Direktlänk till inlägg 15 juli 2013

FISKSJÖTRÄFFEN

Av Anita - 15 juli 2013 18:03

När man kommer hem sent på natten och vaknar tidigt på morgonen så kan man faktiskt skylla sig själv när man ligger här med sitt onda knä och krånglar sig ner för trappen som om man vore en gammal kärring (oj förlåt. jag glömde att jag faktiskt är det). 


Nåväl. idag ska det hända. Vi ska ha en träff för alla i hela byn och fast vi är två bofasta så har vi lyckats få ihop 30 personer till våra lilla fest och den yngsta är 5 månader och den äldsta är 90. Tala om bredd på befolkning även om det är tillfälliga Fisksjöbor.


Klart att jag stängt loppisen men det kom folk ändå och till och med köpte en gammal barnvagn som jag då inte skulle vilja ha någon unge i.


Så var det då tipsrundan som skulle fixas, min del i det hela. På linkande ben gick jag bort från badstranden och till Kinabrors hus och satte upp lappar.


Efter det var jag trött och bestämde mig för att för första gången i sommar lägga mig i strandstugan och sova en stund för att orka med kvällen. Tur var det.


Efter en stund vaknade jag av ett plask och skratt och skrik. Det var AMV:s barnbarn så där 4 och 5 år som hoppade i från bryggan med kläderna på. Det nådde till axlarna på dom och jag vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om dom ramlat omkull i vattnet. ej simkunniga som dom är. Änglavakt är ordet. Verkar som om barn har det.


Jag blev bjuden hem till dem på party i husvagnen där man fick ett band om armen och kex med nyplockade blåbär på. Dom här ungarna påminner starkt om sonen och AMV:s dotter Jennie. Dom hittade också på de mest hårresande grejor.


 

För sjutton nu kör vi.

Ner till badstranden gick jag i sällskap med Liam och AMV:s barnbarn.

 

Dom hann blöta ner sig innan resten av människorna kom vandrande. Så gick vi stigen efter sjön och mina frågor var inte så lätta som jag befarat och det var väl bra.

 

Framme vid Kinabrors hus samlades tipsrundelapparna in och man hade börjat mingla och prata och surra för fullt.

 

De ursöta flickorna kom också med. Framtidens pangbrudar minsann.

 

Så samlades vi "Väst i Gålan" där min nya kompis Anna och hennes man hade fixat grillning och städat i sin fina ladugård och fixat med bord och allt. Som ni vet så måste man alltid ha plan B och kan inte lite på att man kan sitta ute.

Nu var det ju uppehåll faktiskt men det är ändå bra att ha tak över huvudet.


Så trevligt vi hade, grannar i alla åldrar, barnen hade fullt upp med att leka utomhus, hoppa i studsmatta och spela olika spel. Tror att alla roade sig på sitt sätt och framför allt pratade vi med varandra och bekantades med varandra. 


Var och en har varit många på sin gård och inte umgåtts så mycket men det ska vi ändra på. När jag var barn så var det en väldig sammanhållning och vänskap mellan dom som bodde här och nu ska vi ha det så igen.


Vi ska till och med sätta upp en anslagstavla, varje by med självaktning borde ha en anslagstavla så så får det bli Så det så.


Nu var det så att det var prisutdelning. Ungarna hade faktiskt bra resultat. Av 10 rätt hade Liam och en liten söt flicka som jag glömt vad hon hette 7 rätt. Inte dåligt och verkligen värt en burk med karameller.

Överlägsen vinnare var AMV med 9 rätt men jag blir inte förvånad för frågorna handlade om Fisksjön och vad inte hon hört om det finns inte. Inte för inte har vi varit bästa vänner sedan 7-årsåldern och levt och varit i varandras hem.


Vilken dag, vilken kväll. Som jag sa så är jag nog en gammal kärring ändå så jag fick åka hem med AMV;s dotter vid 10-tiden för att lägga mig att sova med mitt slackiga knä. När dom andra kom hem vet jag då inte men befarar att det var väldigt sent.

 

Idag är det slött. Det regnar dessutom. Jag tänkte åka på auktion på kvällen men slöade ihop framför braskaminen som sonen tänt upp i.


Lite folk har det varit idag på loppisen men annars har jag inte gjort många knop. Tycker jag bara strular på och det blir inte mycket gjort men varför ska det bli det alla dagar.

En av dom skånska loppiskunderna får stå för dagens ord


Dagens ord: Såna här dagar är gjorda för att supa och pippa och truna under en filt.

Får väl bli tryna under någon filt då för resten blir säkert inte av. Då skulle jag minsann blir riktigt riktigt förkvånad.














 
 
Ann

Ann

15 juli 2013 18:48

Hej Anita! Va mysigt med Fisksjöträffen!!!

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

15 juli 2013 19:15

värst vad ni tar i däruppe!

margareta

 
Eivor

Eivor

16 juli 2013 00:29

Trevligt har ni förstår jag. Men varför ska det vara så mycket lättare på sommaren att få nya bekanta. Det är kart allt är lättare på sommaren av någon anledning.

Tänkte på barnvagnen Många har blommor i gamla barnvagnar, kanske skulle de ha den till det. Men det är ju bara en tanke för inte vet ju jag.
Huvudsaken du har trevligt.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards