Inget är som att gå på irrvägar med sin bästa barndomsvän. Jo nu ljuger jag. Bättre ändå är att dansa och kela med tjusiga Italienare men ack ack den tiden är kanske slut för evigt.


Så inatt vaknade jag av en förfärlig mardröm och ett förfärligt åskväder.

Imorse regnade det och det var bara 8 grader och en isande västvind drog över trädgården.


DataFia ringde och bjöd på lunch och vi åkte och köpte blomplant som skulle planteras på gravarna.


Glömde telefonen hemma och så såg jag att en kompis som jag inte sett på länge hade varit hit och hälsat på precis då jag varit borta . Synd synd.


Dagens ord: Så mycket man vill, så lite man hinner trots att nätterna är ljusa.

ANNONS
Av Anita - 2 juni 2013 08:48

 

Varmaste dagen var nog fredagen. Man var glad för minsta vindpust och satt i skuggan. AMV och jag drog en repa till en handelsträdgård för att köpa lite blommor och sedan satt vi på deras sportstugealtan och åt räkmacka.


Tidigt på morgonen klippte jag gräs en stund. Man måste göra det innan solen börjar gassa annars orkar jag inte.

Det var faktiskt 17 grader i vattnet men jag badade inte i alla fall. Samma där. Man blir bara mer och mer frusen och badkruka. Pust det är väl åldern. Inte heller kan man ligga i timmar och steka sig i solen. Nej att sitta behagligt tillbakalutad i skuggan passar bättre en gammal kärring.


Frampå eftermiddagen då AMV och gubben åkt hem så gick jag bort till Sundsvallsborna och drack eftermiddagskaffe. Så kul det är att ha grannar så nära (nu pratar jag inte om grannen på gården) utan andra som man kan prata bort en stund med då och då.


Frampå kvällen kom SundsvallsboSolveig och vi satt och såg "Lets Dance". Både Oskar och Marcolio var lika bra så det var inte lätt att välja så det låt vi bli. 


Natten var varm och hostig. Jag hade öppnad både balkongdörr och fönster och då flyger det in pollen. Det var mest host och krax hela natten och jag fick faktiskt kliva upp och ta medicin mitt i natten.


 

I går morse drog jag iväg till broder G för att klippa hans gräsmatta innan regnet och åskan kom. Först satt jag mig och bara tittade. Det är så otroligt vackert i hans lilla vik. Vilket sagolikt ställe han har fått tag i. Snart kommer han och får börja njuta av härligheten.


 

Hans strandgranne "vägbasen" har hängt upp flaggan, lagt ut båten och en baddräkt på tork visar att här är det hurtiga och badsugna människor som redan har doppat sig i Fisksjöns klara vatten.


Resten av dagen tillbringade jag nere vid sjön hemma hos mig. Jag drog ur telefon och dator och tv för igår regnade och åskade det mest hela dagen.


Jag städade strandstugan och bastun och det tog minsann hela dagen. Doften av hägg var otrolig den här dagen. När det är lite fuktigt och varmt känns den ännu mer. Fiskmåsen som tydligen har bestämt sig för att vara min kompis i sommar höll till hos mig hela dagen och vi satt tillsammans på bryggan och käkade kakor.  Jajamen nu har man bytt från en söt liten svala till en ful gammal fiskmås.


Dagens ord: Don efter person. Precis som jag förvandlats från en vacker fågel till en gammal skabbig kärring så ska jag väl ha en följeslagare som passar.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se