Direktlänk till inlägg 11 november 2013

TACKSAM

Av Anita - 11 november 2013 09:18

Man kan inte vara annat än tacksam för att det inte kommit så mycket snö, lite ligger det på marken men det är bara pyttevitt.

Man kan vara tacksam för att jag har Kinabror i närheten nu när bilen är på verkstaden.


Det har gått några dagar nu igen och då blir det svårt att skriva för man börjar få dåligt minne också. Kanske beror det på att jag inte använder hjärnan så väldigt längre utan det är mer kroppen som får motion.


 

Speciellt den här veckan då det varit långa vandringar över kullar och backar, i skogen och efter sjön.


Äsch nu får jag väl börja försöka få någon ordning på det jag minns.

Torsdagen var det meditationskurs och vi skulle som sagt rita vårt älsklingsboende. Alla hade sina önskningar och det konstiga var att många ville ha ett hus i skogen uppe på en backe med sjön nedanför, en bastu och en brygga och en båt.

Jaha, precis som jag har det och inte har jag tänkt på det som ett drömboende men så är det ju. Som sagt har jag ju bara velat ändra lite småsaker och inte är det särskilt viktigt heller.


Till nästa gång ska vi beskriva en dag som vore det optimala och bortse från pengar och allt sådant. Det blev ju svårt för jag vill ju ha frihet och omväxling men om jag fick välja en dag så skulle det vara att få dela ut alla guldkuvert med postnummerlotteriet. Tänk vilket drömjobb att få gå runt och göra människor glada. Jag som ju  vet hur det är att vara utan pengar kan tänka mig vilken lycka att vinna. Vilken poppis person man skulle vara den dagen.


Nåja vidare i dagarna.

Fredagen fyllde sonen år. Jag ringde och pratade med honom och minns så väl hur det var när han var liten.

 

Gullig var han och faktiskt sig ganska lik i ansiktet och lika lite hår har han nu som då fast han snart blir 40 år. Det är konstigt så fort tiden går. Tycker att han nyss var den lilla gulliga mjuka killen med maskrosorna runt fötterna. Fast han är faktiskt ganska gullig nu också, speciellt när han sitter på min förstukivst och spelar gitarr och sjunger för mig. Nu är det långe dit men han kommer ju hem till julen och det ser jag fram emot.


Så var det långpromenade med grisnäsan Bob, det var pannakaka med hjortronsylt tillsammans med Kinabror och vi satt hemma hos mig och såg på "Idol".


Lördagen var vi iväg och handlade och sedan kom DataFia och vi fortsatt att se på Rosmunde Pilcer-filmer och så gick hela dagen och så köttfärssås och spagetti hos brorsan och vi tittade på tv.


Jaha, då var det då söndag och farsdag. Dessutom var det Kinabrors födelsedag som ju skulle firas med tårta naturligtvis. Först en promenad med hunden och så åkte Kinabror och jag ner till kyrkan och satt ljus på pappas grav.

Film med DataFia och sedan lånade jag brorsans bil och hämtade DansBritt för hon hade också fel på bilen, smittsamt?

 

Så gjorde jag plankstek som vi satt och smarrade i oss och sedan kom TuppOa med sambo och Sofiepropp och Datafia med familj.


Så kom PappersBeda och hämtade tillbaka grisnäsan Bob så nu är jag hundutta. Det var vä'ldigt vad det blev utta plötslig.

Jag är hundutta, bilutta och kattutta och pengarutta men va faan. Jag bor ju i drömhuset med sjön nedanför och spisen sprakar och vedkorgen är full och mat finns i kylskåpet och på golvet finns det massor av hundhår och jord från skitiga tassar och dammtussar som flyger omkring.


Nog vet man vad man skulle göra en sådan här dag om man vore en ordentlig liten kärring men det får vi se.

Jag äger ju friheten och ännu bättre vore det om jag fick tillbaka bilen och att det blev billigt och att solen skulle fortsätta att skina så fint som den gör just nu.

 

Dagens ord: Det är så lätt att fokusera på det man är "utta" och glömma det man faktiskt har.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

11 november 2013 10:35

och stugan är full som vanligt!

Har inte brosan din Facebook så man kan skoja med honom lite!
margareta

 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 november 2013 11:24

maggan visst har brorsan facebook Sök under Göte Brelin

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

11 november 2013 11:59

Du har alltid mycket för dig och många vänner och släktingar på besök som vanligt. Du skulle ju skaffat dig en katt i somras? Inte kan du vara kattutta hela vinter!! Har ni inget katthem i närheten där du kan få en ny sängkamrat?
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

11 november 2013 12:33

Du är som vanlig full rulle hos dig … och vad fint han har fått det Kinabror och vad gott det ser ut … Hälsa honom och Dansbritt också förstås. Jag önskar jag var där men nu dröjer det ju ända in på nästa år innan vi ses IRL verkar det som. Men vi ska boka en tid så att det verkligen blir av.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

11 november 2013 17:49

Ja visst är det lätt att tänka på det som fattas en, precis som det är lättare att tänka på det som är dåligt än det som är bra. Varför är vi sådana?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

11 november 2013 18:00

Så fort tiden går, från en liten knatte sittande i gräset, till en....
vuxen människa. Men visst är våra barn alltid barn!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

11 november 2013 19:47

God Måndagkväll ! Här har det varit så mycket att göra så jag har inte hunnit med bloggen. Oj har ni fått lite snö däroppe? Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Ann

Ann

12 november 2013 08:22

Hej! Ja, Han är sej lik Mikael!! Lika söt!!!

Nog gäller det att fokusera på det man har, vi har ju så mycket bra runt om oss, både det som är "vårt", och vår natur och våra vänner! Det är rikedom det!! Som dessutom ger en energi om man bara tillåter sej att glädjas åt det och låta bli att det man inte har "ta över"!Kram! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

12 november 2013 08:37

Så är det - lätt att fokusera på det man inte har istället på det man har... som ett eget hem, släkt och vänner och en fantastisk natur...
Som vanligt är det händelserikt hos dig :) Plankstek... mums... det var länge sedan...
Ja jisses vad åren går fort - min äldste fyller snart 38 - och jag kan inte fatta var alla de åren tagit vägen...
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se