Direktlänk till inlägg 23 september 2013

GAMLA KÄRRINGAR ÄR SEGA SOM GUTTAPERKA

Av Anita - 23 september 2013 14:52

 

Veckan som gick hade jag som vanligt en hel massa planer. Tänk att man inte kan sluta ha planer. Det skulle klippas vinbärsbuskar och åkas till faster på Alnön. Inte blev det något av det.Nu blev det regn, regn, regn och inte bara regn utan skyfall.

 

Bäcken har mer vatten än under vårfloden och sjön har stigit en hel meter. sandstranden är borta och min båt höll på att flyta iväg.

Det rinner i diken överallt och stigen bort till Kinabror har förvandlats till en liten bäck med forsande vatten.


Inget av vad jag tänkt blev av och vad har jag då gjort? 

Sällskapat med besökande gubbar, pratat i telefon, tvättat kläder och stökat lite inne. När det har varit uppehåll har jag förstås öst båtarna och vandrat i skogen med stövlar på.

 

På något vis gillar jag hösten. de klara färgerna. den klara luften och den underbara doften. Hoppas att hösten blir riktigt lång. Så länge inte snön kommer är det rätt ok ändå. Vintern, det är vintern jag hatar men vad ska man göra. 


Är det någon som har någon bloggvän som är långt långt norrifrån. Skulle vara roligt att höra hur man överlever när det nästan är mörkt hela dygnet. Hur lär man sig leva med kylan mörkret och snön? Jag försöker så gott jag kan men gudarna ska veta att det är svårt.


Nåja, i lördags kom Sofipropp och vi hade vår vanliga höstliga plankstekar och dvd-tittarkväll.

 

Oj så vi åt. Till efterätt hade hon med sig en kaka med lakristsmak.

Vi såg på romantiska och roliga filmer och bara njöt i soffan. Söndagen hjälpte hon mig att baka en kaka som jag skulle ha med på bokcirkeln på kvällen.


Sundsvallsborna var hit och gjorde vinter i sin sommarstuga. Vi drack kaffe hos mig och det är något vemodigt när dom plockar ihop sitt inför vintern. Då är det liksom slut och man vill liksom inte inse att allt det vackra snart är borta och ersätts med bara is och snö och halka och kyla i månad efter månad..


Vinden från väst har börjat slita av löven på träden, de vackert färgade löven som gör allt vackert.Jag läser en bok av Astrid Lindgren och hon uttryckte hösten så här: September är en vacker kvinna. som känner att hon håller på att bli gammal och som in i det sista anstränger sig att visa att hon är skön och strålande, även om hennes skönhet är av annat slag än den. som småflickorna maj och juni förtrollar världen med. 


Nog gnällt om det. Man får väl ta en dag i taget och är man en seg gammal kärring så klarar man väl det också. 

Idag har jag varit på fotvården och fötterna är lätta som fjun och vad passar bättre då än att börja jobba.


 

Gamle A kom och röjde ner 12 stycken vinbärsbuskar och jag har dragit ris i flera timmar men det går väl bra för en seg gammal kärring med nyfixade fötter. Lägg märke till mina nya snygga byxor. De ni. Tänk att ha lite pengar från loppisen i en burk som man kan gå och ta en slant till lyx. Lyx är ett par nya brallor och ett par blommiga stövlar. Kom inte sen och säg att jag är okvinnlig. Jajamän. eller....kanske jajakvinna.


Var på hotellet idag och blev bjuden på  lunch av  snälle Sven som jag inte har träffat på flera månader. Koldolmar. Oj vad det var gott. 


Dagens ord: Det enda vi inte kan påverka är vädret och tur är väl det för annars skulle vi bråka om det också.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

23 september 2013 16:13

Åh vad gott ... kåldolmar! Tänk jag hade nästan glömt att de fanns :)
Jag älskar också tidig höst med sina färger men fy för slutet av oktober, hela november och så vintern ... brr ...

Men vi är sega du och jag ... sega kärringar knäcker man inte så lätt.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Eivor

Eivor

23 september 2013 16:44

Uschianna vad mycket vatten.
Men du hann med en hel del ändå. Ja planering. Varför, ibland spricker det ju totalt.

Och inte visste jag att jag är September heller, men så är det. Och fort gick det att komma dit.

Gillar egentligen inte hösten, men med din jämförelse med vintern är den okej.
November och februari är de månader jag tycker ska strykas ur almanackan. Men ingen som lyssnar på mig.

Jag har ingen bloggvän norrut men hade en väninna (finns inte längre bland oss). Hon bodde lite norr om Kiruna men flyttade hem igen för hon stod inte ut med mörkret och kylan.

Ha det gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Liliann

Liliann

23 september 2013 17:46

Hösten ÄR verkligen vacker och som du säger må vintern vänta på sig och när den väl kommer, låt det inte bli mer än max 10 minus...Amen

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

23 september 2013 19:45

Visst är hösten vacker, och Alnön ligger nära mig.
Det ser ut som att du har full höggning ändå.
Önskar dig en ny och skön vecka!
Kram!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Sandra

Sandra

24 september 2013 07:26

Ja du vet ju vad jag har för vurm för snygga trädgårdsbyxor, så nu är jag verkligen avundsjuk! Själv har jag fortfarande mannens blå arbetarbyxor på mig när jag är i trädgården. Jag hävdar fortfarande att det nog går lite bättre om man har ett par snygga byxor, och de borde ju vara på rea nu så här på hösten tänker jag.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

24 september 2013 10:40

Den höstfloden har verkligen varit ymnig! Hoppas att det nu har sjunkit undan lite, så du slipper simma till bror din:-)))
Kramis Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

24 september 2013 11:17

Så gott med kåldolmar. Jag måste göra det snart, för det gillar min sicilianske måg också. Eva brukar köpa en kåldolmar från frysdisken på Konsum, men jag inbillar mig att jag kan göra godare. ;)
Hoppas nu att vattnet sjunker undan, så att ni inte blir helt översvämmade. Jag så på TV att det är bekymmersamt på sina håll.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

24 september 2013 22:31

Älskar både hösten och framförallt Astrid Lindgren. Hon kan uttrycka sig finurligt hon!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se