Direktlänk till inlägg 25 augusti 2013

NJUTNINGENS OVÄNTADE TID

Av Anita - 25 augusti 2013 07:43

 

Med pengar på fickan och i ett strålande väder far jag mot staden Österund. Har bestämt mig för att de slantar jag tjänat på loppisen ska gå till nöjen och bara nöjen och inget nödvändigt.

Sofie Propp hennes kompis och jag ska gå ut och äta och gå på bio i det härliga vädret.


Östersund är en stad som jag alltid sammankollar med att frysa. Iskalla vindar från fjällen och storsjön brukar plåga en men den här kvällen var som förtrollad. 

Uteserveringarna för fulla med folk. Man kade dekorerat stan med drakstatyer i olika färger och över alltihopa lyste moder sol. Det kändes nästan som att var utomlands och storsjön låg blank som en spegel.

Njutning.


Välja mat utan att behöva ta det billigaste. Njutning. Det blev fläskfile Oskar och ååå så gott.

Njutning.


Så bio. "Hur många kramar finns det i världen". Vilken härlig film. Vet att den fått si och så recentioner men den var vacker, gullig, rörande. Härliga skådespelare och en underbar miljö. Lite snyftande hördes runt omkring i lokalen. Filmen gick direkt till hjärtan och då få dom säga vad dom vill dom som tycker att dom vet. Se den!

Njutning.


När vi kom ut var det fortfarande ljust och istället för att ta  bussen så gick vi hela vägen hem till Sofiepropp. Vi gick genom villakvarter där jag aldrig varit. Mycket folk var ute och trädgårdarna blommande så fint.

Njutning.


 

Så blev det morgon och DataFia kom för att hämta oss. Vi åkte på Hälsomässa i Krokom.

Pengar på fickan och för en gång skull kunde jag handla och inte bara titta. Tänk att för vissa är det ett naturligt tillstånd att kunna köpa det man vill ha. Vilken härlig känsla det måste vara.

Njutning.


Lite av det kände jag när jag köpte lite hudcremer och lite smågrejor och en fin turkosblå tunika.

Njutning


Vi roade oss med att prova helt underbara huldreklänningar. Sofipropp hittade en jättefin RobinHoodtunika och Datafia köpte en klänning.

 

De klännigar jag provade framhävde min häxighet och när ska man gå omkring i en sådan egentligen. Med såna armar som hänger ner i maten tex. Nej det blev ingenting men roligt var det att prova.

Njutning.


Så träffade jag Maria från Åsele som lärde mig att tillverka trumma. Det blev ett märkligt och makalöst möte på många sätt.

Träffade StadsHelen med kompis också.

Njutning.


Vilken trevlig dag men jag började längta hem så jag tog bilen och drog hemåt.


Som jag berättat förut så är jag en fjask när det gäller bilkörning speciellt när det gäller rondeller och lördag eftermiddag vid köpcentret Lillänge är det strid på kniven att tränga sig in i rondellerna. Nu hade jag tur och lade mig bakom ändan på lastbil och då kunde ingen tränga sig emellan. Det var första gången jag hade nytta av en lastbil. Där ser man. Oväntat oväntat. Jag som är så rädd för lastbilar.


Hem och njutning.

 

AMV var vid sjön och tvättade mattor i solskenet. Fortfarande 22 grader i vattnet och vi hoppade i och badade.

AMV fyllde år och vi gick hem till hennes stuga och åt soppa och sedan kom hennes bror med sambo och så dök Tuppola och Kinabror upp och vi satt där på hennes stugaltan och fikade och åt tårta och pratade och tiden bara rusade iväg.

Njutning.


Dags att tända bastun. AMV, DataFia och jag ska bada. Att fira sin födelsedag med bad i solnedgången hade hon inte gjort på många år.

 

Tänk er njutningen att flyta omkring bland fiskarna när solens sista strålar dansar över vattenytan.

 

Så många år sedan man kunde göra det,

Njutning.

 

Kliva upp och gå hem och dricka hett kaffe och ta en macka. Sjunka ner i soffan framför en rolig film och sitta där och småsnarka.

Njutning.


En helt förtrollad vecka. En oväntad gåva från ovan. Bad, sol, härliga vänner.

Ljuset den här tiden är så vackert och grönskan så intensiv och djup.

Njutning.


Dagens ord får kort och gott bli: NJUT  

 
 
Annika

Annika

25 augusti 2013 09:41

Östersund är en fantastiskt fin stad. Tack för att jag fick vara med och njuta av din vistelse där. Härliga foton. Rolig klänning förresten. Ha nu en skön Söndag oxå. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Annci

25 augusti 2013 09:49

Låter härligt med Östersund och ljuvliga Fisksjön. Ser fram emot min "hemflytt" . Kram på dig

 
Ingen bild

Margareta

25 augusti 2013 14:19

Tänk, den här kallblåsten jämt (nästan i alla fall) var en stort bidragande orsak att jag lämnade Östersund efter läroverket (som det hette då).

 
Ingen bild

barbroli@telia.com

25 augusti 2013 18:58

Ja det lät sannerligen som en härlig helg... Roligt att Östersund visade upp sin vackra sida, när man bor där hela tiden tänker man inte på det. Jag tycker alltid att det är finast på Övsjö.

Roligt att du fick dej en fin dag i alla fall!

 
Soldansare

Soldansare

26 augusti 2013 17:25

Nej, när ska man ha en sådan där klänning... Men vacker var den, och den klädde dig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

27 augusti 2013 07:20

Underbart med bad i Fisksjön!!! I sommar har det inte blivit bad just där för mej! Fast det har allt blivit bad på andra ställen istället! Ifjol skedde det enda badet på heeeela sommarn i just Fisksjön!!! Så underbart att badsäsongen fått vara lå länge i år!!!
Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

29 augusti 2013 20:57

Vilken sommar vi fick! Har njutit av den sista kvällsvärmen trots att jag jobbat på dagarna. Så ljuvligt att sitta i båten i solnedgången och inte frysa.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards