Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

ÄN BLOMMAR BLÅKLOCKAN

Av Anita - 7 oktober 2013 08:25

 

Vilken höst. Vilken vecka det varit.

Börjar med onsdagen. DataFia ringde och undrade om vi inte skulle gå ut och gå och det är klart att jag är pigg på det. Lämnade det jag hade för händer och vi tog en långpromenad ända bort till By. Där väller ungdomsminnena över mig sedan en härlig tid då AMV och jag bara gick omkring och tittade på alla fina killar som var på semesterhemmet.


Nu är allt tomt och tyst på den lilla byn och inte en människa syns till. Vi går ner genom allen´och kommer ner till stranden. Där låg båtarna förut och man kunde åka över till Kondrads och handla godis om man nu hade några pengar.


Alle´n har inte växt igen faktiskt.

 

men ingen har gått där på länge för stigen var full av konstiga svampar som jag inte har en aning om vad dom heter.

 

Säkert är dom giftiga också. Snygga i vart fall.

 

Så gick vi till Datafia och drack kaffe och sedan åkte jag hem för att utnyttja resten av dagen till att klippa ner gamla torkade växter i min trädgård. Det tog mest resten av dagen. Till och med myggen var framme och surrade närjag satt på verandan och åt min middag.


Så kom Gamsvägerskan och hon och jag tog en promenad "Väst i gålan" och badstrandsrundan och kom inte in förrän det var mörkt.


Torsdagen var en solig, härlig höstdag. Det var DansBritts och min årliga kantarellplockningsdag.

 

Jag ska inte berätta så mycket om den dagen för den behöver ha ett alldeles eget inlägg. Naturligtvis så tog batteriet slut i min kamera så jag väntar på att få Britts fina bilder av en helt fantastisk dag som slutadade på ett oplanerat sätt. Kan säga så här. Vi hade i alla fall tur med vädret och vi hittade mycket svamp. Resten ska ni få veta en annan dag.


Jag har ju hållit på att åka till faster på Alnön i flera månader nu men allt möjligt har ju kommit emellan men i fredags bar det av


Vägen ner mot Sundsvall efter Indalsälven är en ren fröjd den här tiden på året. Ett lysande inferna och färger och därtill glitteret från älven.

 

Så vackert.

Faster väntade med kaffe och mackor och hon som haft brutet ben flera gånger har nu repat sig så bra att vi faktiskt tog en rätt lång promenad runt villakvarteret och tittade på fina villor och grönskande trädgårdar där det lyste av äpplen i trädgårdarna. Jag blir avundsjuk för här går det inte med äpplen. Alla träd jag försökt sätta har dött.


Nåväl. Jag hade med mig älgbiff och lingondricka och hjortronsylt och lite annan från Fisksjöns naturskafferi och vi åt middag och njöt av maten.

Satt på tvn inne i sovrummet och låg där mätta och belåtna och tittade på Idol.

Sedan gjorde vi som vi brukar. Pratade till klockan var 2 på natten. Pratade gamla minnen och om allt mellan himmel och jord  som vi alltid gjort.

 

Faster är faktiskt 85 år men det kan man inte fatta.

Lördagen kom min kusin till faster och hon och jag for in till Sundsvall och kollade lite grann. Vi åt grekisk mat på ett mysigt ställe och sedan åkte vi ut till Birsta och handlade mat och lite annat. Birsta är förfärligt. Vilken trafik och trängsel det är där. Man blir alldeles matt. Roligt att träffa min kusin för vi har en härlig gemensam barndom som man bara minns som glädje och solsken. Hon är så rar.


Söndag förmiddag åkte jag hemöver. stannade till hos DataFia och fikade och hon följde med mig hem.


Frampå kvällen ringde en sköterska och frågade efter grannen. Tydligen hade han åkt på akuten till Östersund och jag visste ju ingenting men senare fram på kvällen kom han hem på bårbil och hade ont i en höft och verkade ganska dålig allmänt. Få se hur det går. Känns som om han inte skulle klara att bo hemma i det skick han är i nu.


Ny dag och jag ska åka och sätta blommor på mammas grav och fortsätta rota i min trädgård. Jag är långt ifrån klar med allt som ska göras och i min almanacka är det mest något antecknat varje dag.


Dagens ord: Den som trodde att pensionärslivet skulle bestå i att ligga i soffan och äta choklad misstog sig men det förstås. Om jag vill det så kan jag det för ingen är längre min herre. Hurra för det.

 
 
margareta wårenius

margareta wårenius

7 oktober 2013 10:18

full fart ser jag Men så tur att du är kry mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

7 oktober 2013 10:54

Underbara dagar har det varit och idag får vi uppleva ännu en! Jag lever ju också någon sorts pensionärsliv men saknar tyvärr energi till annat än pluggandet. Nåja visst är jag ute, och visst träffar jag mina underbara barn/barnbarn men.....något saknas har bara svårt att sätta fingret på det! Ha en underbar dag!!!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Barbro

7 oktober 2013 13:53

Ni är väldigt lika din faster och du.

 
Äppelblom

Äppelblom

7 oktober 2013 16:54

Så trevligt att få se lite fina blåklockor.
Ja, inte saknas det sysselsättning fast man är pensionär, men det är bra att det rullar på för då hinner man inte stelna till.
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Karin

Karin

7 oktober 2013 18:01

Det är underbart att prata med folk som har samma fina minne som en själv!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

8 oktober 2013 07:15

Härligt med blommande blåklockor och härligt promenadsällskap ibland... de svamparna du hittade där i den gamla allén är två olika taggsvampar den första är nog en motaggsvamp (ser ut som det växer övervägande tall där...) och är en bra färgsvamp som ger blågrå till blågrön färg. Den andra kan jag inte artbestämma, men en taggsvamp är det som sagt - ingen av dem är giftig, men ingen matsvamp heller :)
Svampen i korgen ser mer ut som rödgul trumpetsvamp än trattkantareller - och det är ju bara positivt eftersom den är godare...
Så bra att du kom iväg till din faster (vilken fantastiskt vacker väg du åkte!) Det ser ut som ni trivdes tillsammans - fin bild på er!
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

zaq

8 oktober 2013 11:42

En taggsvamp, kan nog stämma att namnet är motaggsvamp! Härliga höstdagar vi får passa på att njuta!

 
Annika

Annika

8 oktober 2013 19:35

Håller med om att det var vackra svampar även om de inte är ätbara. Jag fick två stora burkar med torkade kantareller av en snäll kund idag. JIPPI. Det är sååå fint efter Indalsälven. Din faster och du är lite lika varandra över munnen tycker jag. Fortsätt och njut av den fina hösten så som bara du kan. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
soldansaren

soldansaren

9 oktober 2013 06:02

Jag tycker ju som du vet mycket om hösten. Färgerna är fantastiska här också. Men några blåsippor har vi inte...
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards