Direktlänk till inlägg 5 augusti 2013

URKULT

Av Anita - 5 augusti 2013 09:35

 

Att beskriva vistelsen på Urkult är så här efteråt är lite svårt men bilderna får väl tala för sig själv till viss del.


Aldrig har jag sett så många rastaflätor i hela mitt liv och aldrig så mycket märkliga kläder men jag har heller inte varit någonstans på större tillställningar där det varit så pass nyktert och så vänligt. Alla hade ett stort leende utom möjligen ett av AMV:s barnbarn som hade mungiporna nere vid knäna stor del av tiden.


 

Så här bodde vi. 3 vuxna och tre barn och vädret var hur fint som helst. Vi bodde på en drogfri camping som IOGT och vi hade sällskap av 70 tält. Lite minus får man verkligen säga att det var att man bara hade två toaletter och en hade inte ens lås på dörren. Ingen dusch och inte ens en soptunna fanns så vi fick ränna runt byn när vi var nödiga för att om möjligt lyckas hitta en toa.


 

Det hjälpte inte ens att AMV:s gubbe hade förvandlat sig till stålmannen för att om möjligt kunna utföra stordåd.

 

Lilla Ronja hittade snabbt en lekkamrat i granntältet och dom rände runt och lekte.

 

Slog sig samman med ett gäng jogamänniskor och hängde på varje morgon. Å så söta dom var.

 

Så vackert det är där nere vid älven. Ungarna badade en dag men vattnet var kallt. Vi gick på klipporna och tittade på hällristningarna och jag tänkte på att den här platsen har varit mötesplats för människor i många många år, ända sedan stenåldern.

 

Det fanns mycket att köpa, allt från trummor till fina ulltovningsarbeten och smycken av alla de slag och naturligtvis en massa mat.

 

Det var musik på tre ställen. Mestadels artister som jag inte ens hört talas om och en del var så vackert och medryckande och en del var så som pappa skulle sagt: Hund-dängar-musik. Så där konstgjord musik som låter som om man slår sönder något och plågar en katt. Huvudvärken infann sig omedelbart.

 

Pizza stekt i en vedeledad ugn och naturligtvis med bara grönsaker på.

 

Fina skyltar var det överallt.

Glada människor i alla åldrar. Att det skulle vara en hippikarneval hade jag hört men det var människor av alla slag och åldrar och det fanns något för alla.

 

Det lilla tåget var naturligtvis populärt och det gick runt hela området och man fick verkligen en uppfattning av hur mycket folk det var här. Tusentals tält överallt runt i skogen och nere på byn. Varje tomt och varje plätt fanns det människor och de mest märkliga tält. Det märkligaste var ett  tält som  ut som en gammal folkvagnsbuss och det hann jag inte fota tyvärr.


Jag satt på en bänk vid elden och naturligtvis dök den ende fulla mannen upp och satt sig hos mig och försökte inleda ett samtal men jag drog iväg som en avlöning och funderar på vad det är som gör att jag är en magnet på fulla människor och bortsprugna barn.

 

Färggranna och roliga kläder såg man överallt och improviserade grupper av musiker stod överallt och spelade.

 

Det här var nog dom yngsta jag såg.


Det finns olika sätt att uppmana folk till något. Man kan ha skyltar med texten. Förorening och nedskräpning förbjuden men man kan ju säga samma på ett mjukt och fint sätt. Så här

 

Så dansades det. Så spelades det. Så gjordes det konster och jonglerades det. Överallt dunkades det på trummor och många bara satt stilla och lyssnade. I sanningen en annorlunda upplevelse.

 

Rastaflätor, långt hår, kjolar på män som den här killen som dansade i timmar utan att bli trött. Vackra kvinnor, magdanserskor, underliga huvudbonader. ja här fanns det att titta på minsann. Alla lika vänliga. Här var det inget vrålande, knuffande och skällande i köer, bara ett milt lugn (utom musiken då).


 

Man kan ha olika skyltar minsann.

  

Även utanför området var det full aktivitet. Loppisar och försäljningar av olika slag, musik i kyrkan. Lilla Ronja köpte sig ett par solglasögon och barnen samlade tomburkar och lyckades pruta sig till ett halsband med en djurtand och lärde sig så affärskapets konst små som dom var.


Den bilden av en glad och lycklig Ronja får avsluta berättelsen om den märkliga upplevelsen URKULT och vi åkte hem och kastade oss i sjön. Vattnet i Fisksjön var varmt och skönt men ack så tomt det var i huset. Både sonen och fjällan hade åkt och även broder B med familj.


Idag måste jag tag tag i allt som jag försummat. Jag ska tjära bastutaket och hoppas bara på att jag ska lyckas klättra upp på taket och inte ramla ner bland stenskravlet och bryta något. Ja ja så kan det vara en dag i augusti när solen skiner från en klarblå himmel.


Dagens ord: Ibland har man ingen aning om vad man ger sig in i och det är tur det för i så fall skulle man bara sitta still på en stol. 

 
 
Soldansaren

Soldansaren

5 augusti 2013 11:59

Vilken rolig tillställning du varit på. Men jag hade aldrig överlevt toalettbristen. :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

5 augusti 2013 12:00

De var som 1000 oxå! margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

5 augusti 2013 14:57

Vilket roligt namn på den här tillställningen. Jag är inte helt klar över om det är Urkult eller Urku(u)lt.
Mycket trevligt verkar det ha vari i alla fall!
Var nu rädd om dig när du är uppe och klättrar på taket!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

8 augusti 2013 09:08

Det ser ut för att ha varit lite hippietyper och annat kulturelt bohemiskt folk där he he !! Ha det bra !

http://yngaregubben.blogspot.se

 
Anki

Anki

11 augusti 2013 06:32

Har haft lite dålig kontakt med yttervärlden senaste veckan, så nu läser jag ifatt hos dig :)
Vilka trevligheter du har varit på!
Spännande upplevelse... men oj, inte fler toaletter på så många människor... hur tänkte de då?

http://ankistankar.blogspot.se

 
Lena

Lena

12 augusti 2013 20:00

I Näsåker har jag varit och tittat på hällristningar mm men aldrig lyckats pricka in Urkult. Ser riktigt kult ut!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards