Direktlänk till inlägg 27 augusti 2013

DAGARNA VID SJÖN

Av Anita - 27 augusti 2013 19:41

 

Så fick jag dom i alla fall. Dagarna vid sjön. De varma dagarna. Dagarna jag trodde jag missat pga loppisen.

Tänk att få vara ute från morgon till kväll. Jag som längtat utomhus i många år.


Söndagen var AMV kvar och vi satt nere på bryggan i doften av hennes såpskurade mattor som hängde på tork överallt. Vi badade förstås.

Så kom motorcykelmannen och strax därpå Kinabror. Han hade med sig nyrökt abborre och vi satt där och mumsade på dom. En liten båttur blev det också.


Dagen bara sprang iväg och AMV åt tillsammans med Kinabror och mig. Vi försökte med ett till synes konstigt recept. Abborrfileer panerade i krossade ostkrokar istället för ströbröd. Det blev verkligen gott tillsammans med kall sås med örter och nyupptagen potatis.

AMV och jag avslutade med ett nakenbad innan hon var tvungen att åka hem. Den stackarn jobbar ju fortfarande.


 

Igår sken solen igen och jag skyndade mig ner till sjön. Jag.fiskarna, fåglarna och trollsländorna som skimrade så vackert. Skäggdoppingens knorr i vassen.

Det är det här som är frihet för mig.


Ingen som bestämmer över mig. Ingen som ställer krav. Det är min tid nu.

Mitt liv har alltför länge bestått av krav. Krav från mina män. Krav från jobbet. Bara krav krav krav.


Nu när jag  som en mogen persika. när jag är på gränsen till övermogen då kom den. Friheten.

Jag och sländorna. Trots  min risiga och småskyrnkliga kropp känner jag mig stark och fri och faktiskt i detta nu rätt tillfreds med livet.


Inte kan man bara lata sig. Tvättade dom tunga mattorna som jag hade otvättade. Målade klart stenarna som jag och barnen börjat med i juli. For en tur med Kinabror till Kälarne där vi åt lunch på hotellet. Plockade lite krusbär som jag gjorde kräm av.

 

Kinabror snickarde fram på kvällen badade han också och vi tog en promenad bort till en nygranne som vi aldrig träffat åtminstone inte som vi minns.

Hennes föräldrar var tandläkare i Bispgården för många år sedan och deras sportstuga har stått tom i många år. Man tänkte sälja den men nu har dom ångrat sig och renoverar för fullt.

 

Det var en trevlig kvinna som bjöd på rödvin i kaffekoppar och kanelbullar därtill, en originell kombination som jag då aldrig smakar men vad då. Man tar vad man haver. Är det inte så?


Kvällarna är lika sköna. När jag kom hem vände jag mig om mot solnedgången och hörde lommarna ropa på sjön.

 

Så ännu en härlig dag. Jag blev erbjuden att följa med till Östersund av en person och av en annan att följa med till Sundsvall men inte kan man lämna paradiset en dag som denna.


Eftersom jag numera gör precis som jag vill så tog jag båten och for till mitt alldeles eget lingonställe. Kammade lingontuvorna och fick drygt en halv hink innan jag tyckte att dom var lite för omogna och rodde bort till Kinabror och fick kaffe.


Sedan rodde jag hem för att tova nere vid sjön. Tovade ullstycken som jag ska använda troligen till drömfångare. Det är bra att ha till vintern om jag skulle vilja hålla på med sådant. 

 

Hör ifrån min gamla kompis Lekkamraten som kommer upp och hälsar på till helgen och som jag inte träffat på hela sommaren. Det ska bli kul.


När jag nu tänder eld i värmaren så slår mig tanken. Eld, luft, vatten och jord. De fyra elementen som jag verkligen är nära nu. Det får mig att må alldeles fantastiskt bra.


Så börjar det dyka upp gubbar en efter en och till slut står det tre stycken och pratar ute på gården.


Jag lagar fiskgratäng av kallpotatis, rökt abbore, sås med gräslök och ost uppepå. En rätt mamma gjorde när vi hade en massa rökt abborre över och det blev riktigt gott. Lite dill skulle det nog vara och citronpeppar.


Jag hann ta ett bad till och gick omkring i vattnet nere på badstranden och allt var alldeles stilla och vattnet var ljummet och småfiskarna pilade omkring runt fötterna. 


Nu har det börja skymma och jag tar farväl av ännu en underbar dag.


Dagens ord: Det kommer säkert att bli sämre men det kan knappas bli bättre än så här.

 
 
Ingrid

Ingrid

27 augusti 2013 21:21

Det kreativa receptet på hur man ska tillaga abborrfilé ska jag framföra till sonen. De ska snart iväg till Åland igen och där fiskas det abborre hela tiden, så de kan nog behöva några alternativa tillagningssätt.

Hoppas att du kommer att få flera sköna bad den här underbara sommaren.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

28 augusti 2013 10:06

En så glad och inspirerande blogg du har. Du kan konsten att leva nu och njuta av varje dag. Ens stor kram till dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

28 augusti 2013 15:59

Så fina mysiga bilder du har som vanligt. Visst är det nåt visst med sjöar. Psss....villka gulliga stenar. Jag har 2 st som har följt med mig gubbe från tidigt 70-tal. Jag ska visa dem nån dag i min blogg.
Ha så gott nu!
Kram

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

28 augusti 2013 21:10

Vilka fina stenar du har! Nästa sommar då ska jag allt skaffa mig en trädgårdstomte till altanen, vad P än säger!
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 augusti 2013 11:39

Så fick du den till slut, bad och solveckan som du har längtat efter. Att sen på toppen shoppa i Östersund! Underbart! Livet är härligt, Anita!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards