Direktlänk till inlägg 29 augusti 2013

NALLE LILLA SÖTA NALLE

Av Anita - 29 augusti 2013 14:06

 

Egentligen ville jag kasta mig in i dagens mest spännande händelse men här ska det minsann tas i rätt ordning så jag börjar lite kort om gårdagen.


Gårdagen började det bli lite mer höstlikt och jag for och jobbade en stund. drack en kopp kaffe hos svägerskan och uträttade en massa ärenden. Det var ett flöj hit och dit hela dagen, bredde mackor, åkte till graven. pratade i jag vet inte hur många telefonsamtal och lagade middag. PappersBeda kom lagom till middagen och Kinabror förstås.


Sedan for Kinabror och jag till Hammarstrand på konsert. Det var i kyrkan och för cancerfonden. Britt var med och sjöng i kören och det var väldigt mycket fin musik, verkligen värt att gå och höra på. Mycket folk var det faktiskt där också.


Men nu till dagen idag.

Imorse drabbades jag av skogslängtan och kände att jag ville ha lugn och ro och samla mina tankar så jag gjorde iordning en termos kaffe och en macka och tog med bärhinken förstå.


När man kommer till skogen en sådan här lite mulen och lugn dag är det såååå tyst, bara bärplockaren rassel hörs men efter en stund kan man börja känna att någon tittar på en. Överallt rör det sig av nyfikenhet.

   Det första man hör är spillkråkan som börjar väsnas.

Om man så rätar på ryggen så ser man att träden är fulla av nyfikna små. det är talltitan och entitan. lavskrikan, nötväckan och talgoxen. Dom sitter där och väntar.

 

Klart att dom får lite bröd och jag sätter mig på en stubbe och tar lite kaffe och strör ut lite smulor åt dom. Så kommer dom en efter en för att smaka och först kommer lavskrikan för hon är inte rädd för människor alls.

 

Lingonen är stora och röda och granna. Jag sjunger en stump och fåglarna kvittrar med. Man är aldrig ensam i skogen, närvaron av nyfikna skogsinnevånare finns alltid där. Jag känner mig alltid trygg och glad i skogen. De världsliga bekymmren liksom bara rinner av en.


Så börjar det regna och jag får ge upp. Tar bilen och far ner för att vända på en vändplan längre ner.

När jag kommer nästan tillbaka där jag plockade bär kommer han lufsande över vägen. En liten söt och lurvig björn.

 

För första gången har jag sett en björn på när håll och förstår att han varit i närheten ett tag. Kanske har han stått och lyssnat på min sång och kanske har han tyckt att jag sjunger illa.


Kameran finns förstås i innerfickan och innan jag fått upp den och stannat bilen är han försvunnen och det blir bara ett kort på skogen där han försvann.

 

HURRA Jag har sett en björn och jag hoppas innerligt att ingen skjuter honom för björnjakten har ju börjat så nu går ingen säker för dom blodtörstiga jägarna som låtsas att dom gör en bedrift när dom skjuter allt dom kan pricka på.


Jag ska gå dit imorgon och plocka mer bär för oj vad bär det finns där och kanske kanske kan jag få se lilla söta nallen igen.


Dagens ord: I skogen kan det mest oväntade hända.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 augusti 2013 14:54

Och jag som trodde du skulle ha blivit rädd när jag läste om björnen på FB. Men du är ju kompis med alla skogens djur så dig skulle nog björnen aldrig ge sig på. Om du inte kom mellan en hona och hennes ungar förstås.

Helt fantastiskt att ha sett en björn på så nära håll.

Helt fantastiskt!

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Lena

Lena

29 augusti 2013 20:52

Åh, visst är det häftigt att få leva mitt i naturen och dessutom få se en björn! Det är häftigt! Antagligen hade hans ögon också vilat på dig lite tidigare.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

30 augusti 2013 10:26

Att bo mitt i naturen och att få uppleva den är en trevlig gåva. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Ingen bild

barbroli@telia.com

30 augusti 2013 11:34

Visst drömmer man om att få se en björn. Men det är med skräckblandad förtjusning. Det bästa skulle förstås vara att som du sitta i bilen och titta. Konstigt är det också att man aldrig sett någon fast jag vet att dom brukar stryka omkring här också. Men dom kanske som du säger, står och iakttar...

 
Ingrid

Ingrid

30 augusti 2013 11:43

Så häftigt att få se en björn!
Men kanske lite skönt att du satt i bilen?
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

30 augusti 2013 17:15

Vi är olika du och jag, det hör jag det. Hade jag sett en björn hade jag aldrig satt min fot i den skogen igen. Det hade räckt med att jag vetat om att det fanns björn i skogen för att jag skulle hålla mig borta. Att se en älg räcker för att sätta skräck i mig.
Ta det lugnt i skogen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annika

Annika

31 augusti 2013 15:37

Förstår att det var en häftig känsla att få se nallen. Men jag tror inte att jag skulle vilja vara med om det. Vi har jätte lite lingon här hos oss,men förstår att du har hittat massor. Ha nu en skön kväll.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

31 augusti 2013 20:44

Såååå skönt i naturen och det finns så mycket att se.
Villka fina lingon du har. Det var inte igår presis som jag var och plockade lingon.
ÅÅÅÅÅ björnen så spännande att se. Det är lite synd om dom åkso när jägare är i farten och är skutglad.
Ha en fortsatt fin helg nu!
Kramen.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

2 oktober 2013 00:45

Jag tror björnen tyckte om din sång det var nog därför den stannade kvar. Men visste kanske inte sedan när du kom tillbaka att det var du som sjöng så fint.
Vad mysigt med alla fåglar som kom och åt hos dig. Nu blir jag nästan avis, men bara nästan. Jag har ju mina bevingade vänner här. Och björnen ja där vet jag inte hur jag skulle reagerat. Men hoppas den kommer tillbaka till dig för den är nog inte farlig. Den är ju rädd för människor. Kanske börjar den tralla en stump för att få igång din sång igen. För den känner säkert igen dig nu.
Det enda vilda djur jag sprungit på är en älg. Jag kastade vad jag hade för händer och sprang och skrek som en galning. Vände mig om lite och älgen sprang lika fort åt andra hållet. Den var nog räddast, särskilt med allt gap och skrik från mig.

Lycka till i bärskogen

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se