Direktlänk till inlägg 12 augusti 2013

BÄR

Av Anita - 12 augusti 2013 21:49

 

Att göra gele på svartvinbär brukar bli ett misslyckande så också iår. Inte geleade den sig inte. Många råd har jag fått men det är väl som med "pösarna" (Jästen). Jag är väl ovänner med pektinet också.


Nåja, skam den som ger sig. Idag har jag plockat nya bär och köpt syltsocker och lagt i ett blad från vinbärsbusken som jag fått råd om och nog stelnade det alltid. Liknar mest en studsboll den här gången. Kanske kan man sälja dom som hundtuggben.

Allt kan inte gå bra här i livet. Ack ja Ack ja.


Det har varit så där halvdåligt väder några dagar men likväl har jag plockat lite bär emellan skurarna. Nu fattas bara blåbär och naturligtvis behöver jag plocka av alla svartvinbär och krusbär jag har i trädgården.

 

Jag har haft besök på loppisen flera gånger av ett gäng italienare. Idag var dom här igen och så härligt att höra deras smattrande härliga italienska. En av kvinnorna har gift sig här uppe och har en mamma som är härifrån. Dom skulle komma tillbaka en sväng till imorgon sa dom.


Det börjar var rätt internationellt här i Fisksjön minsann. 

Italienare. Ryssar. Polacker. Norskar. Tyskar. Så har ju StockholmsAnders fru varit här och hon kommer från Tailand. För ett par år sedan var ju den gulliga lilla kinesiskan här. Broder B har haft besök av en tjej från Egypten och så förstås Sam med sin familj och dom är från Iran. Alla jättetrevliga människor och visst är det lite mysigt att dom kommer ända hit i vildmarken. Träna på mina språkkunskaper får jag ju göra och det är bra.

 

En kväll kom det två snygga killar och det var klart att den ene var en italienare och riktig ögongodis. Oj, vad jag glodde!!!! Gamla kärringar får glo för det är väl det enda dom får göra eller???


 

Annars har man ju sina funderingar. Pratade med en tjej som tog bussen till gymet för att gå på rullband och så gick hon på en maskin som var som en trappa. Ger mig sjutton på att hon tog hissen när hon åkte hem.

Inte nog med det. Hon betalade för att sitta och svettas i nån instängd träningslokal när man kan gå i friska luften alldeles gratis och träna på ett naturligt sätt.


Attans kanske jag skulle öppna gym och låta dom gå över stock och sten och på kalhyggen och plocka bär. Klippa gräs och släpa hem ved, klättra i stegar upp på tak, ro i båten, simma och hugga ved. Undrar om man kan ta betalt för det. Personliga tränare brukar ju ta hutlöst betalt.

 

Nya grejen. Naturgym i ren miljö. Gratis frisk luft. Vad tror ni. Skulle det vara något nu när världen håller på att bli alldeles galen.


Dagens ord: Antingen eller. Lagom är minsann bäst i alla lägen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liliann

12 augusti 2013 22:13

Jaa starta en ny sorts träningsläger, verkar som en jättebra ide! Säkert många som nappar:))

 
Ingen bild

margaretawarenius.blogspot.com

13 augusti 2013 03:17

Vilken fantastisk BLÅ blomma du har där, vad heter den?

annars är du junbra på blommor måste jag säga.

De där med loppis var ju en lyckträff, kul för dej Anita

margareta

 
Janne

Janne

13 augusti 2013 07:58

Förlåt Mig ! Det har blivit totalt fel på min blogg så nu har jag fått gjort om allt. Det är en ny bloggadress som du kommer till när du klickar på mitt namn. Ha det bra !

http://skurborsten.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

13 augusti 2013 08:21

Tänker ofta samma som du om alla de som ägnar tid åt att träna på gym, men de köper färdighuggen ved och har åkgräsklippare. Så de hinner att träna. KOnstigt. Jag vägrar åkgräsklippare fast vi har störst gräsmatta i byn. Den tar drygt en timme att klippa och då har jag fått en drygt en timmes motion och samtidigt fått vara utomhus.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

13 augusti 2013 08:43

Hej! Det är ju en otrolig sommar med bär som är fler och finare än på länge! Den hårda geleén kanske går att lägga på en bit Camembert, brie eller Getost på ett kex! Det brukar "gifta " sej bra med den lite salta smakrika osten, att lägga på lite gelé och då är det en fördel om den är lite hårdare!
Va kul att Fisksjön är så internationelll! Hej så länge! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

13 augusti 2013 14:20

Haha... du är ju bara helt underbar! Bra idé med gym... du blir säkert en utmärkt PT :)
Ja, det där att göra gelé... det blir inte alltid som man tänkt, men det blev nog bra ändå...
Kul men så många långväga gäster på loppisen :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

annannan

13 augusti 2013 14:54

Ack ja.

Jag som är uppvuxen på landet och blivit stadsbo som vuxen har varit så frustrerad över just den avsaknaden av vardagsmotion. Över min döda kropp att jag sätter en fot i en sådan maskin. (Men yoga som jag nu inte för allt i världen vill vara utan hade jag nog aldrig kommit mig för att börja med om jag fortfarande hade haft ett potatisland att gräva).

Det finns ju en jättebra HasseåTage-sketch om det här, där Tage är fabrikören med sommarställe i skärgården med roddmaskin, och Hasse den bofaste fiskaren Österman som ror sin eka. Tyvärr hittar jag den inte på nätet.

Här i södra Europa äter man kvittenmarmelad som är jättefast som tillbehör till osten, eller på frukostmackan. Så jag håller med Ann om att din fasta gelé nog passar fint på ostbrickan.

Ska man koka gelé ska man inte vänta tills bären är mogna, men det vet du förstås. Jag har bara gjort det en enda gång, och då hade jag i all hast rafsat ihop ett par liter dåligt mogna bär och stoppat dem i frysen för att det var fullt upp med annat just då. Det är ett bra tips. Man behöver ju inte rensa så noga när man ska koka gelé, räcker att se till att bären är rena och att det inte är några dåliga med. Men när de är halvmogna brukar det inte finnas några dåliga bär att plocka bort, så det är egentligen bara att plocka, skölja och frysa. Hinner man med på någon timme. Sedan kan man glömma bort bären tills det blir höst och vinter och bättre tid och mer lust att stå i köket.

 
Ingen bild

ethel

13 augusti 2013 17:38

Den träning som du skriver så fint om heter Tabata på gymmet i stan. :)

 
Ingrid

Ingrid

13 augusti 2013 19:07

Du är helt inne på rätt väg - annonsera du om din specialträning!
Vi hade en kvinna som hjälpte oss med betgallring och hackning några somrar och hon var vansinnig på alla som kom joggande förbi på vägen. "Ge dem en bethacka och sätt dem i arbete", sa hon.

Jag kokade rödvinbärsgelé och den blev också en aning för tunn, men jag tror att den står till sig. Annars får jag väl koka om den och sätta till lite pektin.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
soldansaren

soldansaren

14 augusti 2013 07:02

Jag vill bara tala om att jag går hem från mitt gym :) och vill jag promener så inte går jag på rullbandet. Men roddmaskinen älskar jag. Här i stan har vi ett utegym nere vid ån. Det är jättepopulärt så jag tycker verkligen du ska starta ett :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

14 augusti 2013 10:13

Du är såååå rolig och hääärlig.
Kommer du i håg sången: Jag vill ha en italienare......en italienare...en italienare.....Var det galenskaparna kanske som sjöng den?
Japp ögongodis är skönt vila ögonen på.
Ojsan så många nationaliteter.
Ha en jättefin dag nu och kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Janne

Janne

14 augusti 2013 10:32

Det har varit fel på mitt Googlekonto men nu är det fixat ! Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

14 augusti 2013 14:08

Du har samma intressen som jag, att plocka bär, safta och sylta. Visst är det gott att ha till vintern. jag gör bara gelé på röda vinbär.
Visst är det klokare och säkert nyttigare att vara i naturen och det otroliga är att det är gratis. Alla goda bär som man kan plocka på motionsrundan kostar ingenting och är ett gratis vitamintillskott.
Jag gillar det du skrivet idag mycket.
kram på dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Inger Backlund

19 augusti 2013 19:51

Hej! Läste om din gelé, jag har precis gjort rödvinbärsgelé. Hitta ett bra recept på tasteline.se. Man värmer sockret i ugnen innan man häller det i saften, och kokar exakt 20 minuter. Men bara bär och socker, inge annat jox.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Av Anita - Måndag 9 juli 07:45

  Så kom Sundsvallsborna och med dom katten Gosan. Kastrerade katten Morris blev kär som en klockarkatt och har mest varit borta vid deras stuga och stört och jamat och försökt att fria till tjejen som inte alls är intresserad.   I förrgår vad...

Av Anita - Fredag 6 juli 19:08

Onsdagen var det Kinabrors och Gubbens tur att ha sommarcafe. Det var blåsväder igen och två träd ramlade över vägen så Kinabror fick göra en utryckning med motorsågen så att hans gäster kunde komma fram. Hans första omgång med sommargäster kom. Ti...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se