Direktlänk till inlägg 2 oktober 2013

STORA KÖTTBULLSTEKARDAGEN

Av Anita - 2 oktober 2013 10:38

 

I måndags var det köttbullstekardag.

Varje år brukar DataFia och jag steka köttbullar tillsammans. När mamma levde var det hon och jag som gjorde det och vi gjorde kåldolmar också men det var då det.

Att göra saker tillsammans skulle man göra oftare. Dubbelt så roligt och fort och man samordnar både spisvärme och disk.


Det blev köttbullar. biffar och en jättegryta med älgkalops. En härlig känsla att se hela köket fullt med god mat.


På kvällskvisten kom DataFias gubbe och deras två vuxna pojkar. storfiskarn och storjägarn. Innan vi hunnit börja äta och det började skymma så tittade Storjägarn ut genom köksfönstret och där står han STORÄLGEN, en 20-taggare.

Jaktuppehåll är det ju men Storjägarn tar min kamera och rusar ut i bara sockarna. Drar iväg neråt sjön och försöker locka till sig älgen men det låter nog mest som ett bräkande. Dom andra karlarna rusar mellan fönstren för att titta, helt galna.

DataFia och jag skrattade så vi tjöt. Helt galna för en sketen älg.Lika tokigt som i Hälgetidningarna om ni vet vad det vad det är.


Går man ut i skymningen kan man höra brunstälgarna bula och låta hemskt uppe i skogen. Jag tycker att dom är betydligt farligare än björnen och framför allt betydligt fler. Eftersom jag en gång blivit anfallen av en älg så har jag väldigt respekt för dom.


Efter en halvtimme kom Storjägarn tillbaka svettig och med blöta och kalla fötter men utan något foto på 20-taggarn.


Så var den dagen slut. Jag har gjort klart min trumma nu och den låter jättebra så jag är helt nöjd.

 

I går vaknade jag till en solig dag. Jag åkte ner till Håsjögården och där var det trivselträff.

 

Vilken fin dag . Ibland kommer det sådana här fina höstdagar och utsikten genom fönstret i Håsjögården är jättefint.

Jag och ett par till brer mackor i massor och dukar fram.

 

Så bra att man försöker ordna lite grejor i all enkelhet. Nu på hösten behövs lite umgänge och lite skoj. Till och med en reporter från en tidning dyker upp.

Trollkarlen Hann trollar och Berit och Sune spelar och sjunger.

 

Naturligtvis blir det lite lotterier också och allsång. Lotterier är alltid populärt. Visst blev det trevligt.

 

Pia stökar i köket för det blir en hel del att göra innan det är över och dags att bege sig hemåt igen.


Jag har ju lovat KinaBror att tömma hans båt på vatten när han är borta i Skåne och det har jag gjort men nu har vissa problem dykt upp.

Jag  har kunnat dra in båten mot bryggan och kliva i men nu efter regnandet får jag inte in båten till bryggan. Det fattas en halv meter. Förr skulle jag bara hoppat över utan prut  men nu tänker jag:


Om båten åker ut och ramlar i vattnet blir telefonen och kameran förstörd.

Än värre att det blir som på skojfilm. Jag blir hängande med ett ben på bryggan och ett ben i båten och går i ofrivilligt spagat.

Hoppar och halkar och bryter upp mitt förut skadade knä och blir liggande i båten i vattnet.


Så är det Jag har blivit KÄRRING. Jag VÅGAR inte. Har ni hört. Det är den bittra SANNINGEN. Jag vågar inte hoppa.


 

Det blir att gå hem och ta min egen båt och ro dit för att komma åt att kliva i Kinabrors båt. Inte för att det gjorde någont. Tyst och lugnt på sjön och med sprakande vackra färger på träden. En härlig båttur och kanske årets sista.

 

På tal om sista. Sista gräsklippningen för året gjorde jag därnäst. Det är både skönt och lite sorgligt. Klippa gräs är ju trots allt bättre än att skotta snö.


Kvällarna blir fort mörka nu och lommen ropar på sjön. Fler och fler fåglar kommer fram från skogen för att tigga mat. Talgoxarna knackar på fönstret för att tala om att dom är hungriga. Stor flockar av lappsparvar flyger omkring. Dom är så små och söta.


Nu gäller det att njuta av de sista vackra dagarna innan vintern kommer och förstör både utsikten och humöret.


Dagens ord: När dimman lättnar kommer solen fram.

 
 
Liliann

Liliann

2 oktober 2013 14:06

Jag brukar baka/laga mat med mina döttrar, det mesta hamnar dock i deras frysboxar men kul är det!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

3 oktober 2013 05:12

känner doften !

vill bara säga : Håsjögården är ju eran livsnerv,

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Karin

Karin

3 oktober 2013 07:38

Hemlagade köttbullar - det finns inget godare! Älgkalops har jag aldrig ätit, men "vanlig" kalops på oxkött gör jag ofta.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

3 oktober 2013 09:25

Det skulle finnas fler av som var som dig Anita, då skulle världen vara bra mycket snällare. Att göra storkok och laga mat tillsammans är ju en toppen bra ide. Kan tänka mig att ni fick er ett gott skratt då gubbarna blev så ivriga då de såg älgen. Fortsätt att njut av den fina hösten.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

3 oktober 2013 18:40

Härligt laga mat tillsamans, och många köttbullar du visar. Själv då jag nu arbetar med att laga mat som kock, är jag rätt nöjd på fritiden med matlagning.
Ha det så jättegott nu, och ha en jättefin kväll, fredag, ja vad det nu blir.
Kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Titti

3 oktober 2013 20:43

Det är roligt att göra saker tillsammans. Vilken bra idé att fixa storkok, då finns det ju massa färdigt att ta fram och man slipper stå i grytorna någon dag då och då!

 
Anki

Anki

4 oktober 2013 06:24

Mmmmm... kan känna den goda doften av köttbullar, pannbiffar och älgkalops - härligt!
Kan se dem framför mig... jägarna, som blir som galna och han som rusar ut i bara sockorna med kameran (haha... det skulle kunna vara jag:))
Näe du, Anita du har inte blivit kärring... du har bara blivit klokare! Bra val att inte hoppa!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

4 oktober 2013 07:05

Ja du, karlar och deras idéer. När jag var liten och vi bodde i skogen var jag livrädd för älg och sjöng alltid jättehögt om jag var ute i skogen för att skrämma älgen. Så blev jag inte anfallen heller. :)

http://soldansarenssida.blogpot.com

 
Ann

Ann

4 oktober 2013 07:42

Hej Anita!! Ojjojoj!!! Vad det ser gott ut med alla köttbullar och biffar!!! Ser att det är bra många middagar räddade!!! Och en trevlig dag, då Ni lagar tillsammans!!! Ulf säjer att han "längtar till vinterkylan" så han kan vara inne och laga mat hela dagarna!!! Han har bestämt med Melissa, så hon ska komma och hjälpa till!!! Vi var förresten till Fisksjöskogen och plockade lite lingon till lingondricka häromkvällen....det är ju så underbart väder!
Va kul med trivsleträffen på Håsjögården! Det är viktigt med gemenskap för alla! Jag ser på mamma som är med på det mesta "som njuds"! Sen är det ju så fräscht på Håsjögården och vacker omgivning som gör det hela ännu bättre! Ha en skön helg! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ann

Ann

4 oktober 2013 07:44

"som bjuds" ska det förstås stå där, på den näst sista raden!!
tjingeling igen!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2013 09:37

Härlig läsning. Och vad fin den blev ... din nya trumma. Bra att den låter bra också förstås.

Ja man får ta in den bittra sanningen ... att vi lite till kvinns har blivit kärringar som nog inte ska ge sig på att hoppa eller klättra alltför högt så att man inte ramlar och bryter sig eller nåt ... det är bara att acceptera och göra det bästa av det hela. Fast man ska kanske ändå inte släppa sin envishet alltför lätt.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards