Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

REGNIGA DAGAR ..OCH NÄTTER

Av Anita - 15 augusti 2013 08:28

 

Kom in kom in. Det regnar utanför. I två dagar och nätter har det kommit skur på skur och planerna som fanns gick om intet. Visserligen har jag plockat lite svartvinbär mellan skurarna men mestadels har jag ägnat mig åt att umgås.


Vad har hänt mer. Jo jag har skickat efter en fontän som drivs med solenergi. Tyvärr har jag inte fått den att fungera för det ska ju sol till men vi får väl se. Det skulle vara kul med en liten sprutande sak i min lilla groddamm.


Nej åter till ordningen. Vi börjar väl med i förrgår. Åkte ner på byn och fick en kopp kaffe hos DataFia. Sedan följde hon med mig hem för att kolla om jag fått något nytt på loppisen.


Sedan kom min gamla jobbarkompis med den underbart rara hunden Jansson och vi blev sittande på förstukvisten och prata hela eftermiddagen. Kinabror tittade förstås in en sväng också.


Frampå kvällen tittade jag i kylskåpet och det gapade ganska tomt så jag ringde Kinabror och vi åkte till Hammarstrand för att äta pizza. Ibland har man ingen lust att försöka få till mat av just ingenting så det var skönt med lite skräpmat.


Vi åkte till broder O för att få en kopp kaffe på maten. Han satt djupt nersjunken i fotöljen och såg på tv. Ute i köket kvittrade hans nya kycklingar och dom var av sällskapligt släkte och broder O som jag nu kallar för tuppOla tog upp en av kycklingarna och den gick omkring på hans mage och gosade.

Det är roligt att se hur han kelar med sina höns och kycklingar. Dom har det verkligen bra och är högt älskade av alla utom möjligen av hunden Vilma som är rädd för tuppen.


Igår skulle moster B och jag plocka vinbär var det tänkt. Vaknade till värsta skyfallet och det regnade och regnade. Kinabror kom hit en sväng. Jag pratade med sonen och i Skåne var det ännu värre än här. Jag pratade med DansBritt med faster och moster och en av meditationstjejerna.


Loppisen har gått dåligt nu några dagar och på fredag ska jag stänga för iår. Hade hoppats att jag skulle bli av med fler grejor men jag får väl packa ner så småningom.


Det kom en motorcykelkille på eftermiddagen och han blev kvar rätt länge och pratade. Jag kokade saft och frampå kvällen gick jag bort till Sundsvallsborna och drack kaffe.


 

Plockade in lite humlekottar. Humlen växer fint iår. Humlekottar kan man använda till mycket och är bra att ha framöver vintern.Det gäller att samla på sig kraft och vitaminer inför den långa och hårda vintern. Det är lätt att gå omkring och stoppa i sig jordgubbar, hallon, vinbär och krusbär och en och annan sockerärt från hyddan. Allt finns ju i trädgården så det är bara att äta och det ska man minsann unna sig. Känner mig faktiskt i väldigt fin form just nu. Knät är ganska bra. Att simma ger kondition och av solen blir man solbränd och ser faktiskt bättre ut än när man är blekskit. Tänk vilken toppenbrutta man skulle bli om det vore sommar lite längre. 


Inatt vaknade jag av att det blåste och ven in genom myggfönstret. Till slut var jag tvungen att kliva upp och stänga igen fönstret. Tror att det var sommarens kallaste natt men idag skiner solen. Kanske får jag se min fontän spruta. Moster B kommer och vi ska plocka bär. Idag ska väl planerna gå som jag har tänkt hoppas jag.


Dagens ord: En kvinna ålder är betydelselös. De vackraste melodier spelas på gamla instrument. 

 
ANNONS
 
Kristina

Kristina

15 augusti 2013 09:26

Jag plockade med svarta vinbär igår, det tar lite tid. du skrev att man kan använda humlekottar till mycket, jag har bara hört att man kan lägga dem under kudden. Koka te på dem har jag aldrig gjort.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

15 augusti 2013 09:57

Ja det är bäst att passa på ... Skynda, skynda

http://http:/skatanstankar.com

 
Karin

Karin

16 augusti 2013 07:03

Frågar samma sak som Kristina, vad kan man använda humlekottar till?
Och hur går man tillväga? Skriv gärna och berätta.
Kramisar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se