Direktlänk till inlägg 25 november 2013

TRUMMELITRUM och GAMMELDAGAN

Av Anita - 25 november 2013 08:10

 

Man kan trumma på olika sätt minsann. Den här lilla gynnarne trummar lite överalt och imorse trummade han på fågelhuset.

 

I den vackra lilla byn Bensjö trummade en hel hop människor på sina egenhändigt tillverkade trummor. DataFia och jag också förstås och träffade våra gamla kurskamrater från 5-stegskursen och trummade vi också.


På kvällen när vi åkte hem mötte vi ett snöoväder, stora blöta hemska flingor så man nästan inte såg vägen framför oss. Som tur var slutade när vi närmade oss hemma och det var bara ett tunt lager snö som inte var till så stort besvär och nu har det varit varmgrader så nästan allt försvunnit och glad är jag för det.


Söndagen började med rena rama slöheten. DataFia kom och vi tog på oss filtarna och satt i soffan, fikade och såg de sista filmerna i Rosmunde Pilcerserien. Vi satt där och småsnyftade när det blev för gripande och Kinabror och DataFiagubben satt också där och pratade med varandra.


Efter ett tag kom mina iranska vänner Sam och Leila ända ner från Bollnäs. Sam som älskar att elda tände genast eld i braskaminen och efter ett tag försvann han ut i köket och började laga mat. Han är underbar på det sättet.


Kommer, eldar, lagar mat och sprider sin goa energi omkring sig. Dom blev kvar hela dagen och senare följde jag med dom en sväng till PappersBeda och först senare kom jag på att jag glömt att åka på bokcirkeln. Attas. Attans

Börjar man bli senil eller vad är det för fel på mig.

 


Då kommer man osökt in på det GAMMELDAGAN

Det är väl där man har hamnat nu då.

En del positivitetsgrurun säger att "åldern är bara en siffra", man är inte äldre än man gör sig" och massor med andra uttryck som liksom ska vara en tröst och egentligen är det bollskit allihop. Nog fasen märker man att man börjar komma i gammeldagarna fast man kämpar emot.


Inte hoppar man elegant över några diken eller klättrar obehindrat upp i något träd bara för skoj skull längre.

Träningsvärk får man så fort man gör något ovanligt.

Åderbråcken värker när man gått i varuhus eller stått några timmar och bakat tunnbröd.

Jag som alltid sovit naken har numera flanellpyjamas med långa ben.

Jag som alltid gått barfota fryser om fötterna och vill ha raggsockar på mig.

Fryser gör jag. Händerna och öronen blir iskalla när jag är ute.


Bekväm och lat blir man. Börjar strunta i saker som var viktiga förut som att baka pepparkakshus och pyssla inför julen. Alla roliga barn har vuxit upp till vuxna människor eller tonåringar. Nyss var dom små roliga knyten.

För att inte tala om hur man ser ut

 

Allt som fallit neråt, bröst, rumpa och mugiporna.

Halsbränna när man dricker för mycket kaffe.

Plomber som ramlar ur tänderna.

Inte är man ett dugg sexig heller när man tjavar omkring här i pyjamas och morgonrock. Förut kunde man snygga till sig lite med makeup men det går inte längre för all smink fastnar i rynkorna och det ser för jävligt ut.


Jag kan inte säga att jag gillar gammeldagarna något vidare.

Visst, det är skönt att ha pension och styra över sin egen tid men tänk om man fått vara ledig när man var yngre. Då hade det varit fullt ös, innan kroppen blivit ankommen och förfallen.

Trött blir man också. Somnar framför tvn fast man inte gjort så mycket under dagen.


Dom får säga vad man vill. Ska man vara ärlig och krass så nog sjutton är man en helt annan människa nu på GAMMELDAGAN.

Skit samma. Ingenting kan man göra åt det. Det är som det är och hade kunnat vara värre.


Dagens ord: Vore jag inte rynkig och sladdrig skulle jag se båede ung och vacker ut sa kärringen som såg sig i spegeln. 

 
 
margareta wårenius

margareta wårenius

25 november 2013 08:44

man får ta någe gammalt och dra över sig! men solen lyser! mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

25 november 2013 09:19

Åldras, det tycker jag att du gör med behag, inte är det kul att bli äldre men samtidigt så kommer ett lugn med åldern, vi vet ju att det mesta ordnar sig, utan stress...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Annika

Annika

26 november 2013 09:37

Kvinnor är som årgångsvin, de blir bara bättre med åren. Jag tycker du är vacker. Har ju sett några foton på dig. Naturlig skönhet skulle jag vilja säga. Och det är ett bra betyg. Jag skulle oxå vilja ha en vän som kom hem och fixade mat till oss. Tända en brasa blir lite svårare då vi inte har nån att tända.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

26 november 2013 11:54

Snyft, snyft, vi får inte mata fåglarna längre, för det drar till sig möss och RÅTTOR! Hur ska man då de små liven överleva? Jag bor i marklägenhet, och bestämmelser kommer "uppifrån"!
Kramis Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Titti

26 november 2013 17:35

Jaa du Anita, var sak har sin tid. Ingen mening att sörja den tid som flytt och heller ingen mening att gruva sig för den tid som ska komma. Bättre att vara här och nu, man blir nöjdare då!

Kramen :)

 
Anki

Anki

27 november 2013 08:16

Härligt med vänner som kommer och både eldar och fixar käk... underbart :)
Kan inte annat än skratta åt din beskrivning av att åldras... precis så är det. Nu skriver vi visst nästan samtidigt...
Jo... jag glömde ringblommorna - ska bli kul att följa din ringblomsodling och tillverkning av ringblomssalva :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards