Direktlänk till inlägg 7 november 2013

DJUREN, BILEN OCH ANDRA MYSTERIER

Av Anita - 7 november 2013 14:03

I tisdags skulle jag få lämna in bilen och Kinabror fick igång den efter en lång stund och vi for iväg. Lämnaden den på verkstaden, handlade lite grann och for hem. Då ringde dom från verkstaden och undrade om jag hade tagit med mig nyckeln. Klart jag hade, mitt attans blånylle.

Kinabror fick åka med den och han skällde inte ett dugg på mig utan for bara snällt iväg. Det ni.


Ja och så är jag ju hundvakt den här veckan, höstens i särklass lerigaste vecka men skit samma. Då behöver man ju inte städa den här veckan för det är då totalt meningslöst.


 

Så på tisdags kväll var jag bjuden till Håsjögården på mat. Vi som har sommarcafe blir alltid bjuden på middag som tack och så fick jag då använda brorsan som privatchaufför igen. 


Det var en kvinna där som pratade med mig om att hon ville att jag skulle ha växtfärgningskurs till våren och vi får se. Kanske att jag ska ta upp det igen. Det är väldigt modernt att sticka nu har jag förstått. Att få sticka med växtfärgat garn kanske är extra kul. Vi får väl se.


 Sedan träffade jag en marknadskvinna som undrade varför jag inte gjort något till marknaden på ett par år nu och vad svarar man på det. Inte att man inte har tid förstås. Jag vet inte varför man blivit så lat och inte gör någonting egentligen.


Jo. föresten. Jag har börjat gå i en kurs i örtkunskap. Farmor lärde mig en hel del men nu ska det bli av. Göra salvor och koka i hop en massa kul.

Stöpa ljus ska jag och min gamla jobbarkompis också göra och näste helg blir det tunnbrödbakning så kanske är det bara det att jag gör andra saker än förut.


 

Ekorren har kommit tillbaka, stor och fet och fin. Honom ska jag mata hela vintern ska ni tro. Det går hemskt med frö och fröbollar men det är det värt.


Grisnäsna Bob och jag har vandrat många stigar den här veckan och ser att bävern är tillbaka i sin hydda. Varje gång man går ser man nygagda träd så nu har jag björkar som bara är att hämta hem. Tänk att inte ens behöva kapa dom. Djuren är verkligen mina vänner.


Igår blev det inte mycket gjort. AMV;s gubbe kom med en winerbrödspåse i högsta hugg och Kinabror, han och jag satt rätt länge och pratade. Sedan gjorde jag middag. Abborrfileer som man lade ihop med kräftskjärtar smör och dill emellan. Det finns ett kinesiskt ströbröd som heter Panko och när man panerar i det blir det jättefint, mycket bättre än vårt ströbröd. Gott blev det i alla fall. Riktig festmat.


Broder B ringde och berättade att han hittat en sida på datorn som heter" fornsök" och då blev jag ivrig.


När pappa var pojke hittade han en stenyxa väst i sjön. Den finns nu på museum. 1994 kom en arkeolog hit och ville att jag skulle visa vart den var hittad. Det var vid en källa och en sandstrand. Jag visste inte men hänvisade honom till en äldre människa i byn.


Vi hittade stället på kartan och Kinabror och jag bestämde oss för att leta.

 

jo då vi drog iväg dit och vi tror att vi hittade källan också och gick omkring där och tänkte att kanske har det varit en boplats en gång i tiden. Arkeologen hade ju hittat en del andra saker där, flisor av flinta och något mer. Så spännande. Vi ska gå dit i sommar igen.


Sedan när vi ändå var ut och kollade läget bestämde vi oss för att gå ner till Kronstugan. Vi gick inte stigen utan skulle gena på någon skogsbilväg. Oj, genvägar äro senvägar, genom surdoss och snårskog, över stock och sten och ner i djupa gropar och över blöta bäcker kom vi så småningom ner till sjön på ett helt annat ställe än vi tänkt.

men efter någon timme så var vi hemma. Jag som alltid har hål på stövlarna hade en blöt fot och byxor som var genomblöta.


Då pratade vi med broder B igen och pratade om ett gammalt mysterium som han sa sig inte veta om fast det har varit artikel i tidningen.

 

Det var för länge sedan som farfar hittade en konstig sten mitt ute i åkern. Det ser ut som en pressylta och är väldigt väldigt tung. Pratades om att det var en meteor eller något men jag vet inte alls vad det är för något konstig ser den ut i alla fall. Fisksjön är full av mysterier på många vis ska ni veta.


Kom hem och vi fikade och nu har det fallit sig så att grisnäsan Bob har fattat tycke för Kinabror så till den milda grad att när Kinabror skulle fara hem till sig för att laga mat till oss så hoppade hunden in i bilen och ville följa med och då fick han göra det då. Så nu ska jag byta skor och ta på mig torra kläder och gå bort till honom och äta middag och sedan skjutsar han mig till Hammarstrand och kursen jag går på. Jag ska gå på den vanliga stigen och inte gå en endaste genväg.

 


Dagens ord: Genvägar äro senvägar och stövlar med hål är skit.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

7 november 2013 16:19

Växtfärgning!!! Yippiiiii, får jag också en plats?
KRAM Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Eivor

Eivor

7 november 2013 17:13

Du har ju fullt upp så du hade nog inte haft tid att städa ändå. Tur du har hunden nu.
Växtfärgning av garn har jag aldrig ens funderat på. Det närmaste garn jag kommit är att sticka tröjor. Eller virkat.

Men spännande vad du ska koka ihop för kolijox med örterna. Lät som du tänker experimentera lite.
Hur som haver, jag kan ha fattat fel, men hoppas det blir något riktigt bra och det tror jag det blir.

Hål i stövlarna är heller inte kul du får laga med ... ja där försvann det namnet också, men det är något til gummigrejer eller får du köpa nya. För annars smutsar du ju ner själv också. Men å andra sidan slipper du ju städa då också. Fortsätt du med stövlarna men gå inte och frys och bli förkyld

Ha det så bra och utsäkta mina dåliga försök till skämt.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

7 november 2013 18:34

Du har verkligen en snäll bror inte undra på att grisnäsan Bob gillar honom!
Så kul med en växtfärgningskurs. Jag har en pläd i bilen som min svägerska vävde av växtfärgat garn för många, många år sedan och den är ännu hur fin som helst och färgerna är så vackra.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

7 november 2013 20:42

Blir lite avundsjuk på dig som har en så fin ekorre som husdjur. Så mycket du kan och så mycket du har runt omkring dig. Du har nog aldrig tråkigt.
En bamsekram.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

7 november 2013 23:08

Glömde sist säga vilka fina bilder du har. Hunden och ekorren är ju urgulliga och de andra vackra. Och stenen ser ju ut som pressylta. Försök bara inte bita i den. Det kan gå illa.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Lena

Lena

7 november 2013 23:32

Växtfärgning, vad kul! Det har man ju gjort en gång i sin ungdom och det skulle jag kunna tänka mig igen. Kom ihåg hur vi letade vitmårans rötter och plockade björkblad. Sedan luktade man som en skorsten när man kom hem på kvällen nöjd och glad. Det var kul det!

Söt hund! Ser ut som att du lockat pälsen på öronen med en locktång:) Gullig!

Ha det så gott i novembermörkret!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

8 november 2013 09:11

Ska du ha en växtfärgningskurs i vår anmäler jag mig till den på studs. Om du kan/vill härbärgera mig förstås. Du kan väl berätta i god tid när den blir så att jag håller undan andra projekt jag tänker göra. Jag ska på en målarkurs också …

Vad fint för dig att du har din brorsa i närheten nu. Det är ju jättejobbigt när bilen krånglar och du bor som du gör.

Hälsa honom!

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

8 november 2013 11:45

Du hittar på saker hela tiden, tycker jag! Lat är du definitivt inte!
Tittade på din ekorre, och noterade, så grå han blir på vintern. Våra ekorrar i Skåne brukar ha kvar sin rödbruna päls eller..... Längesedan jag såg en vinterekorre.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

8 november 2013 12:43

Fina djur- och naturbilder! Hunden ser lite ut så där som om den ville säga "måste du ta bild på mig just nu?..." :-D

http://debutsky.wordpress.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

8 november 2013 17:13

Minnet är kort!

Oh så trevligt med växfärgning, du är sannerligen engagerad!
mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

8 november 2013 22:59

Jag blir lite avundsjuk på er fina gemenskap däruppe. Låter så härligt!
Växtfärgat garn är så vackert!
Trevlig helg!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Anki

Anki

9 november 2013 08:43

Alltid en massa kul på gång! Förstår inte att du hinner med allt... Växtfärgat har jag inte, men svampfärgat... det är väldigt kul och ger fina färger.
Örtkunskap låter spännande! Skulle gärna lära mig att göra krämer, salvor och annat trevligt... ska bli kul att se vad du kommer att göra.
Ekorrar är söta, men tyvärr tar de gärna både fågelägg och fågelungar om de får chansen.
Ha det gott!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Titti

9 november 2013 19:43

Tittade bara in för att sända en virtuell Bamsekram till dig!

 
TantGlad

TantGlad

10 november 2013 10:14

Oj sån fin ekorre du har, och så många fina bilder du ALLTID har.
Kurs i örtkunskap så spännande det låter. Själv går jag kurs i näringsnära på måndagar och eftersom jag lagar mat i mitt jobb så innebär det åkso utveckling i området.
Ha nu en jättefin söndag och farsdag vännen!
Kramen.

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se