Direktlänk till inlägg 29 november 2013

VERKLIGHET OCH ROMANTIK TVÅ OFÖRENLIGA TING

Av Anita - 29 november 2013 18:47

Onsdag natt kom stormen igen. Orolig och full av vånda försökte jag sova. flyttade från rum till rum, drog täcket över huvudet. Oroade mig för träden och för att allt löst skulle blåsta bort. Hörde sjön skrika, vinandet i skorstenen. Inte blev det mycket sova den natten.


Kinabror är förkyld och jag börjar känna mig vissen också.

Ett glädenns bud hade jag fått. Bilen klar att hämta. lagad och besiktad men jag låg mest i natten och funderade på hur dyrt det skulle bli. Tandhygenisten som skött mina tänder samma dag kostade 900 kronor och det är minsann inte skitpengar för en sådan som jag och så då billagningen. Nåja, även den längsta natt tar slut och det gryr utanför.


Kinabror hämtade mig och så for vi och hämtade min bil. Tänk så härligt att få tillbaka den efter att varit utan i tre veckor. Veta att jag kan åka precis när jag vill. Nu gick det mer än halva pensionen putsväck. så det är bara att konstatera att några julklappar eller julfester blir det inte men man får väl leva ändå.


Nåja. jag bytte gardiner och till och med putsade insidan på fönsterrutorna.

 

Kinabror och Kolbjörn kom för att dricka kaffe och prata bort en stund.

 

Sedan kom två av mina meditationstjejer och hälsade på. En fin blomma hade dom med sig och vi satt och mös och åt äppelpaj. Alla säger att det är någon särskilt ro i mitt hus som gör alla väl till mods och då brukar jag tala om att det är alla mysiga tomtar som går omkring och pysslar så här före jul. 

Så gick den dagen och jag tog bilen (hörde ni ) tog bilen och åkte till Kinabror som bjöd på pytt i panna.


Idag började jag dagen med att göra en laxpaj som IM och jag skulle ha till lunch.


Dags för ljusstöpning och det gick riktigt bra som vanligt även om vi inte gjorde några trearmade ljus iår. Vi börjar bli riktigt bra på att stöpa ljus nu. Hon hade med sig sin hund Jansson. Han är den absolut gulligaste och snällaste hund jag vet men fiser ont fast idag klarade han av det bra.

 

Så här blev dom, både vita och röda har vi gjort. Ser ni den extra knorren med ljuslågor som vi gjort på dom röda.


Känner mig trött nu. Kryper ner i badet och läser Bente Pedersens "Tre systrar" Även jag behöver en dos av romantik och kärlek. och det får jag av böcker och filmatiseringarna av Rosmunde Pilcers böcker. Nu går dessutom "Mistrals dotter" på tvn igen och den ser jag gärna om.


Ibland undrar jag om jag är född i fel tid och på fel plats men int är det lönt att fundera över det, nu är det ju som det är.

Nu hoppas jag bara att jag inte blir förkyld för det har jag inte tid med.


Dagens ord: Romantik är en sak. Verkligheten något helt annat. Det har man minsann märkt.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

29 november 2013 19:40

Så fina ljusen blev, och knorren på de röda blev häftigt!
Ha nu en mysig 1:a advent.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Barbro

29 november 2013 19:53

Jadu Anita. Vi ska väl ändå vara glada för att vi kan glädjas åt de små tingen. Du gör fina ljus, du har många som besöker dej. Det är att vara rik... Jag har också adventat idag och det är så mysigt, mysigare än jul. Nu har jag vandrat runt mitt hus=lägenhet och kollat in genom fönstret och det ser så härligt ut. Hadetsåbra!

 
Skatan

Skatan

30 november 2013 00:13

Vilka fina ljus! Skönt stt fu fått bilen tillbaka. Det måste ha varit drygt stt vara utan så länge. Hoppas du slipper Kinabrors förkylning nu bara ...

Kram!

http://skatanstankar.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

30 november 2013 05:12

Du har stugan full som vanligt. Duktig är du att stöpa ljus själv. T o m grenljus som är så petig mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

1 december 2013 07:19

Du......STORM är det värsta som jag vet, för man har ingen kontroll över vad som händer, och just nu så blåser det ordentligt hos mig, så nu seglar väl utejulgranen snart i väg....hualigen.
Pengarna räcker minnsan inte långt och fort går dom.
Jättefina ljus och så skönt att få tillbaka bilen.
Fint i ditt fönster har du gjort åkso.

Ha en skön och härlig söndag nu, och föresten...blåser det eller stormar det hos dig i dag söndag???????? usch i så fall!
Kram på dig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

1 december 2013 14:50

Ja, att betala tandläkaren är inget vidare, tycker jag. Betala 1000 kronor för att man blivit plågad i 40 minuter. Är det klokt? Oftast har jag inte ens haft ont innan heller.
Men dina ljus blev jättefina och det måste ha varit ett roligt arbete att göra dem.
Det är egentligen lite sjukt att julen har så mycket med pengar att göra. Julhandeln slår rekord vartenda år och sedan är det en väldig hets att man ska hinna hit och dit på en enda dag på året. Vi borde strunta i handlandet och njuta av varandra i lugn och ro under den här perioden på året. Det viktiga är ju att vi finns för varandra, inte att vi har köpt den dyraste julklappen.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 21 sept 14:46

  Det var så här vi hade tänkt oss AMV och jag. Vi skulle sitta på Middagsberget i Ragunda och njuta av utsikten och fika. Sitta på högsta berget, berget som gäckat oss i flera år nu.   Som ni vet så har jag alltid längtat upp på bergen. Alla ...

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se