Direktlänk till inlägg 1 november 2013

DAGARNA GÅR FORT

Av Anita - 1 november 2013 08:07

Dagarna går fort och nu har den här veckan gått.

Jag vaknar sakta och ligger och drar mig och ser hur ljuset sakta kommer in genom fönstret och det blir ljusare och ljusare. Det är varmt och skönt i sängen men just nu känner jag saknaden efter katten Oskar. Just den här tiden brukar vi gosa och han spann och klappade mig med sina små fina tassar.

 

Nåja, till veckans händelser. Det började lite illa med att bilen går dåligt. Jag ska få lämna in den nästa vecka så nu är jag bil-utta igen och som tur är så är ju Kinabror här så jag är inte alldeles ställd som det var i våras.


Tisdagen vad gjorde vi då. Jo Kinabror var här och så kom Gamle A och hälsade på en sväng. Jag väntade på att jag skulle få främmande men hann gå bort till Kinabror en sväng på eftermiddag och då gick jag genom skogen och det var så fint. Tänk så fint det är innan snön kommer och förstör alltihop.


När jag var där ringde telefonen och jag hade gäster hemma. Det var min vän Karin och så två tjeckoslovakiska tjejer med sina tre barn. Dom kom för att titta på min trädgård men den är ju ingenting att se nu när det är vinter så vi gick snart inomhus för att värma oss. Så trevliga tjejer och rara barn. Ena flickan som är 4 år pratar redan svenska och de vuxna pratar lite engelska så vi kastade oss mellan språken och det gick så bra så. Roligt. Att hitta nya vänner gör jag rätt ofta och det gillar jag. Man lär sig alltid något nytt.


 

När dom åkt for jag tillbaka till brorsan och då hade Datafia med man kommit dit. Jag stekte öring som han hade, rosa fin öring som var jättegod.

Det är väldigt behändigt att göra som vi gör nu. Vi äter hos varandra var annan dag. Det är jättebra.


Onsdagen åkte vi till  Hammarstrand och jag jobbade ett tag och så handlade vi och på hemvägen hämtade vi Datafia.

Hon och jag knulade ner oss i filtar i varsin soffa, laddade upp med druvor och dricka och godis och fortsätt att se Rosmundel Pilcer-filmerna. Oj så vi snyftade och grät och skrattade och var rörda. Kinabror kom framöver eftermiddagen och skrattade åt oss när vi satt där och snyftade. Han fattade ingenting. Nåja sent om sider fick jag väl till någon mat eftersom det var min tur att laga mat. Senare kom Datafias man och vi satt alla och såg på "bonde söker fru" på tv.


 

Igår var det ju sån där spökdag men jag har inte gjort så mycket väsen av det. Jag har visserligen tagit fram min jättestora häxa som står i hallen och skrattar men annars bryr jag mig inte. Det finns inga barn som söker sig hit för att skrämmas i alla fall.


Igår fick Datafia för sig att vi skulle åka till stan för att hon skulle köpa en fondtapet med en bokskog som hon skulle ha i "PerEdholms"torpet. Så vi for iväg och det är alltid kul att komma en sväng till staden även om man inte har något speciellt att handla. 

Hon provade jens och på den affären såg jag något som jag hade som ung. Röda sammetsbyxor, jättefina och därtill en så fin fiskartröja med hängkrage och massor med flätor i mönstret. Tänk om jag hade kunnat köpa det istället för att laga bilen, men skit samma, när skulle jag ha det. Det duger så gott med mina gamla paltor när jag strosar omkring hemma och nu när jag tänker efter så blev sammetsbyxor jättefula och slitna i ändan nästan på en gång. (surt sa räven). Träffade en gammal jobbarkompis och det var kul och så stötte vi på Sofiepropp också. 


Vi åt i stan och köpte lite sånt där man behöver, som champo, tvål och diskmedel.

Vi for hem och hann se slutet på filmen innan kinabror kom. Han väntade på att en fyrhjuling skulle anlända till och med med ett plogblad på så han kan skotta snö. Mest är det väl en leksak kan jag tro men också väldigt bra att ha när man ska frakta grejor, dra hem ved och annat plock. Så frampå kvällen kom TuppOla och Neo och DataFias gubbe. Dom var nyfikna på fyrhjulingen.


Så gick den veckan och det är redan fredag. Lite låg känner jag mig för bilen och för att det börjar bli kallt och för att sticket av saknad av katten Oskar liksom brände till nu på morgonen. Min plan för idag är att jag åtminstone ska putsa ett fönster men det får bli mitt på dagen för det är kallgrader fortfarande och då går det inte så bra.


Mina planer brukar inte hålla men vi får se vad som händer.


Dagens ord: Bättre att börsen lider än hjärtat.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

1 november 2013 09:54

Jag välkomnar när det händer oväntade saker, speciellt när man har något mindre trevligt inplanerat.

Själv ska jag gå till optikern en sväng. + att vi har hund, vilket tar sin lilla tid. Middag hos grannarna ikväll. Alltså får jag en jättehärlig dag.

Önskar dej detsamma!

 
TantGlad

TantGlad

1 november 2013 21:49

Förstår du saknar söta oskar. Dom lämnar ett tomt rum efter sig.
Önskar dig en fortsatt jättefin helg nu!
Kraaaam från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Susanne

Susanne

1 november 2013 22:00

Förstår att du saknar katten Oskar!
Har du funderat på en ny? Har kattungar nu somär leveransklara i januari.
Blir de bara det minstaa lik sin mor i kelighet så kan de nog mäta sig med Oskar.Hon vill alltid ligga hos mig i sängen,antingen under täcket, på min arm, eller ovanpå, på magen eller vid fötterna.
Välkommen att titta om du vill!

http://blackbeauties.webblogg.se

 
Äppelblom

Äppelblom

1 november 2013 23:21

Hej min vän!
Jag skulle vilja vara en fluga hemma hos dig och få flyga efter dig på alla dina äventyr däruppe i skogen.
Tack än en gång för alla mysiga texter du skriver!
Må väl och kram till dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

2 november 2013 02:57

och all den fina friska luften ni andas in!

mw

 
Skatan

Skatan

2 november 2013 14:26

Jag saknar dig och Fisksjön och skogen så snart får jag verkligen hitta några dagar att komma upp till dig. Varenda gång jag är härinne och som du ser blir det stora hopp... men varenda gång börjar jag längta norrut till er däruppe.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Eivor

Eivor

2 november 2013 17:28

Ja tiden går fort. Men du hann med en hel ändå tycker jag.

Kul att träffa nya vänner ckså. Hoppas nu fortsätter ses.
Fyrhjulingar är väldigt populära bland killar/gubbar nu, ser en och annan även här fast det nästan är i stan.

Ha en fin helg nu

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Lena

Lena

2 november 2013 17:43

Dagarna rinner iväg men du hinner med allt möjligt. Kul! Den där serien blir jag nyfiken på. Undrar om den finns på TV play. Måste kolla.

Ha en trevlig helg!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

2 november 2013 18:42

Tänk att det finns så många Rosamunde Pilcher-filmer. Jag måste leta reda på dem, jag älskar filmer som man få böla till.
Du funderar inte på att skaffa dig ett nytt kattsällskap? Ingen kan ju bli som Oscar naturligtvis, men en ny liten individ kunde ju flytta in.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se