Direktlänk till inlägg 1 september 2013

AUGUSTI SLUT

Av Anita - 1 september 2013 11:30

 

Så sitter man här en söndag och tittar ut genom fönstret. Regn och 8 grader varmt. Förra söndagen satt vi nere vid sjön i bara bikini och åt rökt abborre och badade i sjön inte en gång utan många. Tänk att det kan ändra sig så fort. 

I fredags när jag tog det vanliga fredagsbastubadet var jag ensam i bastun, bara jag och jordbänningarna och tomtarna.

 

Roligare med sällskap och framför allt saknar jag bastukatten Oskar som alltid gjorde mig sällskap.


Kanske är det dags att se tillbaka på sommaren som var. Då ska jag inte fastna i det jag inte hann med utan faktiskt tänka på vad jag trots allt gjorde under de här korta månaderna.


Tänka på allt roligt och på att det varit en enstående sommar.


Dans:

 

Det blev bara 5 danser i år. Stromboli, Storåsen och tre gånger i Hällesjö. En av gångerna fick jag fara hem för att jag hade så ont i mitt knä. Annars hade jag så roligt och fick dansa jättemycket. Det blev ännu en danssommar för mig då jag inte blev panelhöna i år heller. Underbart.


Fester:

Visst blev det fester. Midsommar hos Kinabror då vi var rätt många.

 

Så hade vi ju en ny tillställning som samlade alla i den lilla byn Fisksjön. Trots att inte alla var med så blev vi över 30 personer som mötte upp på tipsrunda och grillning väst i gålan.

 

Så var det grillning hos broder B. 

 


 

Så hade sonen och hans kompis frityrfrossa som vi alltid brukar ha. Oj när jag ser det är jag mätt ännu.

När faster och kusinerna kom blev det grillning borta hos Kinabror. Det mesta som försigått har ju varit hos honom nu istället för hos mig. Han har massor med plats och massor med trädgårdsmöbler så det har blivit så i sommar.


Så blev det surströmming hos Sundsvallsborna en fin och varm dag.

Kräftor åt vi hos kinabror, DansBritt och jag och sedan hade jag en liten kräftätning nere vid min strandstuga tillsammans med en helt ny bekantskap.

 

Så blev det fest hos Tuppola med sambo borta i deras sportstuga i Hunge. En jättetrevlig tillställning med mycket sång och skratt.

StockholmsKarin fyllde 90 år och hade kalas.

 


Nu höll jag på att glömma sommarens första fest borta hos AMV o gubben i Bräcke då det var qrusing.

 

Annars har vi väl gått emellan och ätit hos varandra. Kinabror har haft besök av både sin dotter och sin son med deras familjer och dom har verkligen haft tur med vädret.


Lite grejor har jag hunnit med fast jag knappt minns. Vi har varit på qrusing 2 ggr och på kul i backen och lyssnat på Kingen som var verkligen en rivig upplevelse.

Vi har varit på konsert i kyrkan i Hällesjö och lyssnat på en dotter till min kusin.

Konsert i Näset där dansbritt och hennes dotter sjöng.

Konsert i Hammarstrand med många bra up0pträdanden.

Framför allt har jag varit på URKULT, något jag tänk länge.

   

Så på slutet bio med Sofiepropp och Hälsomässa i Krokom. Inte dåligt när man tänkte att man ingenting hade gjort.


Loppis det har jag haft och jag är lite stolt att jag äntligen kom till skott. Så många nya människor jag träffat genom loppisen. Människor från alla håll och loppisfolket verkar vara väldigt trevliga och glada människor som det varit roligt att träffa.


Vad mer blommor:

 

Oj så det blommat i sommar. Det bara sprutar upp blommor överallt. Vackra doftande och härliga. Svalan som troligen är en dotter till min älskade tama svala Iris har fått 5 söta ungar som nu har dragit iväg till afrika för att slippa kylan.  

Barn: 

Så mycket härliga ungar som varit här i sommar.   

Här jagar vi krokodiler och hemska djur.

 

Söta flickor vamdrar på Fisksjöträffens tipsrunda.

 

En gullig liten plutt.

 

Ronja leker med hunden Alice.

 

Kinabrors son och den allra minsta lilla killen i Fisksjön.


Badat har jag fått göra nu i flera veckor. Fiskat har jag inte gjort men det behöver jag inte för Kinabror drar upp hink efter hink, röker och fileer så vi har verkligen ätit mycket fisk i sommar. 

Det är så tryggt nu när Kinabror bor i närheten. Vi äter rätt ofta tillsammans och vi kan hjälpa varandra med det ena och det andra och han är varken tjurig eller omöjlig att ha att göra med utan verkligen en klippa att ha i närheten. Dessutom följer han med på dans ibland.


Ja ni så var den här sommaren. Jag har också sett en björn. Något som jag hoppats på och nu har jag gjort det.


Kinabror har åkt till Skåne ett tag nu och jag tänkte följa med men känner att jag inte hinner. Så mycket är ogjort. Idag skulle Lek-kamraten komma men han har inte syns till.

Igår var jag på födelesdagskalas till DataFias dotter. Hon fyller 18. Vilken härlig tid var inte det.


Tiden då man trodde på kärleken och livet. Tiden då man vacker som en dag. Tiden då man hade hela livet framför sig. Då när det faktiskt var ganska lätt att vara ung. Det ställdes inte så stora krav på en och man kunde få jobb. Jag jobbade sedan jag var 16 år och det var ganska normalt då. Lite nostalgisk blir man.


Nu när livet börjar gå på nergång  vet jag inte om jag skulle vilja vara ung igen.

Livet har ju lärt en en del på både gott och ont och man har blivit mer varsam med sig själv och har man inte lärt sig något annat så har man i alla fall lärt mig att kärleken är farlig att ha att göra med för det förstör mer än den ger i långa loppet. 


Man har lärt sig att ta livet som det kommer och jag tror att jag är ganska tillfreds med hur jag har det.

Jag har det bra. Jag har det fint. Jag känner mig frisk. Jag är fri. Jag gör vad jag vill. Har mina egna val och det har jag aldrig haft förut så jag njuter av min tid.


Dagens ord: Tiden är nu. Varken det som var eller kommer.

 
 
Liliann

Liliann

1 september 2013 15:24

Ja det verkar vara en underbar sommar du haft, ibland är det bra att blicka tillbaka och faktiskt inse att man hunnit med en del fast man tycker sommaren bara susar förbi.Nu får vi hoppas på en lång och vacker höst och att snön låter vänta på sig iaf till november!
Ha det gott

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

1 september 2013 22:11

En riktigt trevlig och härlig sommar ser det ut som. Vädret kan vi verkligen inte klaga på fast inatt trodde jag vi skulle regna bort. Fy vale vad det regnade!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

2 september 2013 07:40

Mycket underbart att tänka på vintern som kommer. men först kommer hösten och den kan bli fin!
såg igår då jag satt vid bryggan att tornsvalan har flyttat söderut.
margareta

 
Karin

Karin

2 september 2013 12:10

Din upplevelse av björn var verkligen fint!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

2 september 2013 17:15

Så mycket trevligt du har hunnit med i sommar. Och så mycket folk du haft omkring dig, men hur gick det med katten? Du skulle ju skaffa en ny sängkompis inför vintern. Nu får du snabba på! Eller har du ändrat dig och tänker vara ensam en vinter till?

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

2 september 2013 19:49

Jordbänningarna? har jag aldrig hört talas om. Men vilken härlig sommar du har att se tillbaks på senare i höst och vinter. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

2 september 2013 23:24

Så mycket trevligt du upplevt i sommar.
Vi får hoppas på en fin höst och en "snäll" vinter, så är det snart sommar igen.
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

3 september 2013 06:26

Glada stenar, häääärliga minnen från både det ena och andra, och sen din kisse oskar som du saknar. Förstår din saknad.
Ha nu en jättefin tisdag!
Kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

3 september 2013 07:55

Vilken härlig resumé över sommaren! Och ååh så många härliga bilder! Tänk så mycket du hunnit med... så många trevliga fester, så mycket god mat... och så många trevliga människor! Gillar dina stenar... glada, förvånade, storögda - jättefina!
Förstår också att du fortfarande saknar Oskar...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Sandra

Sandra

4 september 2013 07:14

Så där borde man göra oftare, tänka igenom allt man faktiskt har gjort och inte fokusera på det man inte gjort. Tänka på de man har istället för att ynka över vad man inte har har. Bra tips, ska sätta mig och göra just det idag tror jag :)

http://kvickrot.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards