Direktlänk till inlägg 27 juli 2013

DAGAR ATT SAMLA PÅ SOM SKATTER

Av Anita - 27 juli 2013 07:16

Det är dom här dagarna man lever för hela året. De varma soliga härliga dagarna.


Det är nu vi färdas mellan husen med cykel. båt. kanot. moped, barnvagn och bil. En del till och med går.

Det är nu vi fikar och äter än här än där och livet känns så lättsamt att leva.

Det är nu vi fiskar och badar och leker, alla på sitt vis.

Det är nu vi bor i paradiset.


 


Onsdagen kom älskade faster och kusinerna från Alnön och äntligen äntligen fick hon se Kinabrors hus och på en sådan härlig dag. Där satt vi och myste och pratade. Ungarna badade och badade och hon fick till och med se den siste i tillskottet i familjen, lille barnbarnet till Kinabror som bara är 2 månader. Vilken toppendag.

 

Så kom då mitt nederlag frampå kvällen. Danskväll i Hällesjö, lite folk och väldigt snabb musik. Redan efter tre danser insåg jag att knät inte skulle klara av det här så det blev till att fika med några bekanta och sedan åkte jag hem.

Hem till en vacker kväll med spegelblankt vatten på sjön.


Torsdagen var ännu varmare.

Jag svalkade mig med ett glas flädersaft med isbitar. Jag fick en flaska av syskonbarnet C när dom kom och här finns inte fläder så det kändes lite extra lyxigt.

Sonen o fjällan målade förstukvisten och sedan slog dom vass nere vid sjön. Det behövdes för ifjol sommar gick det inte att vara i vattnet någon längre stund.


Ja lite grillning frampå kvällen.

 


och då kom min väninna Susanne lagom till maten.

Sedan drog hon och jag ut på årets första roddtur. Vi for till Kinabror där det var full fart på bryggan. Man hade fiskat upp så där 18 abborrar som skulle rökas och ätats.

 

Härligt att kunna sitta på bryggan och meta och slippa ut i båten.

 

'Susanne och jag rodde bort till guldsanden och gick omkring i det härliga vattnet och plockade fina träbitar och stenar och hade en härlig kvällsstund.


Dagen slutade jag med en promenad efter stranden bort till Kinabror där det kommit ännu mer människor, bla StockholmsAnders och AMV;s gubbe.


Igår vaknade jag till ännu en solig och fin dag.

Då bestämde jag mig för att stänga loppisen och unna mig en heldag nere vid sjön. Jag har inte solat eller varit nere vid sjön på hela sommaren. På det viset är det bundet att ha loppis.

Bor man nu som jag så är det härligaste som finns att vara nere vid sjön.

Så blev det en dag vid stranden.

 

Kaffe på badstugeverandan, bygge av sandslott, bad och åter bad i ett härligt varmt vatten.

Broder B kom med hundarna och hunden Alice badar och badar.

 

Hon älskar att jaga efter pinnar.

 

Att vara nere vid vattnet är ju jätteskönt för stora och små.

 

Till och med för den allra minsta knoppen känns det skönt att slippa ha kläder på.


Middag hos KinaBror och sedan kom Sonens kompis Magnus och lille Liam och det skulle bli körning på vattnet med snöskoter.

 

Oj vad den rök och osade och projektet med att köra på vatten misslyckades och skotern skönk efter 10 meter och lika skönt var kanske det.


Jo en sak till. Jag har kört fyrhjuling för första gången idag och jag kanske kan lära mig det också men det känns lite gruvsamt. Allt som murrar och burrar ogillar jag faktiskt och har alltid gjort.


Kvällen avslutades med en badstrandspromenad tillsammans med AMV och halvdöd av trötthet efter en dag av sol och bad och upplevelser störtade jag isäng och somnade omedelbart.


Så sitter jag här nu väldigt tidigt för min klocka hade stannat och jag hade dålig koll när jag klev upp och jag ser att utanför skiner solen och det är lugnt och fint på sjön. När jag öppnar dörren känner jag en underbar doft och daggen glittrar i blommornas kronor som diamanter.

Vi har slut på maten så idag får vi väl pallra oss iväg och handla vare sig vi vill eller inte. Vi vill inte lämna paradiset.


Dagens ord: Om alla dagar skulle vara så här skulle livet vara fullkomligt.


Dagens ord: 

 
ANNONS
 
Margit

Margit

27 juli 2013 07:56

Vilken underbar dag..du berätta om och så underbara bilder! ! Förstår att du har det trevligt ich härligt på alla vis..nu under sommaren! Ja livets är härligt! Kram till dej och önskar dej en trevlig helg! ♥

http://margitholm.bligg.se

 
Anki

Anki

27 juli 2013 13:24

Härliga dagar! Är så glad att få läsa hur dina dagar är när de är som bäst :) - ja förutom det där eländiga knät då... Visst är det så att man samlar på de här goda dagarna - så sköna att ta fram och minnas i vinter!
Du gjorde helt rätt som tog en ledig dag från loppisen för att njuta av en dag vid sjön. Bäst att ta tillvara på sådana sällsynt fina dagar!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Margareta

27 juli 2013 15:02

Ja, det gäller att ta vara på de underbara svenska sommardagarna - ingenting går upp mot dem!
Helt kan jag dock inte hålla med om dina "dagens ord". Jag tror nämligen att det inte alltid är så fullkomligt, är just det underbara: vore alla dagar lika fina, skulle vi inte uppskatta dem. Jag vet, jag har bott i ett klimat med ständig sommar, men vad jag saknade mest var årstidsväxlingarna.

 
TantGlad

TantGlad

28 juli 2013 09:58

Visst är sommaren härlig, och MIN TID ÄR NU.
Visst är det härligt att leva under sommaren då man slipper den bistra kalla vintern som bara ställer till det på många vis. Fördelen är mys inomhus med vintern.
Mysiga bilder du visar. Ja livet ska va gött att leva.
Kramen från en somrig TantGlad

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

28 juli 2013 15:09

Så härligt att ni fick så varmt och skönt igen, men trist att ditt knä ännu krånglar.
Ha det så gott och hoppas att det ännu är många fina sommardagar kvar.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

28 juli 2013 15:59

Så underbart ni har det bara njuter av varandra och eran underbara natur. Här regnar det idag, det var längesedan det regnade senast så det är välkommet.
Ha det riktigt gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

29 juli 2013 07:13

Ah Anita du har ju glömt " det är nu vi bloggar på kvällarna för tiden räcker inte till " Gapskrattar ! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Annika

Annika

29 juli 2013 15:30

Sommaren när den är som bäst visar du oss. Underbart att se hur fint ni har det. Synd bara att ditt knä inte orkade med att dansa hela kvällen. Fortsätt att njuta av sommaren nu, för än är den inte slut. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

29 juli 2013 18:30

Sommar - fest! Männsikor - närhet!
Som du längtat efter alla kalla vinterdagar!
NJUT!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se