Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

ÄVENTYRET MED DEN BLÅ PLASTGRISEN

Av Anita - 31 juli 2013 16:58

 

Gömd bakom dom andra grisarna på loppisen står han, den blå plastgrisen.

En dag så kom det en myntsamlare till min lilla loppis. Han skakade på grisen och visst fanns det pengar i den men för att få fram dom så måste grisen slaktas.


Han frågade om jag hade några gamla mynt och jag tog fram en gammal trälåda och vi öste upp pengarna på en bricka. Där satt han med förväntasfull min och berättade om hur det funkade med pengar.


Hans fru samlade bokmärken och jag hämtade mina bokmärksalbum och hon gav mig en lektion i bokmärkens värde. vilka som var tillverkade i Sverige, i Danmark och stora tillverkaren Tyskland och England. Intressant att veta. Hon kunde se vilka som var gamla och en del är ju från min mamma och hon var född 1931 så lite ålder var det på en del.


Nåväl, gubben hittade en krona som var värd lite pengar och sedan var han på spargrisen igen. "Kanske ska jag köpa inte grisen i säcken utan säcken i grisen ":sa han med ett skratt och så gjorde han. Skulle tro att han stannade efter vägen och gjorde grisslakt omedelbart. hi hi hi.


 

Det är bara härliga människor som kommer på loppis. Italienarna som köpte blomkrukor tillverkade av glasspinnar tex. Ok det finns kanske hantverk som är mer svenskt men Italienare gillar ju glass.


Så var det killen som tänkte köpa de rostiga grejorna utanför för att ha i trädgården. Rostigt är inne just nu. Han köpte en gammal rostig hemgjord korkskruv istället och när jag frågade vad i fridens namn han skulle göra med den sa han: "Ge den till svärmor som precent". Hi hi undrar om han gillade svärmor?


 

Emaljerade grejor även med skador är lätt att sälja. Det verkar en del samla på eftersom jag sålt flera stycken.


Det är trendigt att åka på loppisar nu för tiden. Rekordet har nog norrmännen som hade varit på 90 loppisar på sin väg genom Norge och Sverige.


Eller tanten som skulle till Stockholm men var tvungen att vända på halva vägen för att hon handlat så mycket så bilen var full. Hon handlade allt orange och brunt och gult. 60-talsfärgerna.


Så var det han som skulle ha en giraff till sitt museum men köpte två spegeldörrar istället.

Så mycket får man lära sig under äventyret loppis också.


Att gamla konserveringsburkar används till att ha spagetti, torkad svamp och gryner i och stående i öppna hyllor.


 

Att avlånga skålar kan användas som jättefina efterrätts-skålar, superfina att ha bananasplit eller glass i. En tjej köpte alla gröna jag hade för att ha att servera efterrätt i. Jag har bara sett dom som skålar att ha gurka och annat i.


Polacken som köpte en flöjt och spelade så vackert på den som jag aldrig trodde var möjligt på en vanlig flöjt.


 

Gamla spetsdukar kan man ha till mycket. Man kan stärka dom och hänga i fönster. Man kan sy fast dom på kuddar och få fina mönster och man kan som här klistra dom på stenar lacka över och ha dom som prydnad. Fint va.


Nå att ha loppis är givande på sitt vis. Idag har jag haft besök av holländare som gick omkring och fotograferade min trädgård och påstod att mitt fula växhus var pittoreskt och bad att få komma tillbaka med kompisar och visa min trädgård för dom. Det var väl kul tycker jag.


Så är det då kväll och ikväll blir det fest hos broder B. Vi blir väl så där 25 stycken ungefär och imorgon bär det iväg till Näsåker och Urkult tillsammans med AMV och familjen så nu blir det tyst från mig några dagar för nu ska skogsnuvan ut på äventyr.


Dagens ord: För varje ny människa man träffar lär man sig något nytt. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

31 juli 2013 18:03

Visst är det märkligt hur allting kan komma till användning bara det kommer i rätta händer. Gamla rostiga traktorer och ringvältar placeras ut på bäddar av singel som dekoration trädgårdarna.
Tänk så dumma vi var som släpade iväg allting till skrothandlaren, det hade säkert gått att sälja grejorna för en bra penning.
Ha en trevlig kväll och morgondag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

31 juli 2013 18:52

Tänk vad du får träffa många intressanta människor du får träffa genom din loppis. Det är kul att det är inne med loppis, tycker jag. Då kan ju någon annan få glädje av sådant som man själv inte vill ha längre. Bättre än att slänga fullt användbara saker på tippen. Ha ett underbart äventyr!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

31 juli 2013 19:08

Nya äventyr...det låter spännande! Ser fram emot en härlig läsning.
Kramisar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

31 juli 2013 19:25

om du visste så trångt man bor i Holland så skulle du förstå honom

margareta

 
Anki

Anki

1 augusti 2013 09:04

Det är ju för härligt! Tänk att nästan allt kan återanvändas och tänk så mycket trevliga människor det finns!
Hoppas du får bra dagar nu när du är "på nya äventyr" :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Lena

Lena

1 augusti 2013 23:47

Jag gillar det här med återanvändning! En sak som jag tröttnat på eller inte ser något värde i kan vara det någon annan precis önskar sig till liten penning.
Kul också att få träffa andra människor.
Loppis är toppis!

Ha det fortsatt trevligt på din loppis! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

4 augusti 2013 05:33

Jag kan förstå det är alla möjliga och olika människor som besöker loppisar. Lite kul hörs det åkso med att du får träffa så många trevliga människor.
Ja dendär grisen var så BLÅ och stor att jag fick ta mig en ordentlig titt för att se den hihihi
Ha nu en fortsatt jättefin söndag vännen!
Kramar

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Janne

Janne

4 augusti 2013 09:49

Vilka gamla fina saker. jag blir ju alldeles nostalgisk. Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 juni 16:11

Så unnade jag mig att åka på en PRO-resa   g  Chauffören av bussen var en gammal skolkamrat och bra många i bussen var skolkamrater och vi pratade om att det inte kändes långe sedan vi åkte på skolresa, men det var nog minnet som svek för nog va...

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se