Direktlänk till inlägg 9 oktober 2013

ATT FLYTTA SIG EFTER SOLEN

Av Anita - 9 oktober 2013 10:08

Idag kan jag inte flytta mig efter solen för regnet öser ner och det är knappt ljust. Jag tussar runt i morgonrocken och gör mig ingen brådska för att komma ut.



Jag har mina morgonrutiner. Börjar som vanligt. Kolla datorn. Dricka kaffe och äta frukost. Gå ut och mata mina sötaste fägelvänner, nötväckeparet. Dom är så rara och tama. Sedan dyker talgoxarna och blåmesarna upp.

 

Ja men vi tar det från början med i förrgår.

Eftersom grannen kom hem i bårbil i söndags kväll går jag in för att kolla hur han har det och det är rent bedrövligt. Han kan inte vända sig i sängen ens och ligger där hjälplös och får inte ens i sig lite vatten. Jag gick hem och letade efter ett böjbart sugrör så han i alla fall kan suga i sig lite vätska. Han är så stor och tung så jag lyckades inte ens dra upp honom en bit i sängen men just då kom det tre tuffa kvinnor och tog hand om honom och fick iväg honom till en läkare. Han är inte hemma ännu så jag hoppas att han får hjälp.


Därefter for jag och DataFia till kyrkogården i Pålgård för att sätta blommor på mammas grav.

 

Vilken fin utskit och vilken fin dag. Utsikten från Pålgård är rent magiskt vacker.

Resten av eftermiddagen var jag utomhus lite här och där och frampå kvällen kom DataFia med familj och stannade ett tag.


I går natt sov jag illa och drömde mardrömmar, kanske för någon oro för min hälsokontroll som var igår. Det gick bra. Mitt blodtryck var helt ok och resten också och jag blev naturligtvis glad för med trycket vet man aldrig.


DataFia och jag gick en långpromenad. Det är så att man måste fånga de sista dagarnas fina väder och igår var det till och med ljummet i luften.


Vi gick gamla landsvägen bort mot Remman. Så trist att se. Bron över än var halvrutten och vägen igenvuxen med sly. Sj har varit frammet och rivit bort en fin liten banvaktstuga. bara resterna av stenar och bärbuskar och blomrabatter finns kvar.

Känns trist att allt växer igen och alla djur försvinner. Det enda levande vi såg var svanarna som stannar för i Singsjön den här tiden i mängder. Där står dom med rumporna upp och äter sjögräs och det är ju bra så att sjön inte växer igen alldeles.


Så gick dagen och kvällen avslutade jag med att sitta i kvällssolen nere på bryggan och trumma på min nya trumma.

 

Hela sommaren och hösten har jag flyttat mig efter solen och det fortsätter jag med så länge solen lyser.

Jag följer naturens skiftningar på ett helt annat sätt än förut när man inte hade tid med annat än att jobba och jobba och slita och jäkta.


Jag känner mig i ett med jorden och solen. njuter av de vackra skuggorna och fägerna. dofterna och den blanka sjön.

Jag mår bra.

Jag känner mig tillfreds med livet.

Allt är bra. Allt är fint. Jag bekymrar mig inte om något. Det får komma som det kommer.


Till och med en sådan här dag när det regnar känns det bra. Läser i min blogg för 4 år sedan och slås av hur arg jag var hela tiden och på allt. Vad tog den ilskan vägen. Vad var det som var så gräsligt fel så jag kände så.

Kommer till en slutsats. Jobb är en förbannelse åtminstone var det så för mig.


Nu är jag äntligen fri och oj vad jag njuter av det varje stund och varje dag. Ingen bestämmer över mig längre.

Ingen arbetsgivare, ingen karl. Dagarna ligger som vita fina blad framför mig och jag har rätten att måla och skriva precis vad jag vill. Det gör jag, en blandning av umgänge med andra och mycket mycket ute i naturen.  

Dagens ord: Varje dag är värdefull så njut av den även om ni inte som jag bor i paradiset. 



 
 
Liliann

Liliann

9 oktober 2013 10:33

Underbara dagar, känner också glädje och lycka över att ha möjlighet att få uppleva och även leva fullt ut. De dagar jag kanske inte gör det av olika orsaker så är jag ändå tacksam över den... mellandagen.....KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

9 oktober 2013 10:51

kan tänkas man kommer mera till ro då man blir gammal kära du!

margareta

 
Janne

Janne

9 oktober 2013 13:11

Det regnade här i natt men nu är det molnigt ute utan regn. Det har inte hänt så mycket här jo en granne har fått körkort :) Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Karin

Karin

9 oktober 2013 14:39

Optimism och tillfredställelse andas bloggen idag, och det är rofyllt att läsa.
Nu håller vi tummar och tår att din lavendel klarar sig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

9 oktober 2013 17:18

Vet du, jag har också tänkt att du var mycket argare förr! Det känns som om du är mera tillfreds med livet nu, även om kylan och snön ännu tynger ditt sinne.
Hoppas att det går bra för din granne och att han får hjälp.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Eivor

Eivor

9 oktober 2013 22:33

Här har det varit fina dagar i flera veckor nu, jag har blivit riktigt bortskämd. Vad mysigt med nötväckorna som kommer till dig.
De senaste två åren har det inte varit några här. Förr kom de så fort jag öppnade balkongdörren och verkade ha väldigt roligt där de sprang runt på balkongen. De kom fram och nafsade försiktig på mina fötter, eller skor ska jag väl säga de var mycket här på vintern. Taloxar, blåmesar, gråsparvar och pilfinkar kommer det massor av i stället och de är fina de också. Så jag har finfint sällskap där också.Jag har ju också förmånen att ta dagen som den kommer och gör vad jag vill. Kan man ha det bättre?. Tror inte det.

Ha det så bra

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

10 oktober 2013 05:59

Hur kan man skicka hem någon från sjukhuset när man inte ens kan få i sig vatten, undrar jag. Skönt att han kom iväg till doktorn.
Och skönt att du mår bra och njuter av din frihet. Jag är lite kluven till det där med jobbandet. Visst skulle jag vilja ha mer frihet och kunna skriva mer till exempel men samtidigt får jag ut öerhört mycket av allt jobba.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

10 oktober 2013 06:03

Oerhört, ska det vara. Och tur är väl det eftersom jag nog blir så illa tvungen ett tag framöver. Inga storvinster eller amerikaarv i sikte.
Kram

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

10 oktober 2013 09:49

Visst är det härligt att bestämma själv över sin tid och att kunna njuta av naturens skiftningar :)
Hoppas din granne kryar på sig snart och att de inte skickar hem honom i det skicket som han var... blir så upprörd när jag läser hur de behandlar gamla och ensamma människor...
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

11 oktober 2013 05:56

Visst har man sina morgonrutiner som jag tycker man inte kan rubba på, för då känns det som hela dagen på nåt sätt går åt helvete..hehehe.
Villka jättefina bilder, och villken vacker utsikt du har.
Hmm...vad skönt ilskan är veck, och inte finns kvar, och skönt att gjöra det man vill på dagarna.
Jättefin fredag till dig nu!
Kramen!

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards