Direktlänk till inlägg 4 november 2013

DRÖMMAR, ALLA HAR VI DRÖMMAR

Av Anita - 4 november 2013 15:21

En sån här mulen och grådassig dag får man ta till drömmarna.

Vi har i hemläxa att beskriva vårt drömhem och då tog jag itu med det.

Konstigt när man börjar tänka efter så vet man inte riktigt.

 

Inget fel på mitt lilla hus egentligen men visst skulle det behöva pimpas till lite grann. Nu skulle vi inte alls tänka praktiskt eller ekonomiskt och det gör det ju lättare.


Först och främst skulle jag vilja ha en inglasad altan där jag skulle kunna vara tidigt om våren, skulle kunna ha exotiska växter som citronträd, olivträd och änglatrumpet. Där jag kunde dra upp sommarplantor och där jag kunde sitta och värma mig i vårsolen och läsa. Jag kunde ha ett stativ och ett bord för att kunna måla och hålla på med hantverk. Fint skulle det vara.


 

När man skulle göra toalett så försvann skafferiet och det var väldigt synd för inget är så bra som ett skafferi. Ett sånt vill jag ha.


Sedan skulle jag vilja ha ett nytt badrum som skulle vara turkos och vitt och badkaret skulle vara ett sånt som det bubblar ur.

 

Där skulle jag sitta och bubbla och läsa och blåsa såpbubblor och äta parmaskinka och dricka muskato. oj så härligt.


 

Sen kommer vi till stora drömmen. Borta i skogen finns en kulle som heter Stedesbacken. För länge länge sedan den första plats som någon vistades på här i Fisksjön. Där hade man ett städe (ett vindskydd) där man kunde stanna för när man jagade och fiskade. 


En kulle som blir fort bar om våren, en kraftplats. Nedanför ligger sjön men hela stedesbacken är skyddad av skogen. På sidan rinner vättarnas bäck och strax intill finns älvornas äng.


Där skulle lusthuset stå. Runt omkring skulle jag odla rosor som inte går någon annan stans här för att jorden är så kall. Här skulle jag kanske till och med kunna ha två äppelträd. I lusthuset skulle man sitta och meditera och spela trumma och bara njuta. En härlig plats på jorden. Här är mest blommor, mest djur och mest fjärilar. Vilket ställe att vara på.


Annars när man nu sitter och drömmer så kommer jag underfund om att jag har i alla fall uppfyllt en av mina drömmar. Att kunna bygga en bastu. För pengarna som jag fick på förra loppisen så blev det en bastu, visserligen liten men ack så gullig.

 

Dessutom har jag ju fakstiskt en liten liten strandstuga också så man kan se att ibland kan drömmar faktiskt bli  verklighet. Fast jag har det väl bra som jag har det men det där på stedesbacken skulle ju vara en höjdare uppe på höjden.


Så till sist nu när man ska önska sig precis vad som helst så skulle jag vilja ha en dräng.

 

En stark, händig, trevlig och gärna vacker dräng som skulle sköta allt som jag tycker illa om. Snöskottning. fixa ved. laga trasig grejor och klippa gräs. Eftersom man finns i drömmarnas land så kunde han ha en liten egen stuga så jag slapp ha honom inne i huset och slapp laga mat till honom.


Nåja mina vänner. Då är det bara att sätta sig och göra ett blad med mitt drömhus som ju blev lite mer än ett drömhus. En väldigt lämplig sysselsättning en sån här grå dag.


Den blev inte så illa som jag tänkt ändå. Moster Britta kom och ville ha med mig till tygaffären och vi åt lunch på hotellet och fikade hemma hos mig och hon hade med hembakt bröd.

Varit inne hos grannen och hjälpt honom med diskmaskinen.

Nu är jag bjuden på middag till Kinabror så jag ska väl bege mig dit innan det blir alldeles mörkt.


Dagens ord: Drömma kan man alltid göra. Det kostar inte ett dugg.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

4 november 2013 16:39

Så fint du bor, jag har nog aldrig sett hela ditt hus! Gula trähus är favorit hos mig!
Drömmar är gratis, och det kan man gott ägna sig åt ibland.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

4 november 2013 18:06

Ditt hur ser jättefint ut, men jag förstår att det är en hel del du vill göra åt det. Så blir det nog alltid och har man hus är det ständigt underhåll, som man måste göra och det får väl många gånger gå före "pimpningen".
Drömma kan man ju allltid!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Ann

4 november 2013 18:17

Hej Anita!!! Hur viktigt är det inte att ha drömmar??? Vi håller på att uppfylla en av våra drömmar, som Du redan uppfyllt min vän! Nämligen en bastu!!! Den är nu snart verklighet! I samband med den ska vi faktiskt investera i ett bubbelbadkar, en sån med värme och belysning!!!Som vi har längtat!!!Å nu snart är "vi där"! Sen har jag andra underbara drömmar!!! Få se när de går i uppfyllelse!!!Kram! Ann!

 
Ingen bild

Barbro

4 november 2013 18:19

När syrran och jag var små, dvs hon var 4 år äldre än mej, bestämde hon ibland att vi skulle berätta hur vi ville bo när vi blev stora. Jag fick alltid börja och jag drog igång med att huset skulle vara vitt, det skulle vara 3 rum nere och köket skulle vara träfärgat. Jag var ganska fort klar.
Sen började hon. Snacka om detaljerat... varenda sak berättade hon om och för varje grej hon sa så skrek jag "Det ska jag också ha". "Nej du har redan sagt så det är för sent nu", sa hon. Så var det att vara lillasyster...

 
Soldansare

Soldansare

4 november 2013 19:08

Det är viktigt att drömma! Och att ta ut svängarna när man drömmer, där behöver man inte sätta några hinder, där är man fri.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

ulllabella

5 november 2013 19:28

Men huvva, inte duger den där till dräng eller!

Han har inte tid till något annat än att träna och olja in kroppen sin!

 
TantGlad

TantGlad

6 november 2013 06:00

Du bor ju i ett jättefint hus tycker jag. Mycket charmig entre åkso. Visst kan man ha drömmar, och drömmar är väl nåt som är bra.
Jag skrattar gott åt drängen, för det vore väl nåt det, och sen skadar det ju inte om han är snygg så man för lite ögongodis på köpet.
Men så bra att det vart till en bastu. TUMMEN UPP.
Kraaam nu häääärliga vän!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

7 november 2013 08:53

Så fint det är... kul att se hela huset. Drömma måste man får göra - det där lusthuset - såå fint! Ett så´nt vill jag gärna ha också :)
Ang. förra inlägget som jag missade... jag är nog en sån som du... går i naturen varje dag för att följa årstidernas växlingar... titta på blommor, lyssna...
Ha det gott Anita!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

8 november 2013 09:15

Tänk om man inte förmådde drömma … vad livet skulle bli grått. Och en del drömmar kan ju faktiskt gå i uppfyllelse. Man kan vinna högsta vinsten på något lotteri t ex. Om man tar en lott förstås.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se