Direktlänk till inlägg 11 oktober 2013

TRE GUBBAR, TRE GUBBAR.....

Av Anita - 11 oktober 2013 07:37

 

Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland heter det i visan men riktigt  så är det ju inte, dom är ju från grannskapet men jag kunde inte låta bli att tänka på den visan. Ibland fastnar kostiga saker i mitt röriga huvud.


Jag vaknade igår morse och började läsa facebook. En av mina vänner där började längta efter snö och påstod att det snart skulle komma. Då tände jag på alla vinterhatande cylindrar och inser hur mycket ogjort utomhus jag hade.

Jag har varit rätt lat den här veckan och bara sällskapat med kompisar och varit ute på långa skogspromenader och njutit av hösten. Solen, doften, färgerna.


Nu jäklar måste här sättas fart. Jag har förnekat inom mig själv att det snart kan hända, eländet med snön.

 

Utanför bläste det en ilsken västanvind och jag började klippa ner gamla perenner och frakta bort löv och annan skit som inte ska vara kvar.


Då kom första gubben. Han blev kvar jättelänge men han hjälpte mig att dra bort löven och växtdelarna i alla fall.

Han hann knappt åka iväg förrän nästa gubbe kom. Han ville prata om gamla tider.

Så när han åkt kom tredje gubben och han var nog mest kaffesugen.

Dessutom dök det upp tvä såna där pingstvänner eller vad dom nu var. Stackars folk som till och med förirrar sig ända upp i skogen för att leta offer.


På tal om förirra sig. Döm om min förvåning när det for förbi en riktigt buss, sån som går till stan. Vad i sjutton skulle den ta vägen på den här grusvägen. Mysterium.


Visst hann jag med en hel del i alla fall igår men blir det snö redan bryter jag ihop. Jag hatar snö. Alla goda lukter. alla fina färger. allt den gröna fina mossan. Tanken å¨snöhelvetet har jag skjutit framför mig och jag hoppas, hoppas att det får vara snöfritt länge ännu.


Nog känns det ändå att något är nära för de isande västvindarna skar genom alla kläder och jag fick till slut både ha på vantar och mössa och extrajacka.


Pannkaka med hallonsylt satt fint i magen. Frampå kvällen kom Datafia med gubbe och hälsade på en sväng.


Så blev det dags att gå och lägga sig och då började nästa äventyr.

I sovrummet flög en liten talgoxe omkring. Han måste ha flugit in när jag haft dörren öppen och fladdrat sig upp för trappan och in i sovrummet. Oroligt flög han omkring och jag öppnade balkongdörren och försökte mota ut honom. Hur får man ut en rädd fågel? Högt i tak så jag nådde honom inte.


Beslöt mig för att gå ner i uthuset och hämta en håv. Mörkt mörkt är det nu. Ficklampa på. Vad får jag då se.

  På vägen ner till uthusen står en stor rackars älgtjur och glor på mig och liksom grymtar. Inte vågade jag gå förbi honom inte. Vände och gick in.


Göra håv. Av vad då. Tejpade fast ett durkslag på en skurkäpp och försökte med den.

Gick inte.

Rädd fågel.

Gav upp.

Tänkte att han får väl stanna inne hos mig till imorgon då. Han somnade uppe på ett skåp och jag somnade i min säng. Vid 7-tiden ljusnade det och jag öppnade balkongdörren igen och när han såg ljuset så åkte han ut. Han hade i alla fall haft det varmt och skönt under natten och verkade ha sovit lika gott som jag.


Så börjad då en ny dag. Broder B och SnickarMagnus är på väg från Skåne och dyker väl upp snart kan jag tro.

Det blåser och ser kallt ut ute så jag tror jag stannar inomhus några timmar från morgonen och stökar på lite grann.


Dagens ord: Bussar, gubbar, fåglar och älgar. Man vet aldrig vad som ska hända.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

11 oktober 2013 10:47

Jamen det var väl en händelsrik natt! Såna finns det inte gott om. Och passa dej för älgarna. Såg på Leif GW häromkvällen och kom faktiskt ihåg fallet med kvinnan som blev dödad i skogen, mannen blev misstänkt och flera år senare började man analysera ett hårstrå som satt på hennes ögonlock. Det visade sig att stråt tillhörde ett hovdjur. Och samma var det med hennes skador... dom kan bli riktigt tokiga dom där älgarna, särskilt nu vad jag kan förstå.

Så håll dej lugn, stanna inne och ägna dig åt fågeljakt, dom är väl inte farliga? I alla fall inte en och en! Trevlig helg!

 
Annika

Annika

11 oktober 2013 12:40

Oj,oj vilket spännande liv du har. Nu har du nog fått en ny vän för livet. Den Talgoxen kommer nog aldrig att glömma din gästvänlighet. Ha nu en riktigt skön helg utan älg. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

11 oktober 2013 13:13

Att sova "tillsammans" med en talgoxe, det kallar jag att vara ett med naturen.
Det man inte hinner städa på hösten det kan med glädje vara till våren. Så får daggmaskarna och de andra smådjuren mer att äta under den kalla vintern.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2013 15:58

Det ska bli spännande att se om din nattgäst kommer tillbaka i kväll också?
Så häftigt med den där älgtjuren! Jag som aldrig sett en älg ens kan tänka med att de är imponerande och att man passar sig om de grymtar.
Hoppas att du slipper snö på ett bra tag ännu.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

11 oktober 2013 16:17

Händelserik dag hemma hos dig ser jag. Ja, snöh-t som du beskriver det, kan gärna kvitta mig också. Visst är det vita fint på sätt och vis, men halkan den är inte fin - fy fasiken.
Önskar dig en skön helg och plusgrader på termometern!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

13 oktober 2013 09:13

Ibland så fastnar det en massa sånger i skallen som man går och nynnar på.
SNÖ??????????? NÄ FY F-N. Nåt sånt vill vi inte ha än på ett tag, och förresten kan jag hoppa över både kyla och snö, för det är inget för mig.
Må så gott nu och tack för ett bra inlägg.
Kramen från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2013 09:32

Jag läser ikapp ... fast uppifrån och ner ... från det senaste till det äldsta.

Härlig läsning förstås. Som alltid.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se