Direktlänk till inlägg 13 november 2013

GJORT BORT MIG NU IGEN?

Av Anita - 13 november 2013 09:34

Jaha, nu har jag gjort bort mig nu igen. Jag börjar faktiskt bli orolig för mig själv och om jag är alldeles tom i skallen eller vad det är som har hänt.

 

Det började med att jag glömde att lämna nyckeln till bilmeken i förra veckan så brorsan fick åka tillbaka med den. Bilen har jag inte fått tillbaka ännu och nu är det över en vecka som jag varit utan. Hoppas den inte fallit ihop och dött alldeles.


Så händer det ju dom där små sakerna som man inte bryr sig så mycket om. Glömt jacka och vantar och handlarkasse i brorsans bil.


Glömt att ta hem grejor som jag hade hos honom efter plankstekfesten.


 

När hunden Bob åkt hem började jag städa ur kylskåpet och visste att jag hade en gammal torr ost där och så en ny ost. Tog fram och skar i tärningar för att ge till fåglarna och så var väl allt frid och fröjd.


Nä pytt skit i pannkakan. När jag skulle ta fram den nya goa osten var den försvunnen och kvar låg den gamla hoptorkade ostkanten som fåglarna skulle få. Att jag inte märkte att det var den nya osten som låg där när jag skar upp den. Var var mina tankar då? Om jag vore av den sorten att jag hade viktigare saker att tänka på som en professor tex som lurar ut uppfinningar och smarta grejor, men icke nicke nej. Tokkärring. Nya osten till fåglarna och gamla kvar i kylskåpet.


 


Så då igår skulle jag till tandhygenisten och få mina tänder fina och som nya igen. Kinabror skjutsade mig och när jag väntat en stund kom sköterskan som jag känner väl och undrade vad jag gjorde där. Tänkte att jag hade tagit fel på tiden men det visade sig att jag skulle vara i Kälarne och inte i Hammarstrand. Eftersom jag varit i Hammarstrand innan så hade jag inte ens tittat på vart jag skulle utan bara tagit för givet. Inte ens läsa kallelsen riktigt. Tokkärring. Usch så jag skämdes. Hon ringde till Kälarne och jag fick en ny tid. Dom är tack och lov väldigt rara människor som bara småskrattade åt mig. Med skammens rodnad på min kind ringde jag till brorsan och han skjutsade mig till jobbet där jag tillbringade ett tag med att städa.


 

Bestämde mig för att jag skulle åka hem och städa för det var flera veckor sedan sist. Det tog hela dagen ska ni veta och var hundhår och mitt hår och grus och löv och faan och hans mormor överallt. Spillde ut hinken gjorde jag! Snavade i dammsugarsladden gjorde jag och slog i mitt redan onda knä gjorde jag!


Jag blir riktigt orolig för mig själv. Håller hjärnan på att torka ihop eller vad är på gång. Lyckades i alla fall göra en alldeles utmärkt löksås till fläsket innan brorsan kom och åt.


Han har köpt en platt-tv och sedan tittade vi på mina foton på tvskärmen och det är inte klokt så fina dom blev när man såg dom så där. Jag hade en sticka med gamla foton och vi såg att vi blivit gamla allihop och ungarna som var pyttesmå hade vuxit upp. Oj så tiden går.


Annars har det varit en fin vecka vad det gäller vädret.

Man skäms nästan att ens nämna vädret nu när man ser på tv hur dom stackarna har det på öarna där katastroferna och vågorna har spolat bort hela öar och människor står helt hjälplösa utan tak över huvudet och vatten och mat och med anhöriga som försvunnit. Ingenting kan man göra och jag beundrar dom människor som ger sig dit och hjälper till i kaoset. Själv tog jag mina sista loppispengar och skänkte bort dom dit. Det är väl det enda man kan göra.


Alla dagar har man på något vis en plan och planen idag är att försöka börja städa i "brakskitarnas dal". Ett rum dit man kastat in allt som man inte vet vart man ska göra av. Ett projekt som säkert tar ett par dagar och som jag gruvat mig för länge. 


Eftersom skallen tydligen inte klarar av något svårare så får man väl använda kroppen då. Först och främst ska jag gå ut och mata ekorrarna och fåglarna och gå in till grannen som vanligt innan han ringer. 


Solen skiner och det är ganska fint ute. Trodde sjön skulle frysa inatt men det har den inte gjort, bara lite inne i viken. Ut måste jag förstås en stund. 


Dagens ord: Den som inte kan bruka tankan får bruke skankan. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

13 november 2013 10:37

Det brukar samla ihop sig de där gångerna när man glömmer och då blir man genast lite fundersam. Tänk inte på det. Du är inte ensam om det heller. Var och varannan i vår ålder upplever det då och då …

Kram!

http://skatanstankar.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

13 november 2013 11:20

är ju tur att huvu sitter fast så du inte glömmer det nånstans. ha en bra dag och solen lyser mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

13 november 2013 11:22

Visst kan man väl bli lite tankspridd ibland och glömma och göra bort sig, men det är bara att strunta i och komma igen.
Sist när jag skrev ett protokoll lämnade jag det till fel justeringskvinna och hon såg mäkta förvånad ut. "Var det jag den här gången!". Jag hem och tittade en gång till i mina anteckningar och där stod ett helt annat namn. Då skäms man och befarar att demensen närmar sig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

13 november 2013 17:22

Det är så skönt att det är någon annan som också gör sådana där tokiga saker. Jag vet till exempel inte hur många par vantar jag lagt ifrån mig över allt. Nu har jag köpt vantar i tre-pack så jag hoppas att de ska räcka över vintern. Det är också skönt att det finns flera som inte städar på flera veckor. Känner mig riktigt avslappnad när jag läst ditt inlägg. Tack ska du ha! :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

13 november 2013 18:40

Ibland önskar man att man hade en liten sekreterare på axeln, som påminde om ditten och datten.
Vara tankspridd och glömma är normalt i vår ålder, det hör till åldrandet enligt Bodil Jönsson. (Jag har fått Bodil på hjärnan!!!)
Nu ska JAG inte glömma att skicka en .......
Kram!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Äppelblom

Äppelblom

13 november 2013 23:18

Oj, så mycket tokigheter, men så blir det ibland - allt kommer på en gång.
Lycka till med resten av veckan och hoppas att din bil snart återvänder i körbart skick.
Må väl!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

14 november 2013 08:53

Ja du Anita, vad ska man säga? Kanske att så länge man har huvet i behåll så att man kan skriva om eländet och så länge man märker själv alla tokigheter får man gilla läget. Dagar skola komma!

 
Annika

Annika

14 november 2013 20:43

Oj, oj vilken otur du har haft. Men lite roligt var det allt nu då du berättade det. Håller med om att man inte vill gnälla på vädret nu då man vet hur de har det i katastrofens fotspår.
Ha nu en skön Fredag och hoppas att den flyter på normalt (vad är normalt förresten). Kram.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

14 november 2013 23:24

Underbart blogginlägg. Inte är du någon Tokkärring inte. Jag är lite så jag också.
Men du har inte gjort som jag gjort flera gånger. Gått och handlat, betalat och gått hem. Med varorna kvar på bandet.
Ibland har jag inte hunnit ända hem utan upptäckt det på vägen. Men sensast så var jag hemma och undrade var jag gjort av maten. Några fula ord och ut igen.
En extrapromenad är inte dumt i det läget, förhoppningsvis fick hjärnan lite frisk luft.

Ha det så fint
Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ann

Ann

15 november 2013 07:33

Hej! Ojojoj Va vi kan vara glömska! Jag tror allvarligt att vi blir lite för fyllda av allt i runt om oss nuförtiden, alltid nåbar på telefonen, alla kanaler på tvn, all information vi blir "laddade" med via datorn!! Så tanken räcker inte riktigt till! Vilken tur att vi har vår underbara och lugna natur runt om oss som en motsats!!
Förresten på tal om vimsig, ett av det allra värsta vims jag gjort var nog när jag hoppade in i fel bil på ICA för en herrans massa år sen, i tron att det var Ulfs bil (en lite halvskabbig, vit Toyota tercel), jag kände på mej när jag väl satt mej att det var helt fel, tittar sakta upp till vänster och sitter bredvid en stor karl som jag inte sett förut....Bengt som han heter hade precis flyttat tillbaka till hembygden och jag får fortfarande höra det när vi träffs på byn ...han skrattar när han ser mej och säjer - " Jag skulle ha låst bildörr´n och farit i väg med Dej"!!! Det har ju hänt andra vimsgrejer med, då man förstås är stressad och inte tänker sej för riktigt....
Kram och skön helg!!! Ann

http://dansann.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

15 november 2013 22:19

Tokigheter tokigheter som drabbat dig, men tokkärring?????? njäääeee, vi är nog allt det tillmans.
Kramen och ha en fin helg på dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se