Direktlänk till inlägg 22 november 2013

VÄLSiGNADE VÄRMEPUMP

Av Anita - 22 november 2013 08:25

 

Igår morse var det -17 grader och idag -15 och jag är så otroligt glad för min värmepump. Att kliva upp och gå ner för trappan och inte mötas av iskyla som det var förut. Att det inte är iskallt på golven och så där 10 grader varmt. Så härligt. Härligt är också att få ligga tills det börjar ljusna och inte behöva kliva upp när det är mörkt och kallt och ut och börja skrapa rutor på bilen och frysa så tänderna hackar. Visst har jag fått det bra på gammeldagan.


Nu går det snart att åka spark på sjön och det är riktigt kul. Hoppas nu bara att snöhelvetet håller sig borta ett tag till.

Ibland måste man åka till köpcentret i Sundsvall för att köpa sånt man inte får tig i här så Kinabror och jag åkte iväg i onsdag. Vi gick runt överallt och handlade och handlade.

Vi åt lunch på IKEA och timmarna drog iväg fort.

Svettig och varm blev man och mina åderbråcksben värkte som attan.

Att gå i skogen en hel dag går bra men att gå i den instängda miljön i affärerna tar verkligen på krafterna och gör stora hål i plånboken dessutom.

Som tur var så åkte vi ut på Alnön och till faster och fick kaffe och vila benen en stund på hennes soffa.


Igår började jag dagen med att hjälpa grannen betala räkningar och sedan dök Kinabror upp och så kom Kolbjörn, grannen längst bort och vi kokade kaffe. Efter ett tag kom grannan "väst i gålan" och pratade bort en liten stund och sedan kom Solvone och Maria.


Det är dom som ska låna Kinabrors stugan i augusti för det ska bli trumbyggarkurs i tre dagar. Så spännande dagar det ska bli och det verkar kunna bli människor från flera olika ställen i Sverige. En del ska bo hos mig för det lär nog bli ganska många. Vi planerade lite och vi åt fisksoppa innan dom åkte hem. Det här ska verkligen bli spännande. Vi kommer att träffas mera och planera för det är ingen liten grej direkt. Spännande Späännande.


Hann med att fara och jobba och handla fågelfrö. Jag har redan matat upp en hel säck. Med både stora och små fåglar och ekorrar och små möss så går det åt mycket.


På affären träffade en gammal gullig gubbe som jag inte sett på länge. Satt mig en stund hos honom och jag såg att han blev glad att träffa mig. Jag fick både puss och kram och han till och med pussade mig på handen och ville hålla mig kvar. Puss på handen har jag då inte fått på väldigt länge minsann. Gullgubbe.


I onsdags när jag kom hem från Sundsvall såg jag på "bonde söker fru" Jag tycker att det är ett rätt rart program och det verkar vara så vanliga människor, inget konstigt alls. Alla säger sig längta efter kärlek som det verkar. 

Ibland tror jag att det är något fel på mig. Visst skulle det väl vara trevligt att vara älskad men jobbigt också. Dom som älskar hänger sig liksom på en och kväver en och får en att vara ofri.

För min del är vänskap alldeles lagom. Det räcker så gott med att människor tycker om en och att man är vänner. Det är liksom mer vanligt och kräver inte så mycket av en. Nu är det ju så att jag har så många fina vänner och det är jag innerligt tacksam för.


Jag har en del att vara tacksam för.

1. Slipper jobba.

2. Har sällskap och fina vänner.

3. Har en värmepump så jag slipper frysa.

4. Har massor med fåglar och ekorrar runt om mig.

5. Får sova tills jag vaknar utan väckarklocka.

6. Får alldeles själv bestämma vad jag ska göra och vad jag inte vill göra.

7. Är rätt så frisk och kan röra mig fritt i skogen.

Vad har du att vara tacksam för? Om du tänker efter så har du säkert en massa. 


Eftersom jag är en sådan pessimist så kommer nästa lista om vad jag inte är tacksam för säkert att bli längre och fetare om jag känner mig själv men den tar vi en annan dag.


Nu ska jag tända i vedspisen och koka mig lite kaffe och mata fåglarna och klä på mig. Det är några dagar framåt nu som det händer många saker så det är bara att sätta igång.


Dagens ord: Att försöka fokusera på det som är bra istället för det som är skit gör en på bättre humör. 

 
 
Ingrid

Ingrid

22 november 2013 11:02

Visst har jag mycket att vara tacksam över och ser man på nyhetssändningarna på TV inser man verkligen att det som man eventuellt kunde tänka sig att beklaga sig över är rena bagatellerna.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Margareta

22 november 2013 19:35

För många år sedan såg jag Oprah Winfrey på TV. Då talade man om att varje kväll lista (åtminstone) tre saker man kan vara tacksam för. Det rådet har jag faktiskt följt sen dess; i dag är jag tacksam över att ha fått tid hos en specialist på "gula fläcken",
klarat av min träning på gymmet utan att bli totalt slut och att vädret fortsatt är vackert. Stort och smått!

 
Janne

Janne

23 november 2013 21:03

God Kväll ! Vilken tur att du har din värmepump Anita ! Oj har ni haft det så kallt som -17 grader. Här tycker vissa (Lilly) det är kallt när det är bara +2 he he he he he. I går så var vi och handlade en massa på IKEA i Linköping. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

24 november 2013 19:40

Jag såg också det där Oprah-programmet som Margareta skriver om. Det är ju en ganska bra vana att ha. Idag är jag tacksam för att jag har så nära till tvättstugan i mitt hus. Jag är tacksam för att jag har P och att han bjöd mig på mat. Jag är tacksam för att jag har en så bra bok att läsa nu när jag ska gona ned mig i sängen.
Jag är mindre tacksam för att hela söndagen gått åt till att göra en massa tråkiga men nödvändiga grejor och att jag håller på att bli förkyld. Är nog lite som du Skogsnuvan att den där otacksam-listan skulle bli längre än den tacksamma, men det har nog mer att göra med inställningen än hur livet verkligen ser ut.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

24 november 2013 22:29

Ja, värmepumpar dessa välsignade uppfinningar. Vi har en här hemma och en i torpet. Innan vi har fått upp värmen i torpet, så brukar jag ställa mig i "blåset" från pumpen när jag fryser. Vi har den alltid stående på 17 grader, när vi inte är där, men drar på ordentligt + pelletskaminen och då blir det snart varmt. Du skulle se mig när jag är där. Dubbelväst och benvärmare på armarna + katten i knät - huvudsaken är att jag inte fryser. Det är väldigt trivsamt därute, men jag vill helst inte vara själv när det är vinter. Gud, vilken konstig kommentar det här blev - förlåt mitt svammel.
Jag går nog och knyter mig istället - behöver nog sova tror jag!
Natti-natti!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

24 november 2013 22:47

Fy tusan vad du har det kallt!
Värmepump är toppen, mycket bättre än Birsta city:)

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards