Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

OPÅLITLIG

Av Anita - 22 oktober 2013 09:17

 

Oktober är banne mig lika opålitlig som vissa män. Ibland varm, solig och mild och så plötsligt isande kall eller ilsket stormande. Inte får man bli brydd om man får en massa snö i skallen heller.


Så har det varit någora dagar nu och på natten har månen vandrat på himmelen stor och gul och glott in genom fönstren och hållit mig vaken.


Igår morse när jag vaknade var det -12 grader ut. Det var till att leta fram vinterskorna och tjocka jackan. Skulle åka iväg och jobba hade jag tänkt men när jag såg hur igenfrusen bilen var så sket jag i det. Letade reda på motorvärmarsladden och kupevärmaren i alla fall.


Gick in och betalde räkningarna åt grannen. Han är i dålig form och hemtjänsten far här stup i ett. Han tar sig ju inte ens upp i sittande ställning utan hjälp.


Nu har talgoxen slutat komma in om nätterna troligen för att jag börjat elda i spisarna och muren är varm så han vågar sig nog inte in genom skorsten. Trist men jag måste ju börja elda nu när det är så många minusgrader.


Annars har det väl varit en skaplig helg. På lördagskvällen var Kinabror och jag ute och förlustade oss. Vi var på buffe på hotellet i Kälarne.

 

Oj vilken god man vi fick. Väldigt mycket folk var det, både gamla och unga och en hel massa ungar. Underhållning var det också och ungarna dansade omkring framför musikerna. Mätt blev man för det är för hemskt lätt att äta för mycket när det är gott.


Annars är det trevligt med matsällskap. Kinabror och jag har fixat mat varannan dag. Igår var det älgköttbullar med potatismos och dagen innan panerad abborre med kryddsås. Nej nu ska jag sluta prata om mat.


Söndagskvällen var det bokcirkel. Vi kärringar i byn har en sådan och det är lite allt möjligt här nere under den här hösttiden bara för att lysa upp mörkret lite. Champanjprovning, cafemiddag, soppluncher och julbord är väl en del av vad det ska bli framöver. För att vara en by med runt 100 människor så tycker jag att det är rätt ok.


Senare på kvällen bet jag av en tand. Sur blev jag. Där ryker pengarna jag sparat ihop för att ha till någont roligare. Så är det nästan jämt för mig. Så snart jag sparat till något nog är det någonting som går sönder och som måste betalas. Ibland tror jag aldrig att jag kommer utomlands någon fler gång. Den korta tids värme som jag har här i Fisksjön räcker liksom inte till att täcka mina behov.


Är det bara jag som fryser den här tiden på hösten när första kylan kommer. Det går liksom inte att klä på sig nog Det biter in genom kläderna och man blir som en isbit som det tar timmar att tina upp. Som tur är så har jag mitt badkar och ett varmt bad brukar hjälpa. Det tar tid att vänja sig. Mörkret gör mig mindre nu när jag slipper vara borta på jobbet varje dag. Det var nästan det värsta förut att åka när det var svart och komma hem när det var svart. Nu har jag ju några timmar att vara ute när det är ljust i alla fall.


En del tycker att jag är en pessimistisk jävel och det är bara att flytta härifrån om det inte passar men skit på er. Så enkelt är det inte. Man vänjer sig väl vid allt och nog har jag fått vänja mig vid både det ena och det andra. Visst har jag ibland ångrat att jag inte gjort som alla andra flyttat söderut men jag är en tjurig och vrång människa som hankar mig kvar för de fantastiska sommrarna och de fantastiska människorna och de fantastiska djuren och den fantastiska magin som finns här men ni ska veta att det har kostat på. Valet att jobba med sådant man inte passar för i ett helt liv, att vara fattig för att så mycket pengar går till bilar och värme i detta kalla land. Visst har jag själv valt och jag ångrar mig inte.


Det optimala vore att bo utomlands på vintern och här på sommaren men nog jävlar kan man väl få gnälla lite när vinterns snöhelvete får en att dyka ner på svarta botten. När man ska bära ved och skotta och frysa så måste man väl i alla fall få gnälla lite annars vore man väl väldigt konstig.


Dagens ord: Man van vänjer sig lite undan för undan vid allt. 

 
 
Liliann

Liliann

22 oktober 2013 09:55

ja nog har det varit bitande kallt men det beror på blåsten iaf här. Ingen snö ännu som tur är!KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

22 oktober 2013 10:00

Inte 17 är det bättre att bo i Kista, fy 17. Du kan inte gå ut på kvällen för det är oroligt och osäker

Så skönt du har tyst och lugnt du kan gå ut utan att låsa dörren. du kan elda din egen spis om du vill o c h du har eget vatten . Det är hög livskvalite på ditt liv. (Bil måste man oxå ha i Kista ska du veta.) Inte behöver man åka till värmen (alla parasiter som finns där) när man ha himmlen runt hörnet A. Så tycker jag margaretanita

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 oktober 2013 10:00

Visst får man gnälla, vad ska man annars ha bloggen till. Du är duktig på att plocka fram det positiva också, så inte är det enbart gnäll. Här är inte så kallt, men det går grått, regnigt och blåsigt och allmänt trist just nu.
Ha en fin dag och hoppas kylan ger med sig igen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

22 oktober 2013 19:17

Vad mycket roligt som händer i er lilla by eller så är det du som är bra på att hitta det lilla roliga.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

22 oktober 2013 21:19

Minusgrader har vi inte haft än. Men 5-7 på dagen. Men det är inte å farligt. Här är det kallare inne än ute, då får man klä på sig. Dragigtoch blåsigt och kalla element. Man vänjer sig aldrig. Det blir jacka på inne här.

Men det är ju skillnad. Bodde jag som du och det var kallt ute skulle det nog kännas bättre
Men man bor där man trivs. Det gör du rätt i tycker jag.

Ha det fint
Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

22 oktober 2013 22:13

Jag tycker att det händer en massa kul där hos dig. Ibland känns det som om ni har mer liv än vad vi har istan. Och jag vet ju att du avskyr snö och kyla men fina foton blir det i alla fall.
Värmekramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

23 oktober 2013 01:02

Tack så mycket
Risken är stor, att du får se mer alltså.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

23 oktober 2013 01:05

Ber tusen gånger om ursäkt.
Svarade hos fel Lotta. Ledsen (Har bara sett dig förut som heter så)

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Anki

Anki

23 oktober 2013 08:27

Oj - såå vacker bild över sjön! Många trevligheter hos dig... middag på hotellet och hemma tillsammans med Kinabror :)
Och bokcirkel... och en massa annat trevligt som är på gång :)
Vi har inte haft så kallt än - bara någon enstaka minusgrad... idag +11 och regnet hänger i luften... ja,ja... bara att gilla läget :)
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards