Alla inlägg under november 2013

Av Anita - 4 november 2013 15:21

En sån här mulen och grådassig dag får man ta till drömmarna.

Vi har i hemläxa att beskriva vårt drömhem och då tog jag itu med det.

Konstigt när man börjar tänka efter så vet man inte riktigt.

 

Inget fel på mitt lilla hus egentligen men visst skulle det behöva pimpas till lite grann. Nu skulle vi inte alls tänka praktiskt eller ekonomiskt och det gör det ju lättare.


Först och främst skulle jag vilja ha en inglasad altan där jag skulle kunna vara tidigt om våren, skulle kunna ha exotiska växter som citronträd, olivträd och änglatrumpet. Där jag kunde dra upp sommarplantor och där jag kunde sitta och värma mig i vårsolen och läsa. Jag kunde ha ett stativ och ett bord för att kunna måla och hålla på med hantverk. Fint skulle det vara.


 

När man skulle göra toalett så försvann skafferiet och det var väldigt synd för inget är så bra som ett skafferi. Ett sånt vill jag ha.


Sedan skulle jag vilja ha ett nytt badrum som skulle vara turkos och vitt och badkaret skulle vara ett sånt som det bubblar ur.

 

Där skulle jag sitta och bubbla och läsa och blåsa såpbubblor och äta parmaskinka och dricka muskato. oj så härligt.


 

Sen kommer vi till stora drömmen. Borta i skogen finns en kulle som heter Stedesbacken. För länge länge sedan den första plats som någon vistades på här i Fisksjön. Där hade man ett städe (ett vindskydd) där man kunde stanna för när man jagade och fiskade. 


En kulle som blir fort bar om våren, en kraftplats. Nedanför ligger sjön men hela stedesbacken är skyddad av skogen. På sidan rinner vättarnas bäck och strax intill finns älvornas äng.


Där skulle lusthuset stå. Runt omkring skulle jag odla rosor som inte går någon annan stans här för att jorden är så kall. Här skulle jag kanske till och med kunna ha två äppelträd. I lusthuset skulle man sitta och meditera och spela trumma och bara njuta. En härlig plats på jorden. Här är mest blommor, mest djur och mest fjärilar. Vilket ställe att vara på.


Annars när man nu sitter och drömmer så kommer jag underfund om att jag har i alla fall uppfyllt en av mina drömmar. Att kunna bygga en bastu. För pengarna som jag fick på förra loppisen så blev det en bastu, visserligen liten men ack så gullig.

 

Dessutom har jag ju fakstiskt en liten liten strandstuga också så man kan se att ibland kan drömmar faktiskt bli  verklighet. Fast jag har det väl bra som jag har det men det där på stedesbacken skulle ju vara en höjdare uppe på höjden.


Så till sist nu när man ska önska sig precis vad som helst så skulle jag vilja ha en dräng.

 

En stark, händig, trevlig och gärna vacker dräng som skulle sköta allt som jag tycker illa om. Snöskottning. fixa ved. laga trasig grejor och klippa gräs. Eftersom man finns i drömmarnas land så kunde han ha en liten egen stuga så jag slapp ha honom inne i huset och slapp laga mat till honom.


Nåja mina vänner. Då är det bara att sätta sig och göra ett blad med mitt drömhus som ju blev lite mer än ett drömhus. En väldigt lämplig sysselsättning en sån här grå dag.


Den blev inte så illa som jag tänkt ändå. Moster Britta kom och ville ha med mig till tygaffären och vi åt lunch på hotellet och fikade hemma hos mig och hon hade med hembakt bröd.

Varit inne hos grannen och hjälpt honom med diskmaskinen.

Nu är jag bjuden på middag till Kinabror så jag ska väl bege mig dit innan det blir alldeles mörkt.


Dagens ord: Drömma kan man alltid göra. Det kostar inte ett dugg.

ANNONS
Av Anita - 3 november 2013 10:37

Söndagsmorgon och jag ligger ända till klockan 9. Ser att det är halvmörkt och grått utanför så inte har jag någon brådska upp inte.


Vad har hänt de sista dagarna. Eftersom jag är utan bil så får jag förlita mig på kinabror och att han kan skjutsa.

Annars har det väl varit en rätt lugn pensionärsvecka.


Vi har naturligtvis varit till gravarna och tänt ljus. Vi hämtade upp  Sofiepropp och Tuppola och for upp till mammas grav.

 

Det lyste överallt på hela kyrkogården.

 

Vackert men lite kusligt också. Lugnt och fint ute så det gick bra att tända ljusen. Sedan for kinabror och jag och åt pizza för vi kände oss lata.


Ekorren har kommit tillbaka till fågelborden och det är så roligt att det finns någon kvar i skogen. Ett tag hade jag 8 stycken här men så försvann dom.

Vad annars. Målat en skylt. Pratat i telefon. Gick bort till brorsan och åt hos honom och när jag skulle gå hem i mörkret mötte jag en man med gevär. Höll på att skita på mig när det plötsligt dök upp någon i mörkret. Du ska veta att här möter man väldigt sällan någon människa, möjligen någon älg.


När jag gick där så började jag tänka på just det......att gå alltså.


En del går bortåt vägen.

En del går hem

En del går ut med hunden.

En del går med en vän.


En del går till jobbet.

En del går för att plocka bär eller för att jaga.

En del går för att man är för full för att köra bil.

En del går fort så dom blir svettiga för att hälsofreakerna har så sagt.


En del gär sakta för att inte missa någonting.

En del går vaktrundan.

En del gör sakta för att inte missa någonting.


Varför går du? Vart går du? Vilken sort är du? Har du tänkt på det. Berätta för mig.

Jag går varje dag, mest för att titta på allt som händer i skogen, ser på spåren efter djuren. Se på vilken blomma som har slagit ut och för att lyssna på fåglarna och titta på djuren och för att tänka.


Dagens ord: Egentligen är livet just det, en evig vandring genom tillvaron.

ANNONS
Av Anita - 1 november 2013 08:07

Dagarna går fort och nu har den här veckan gått.

Jag vaknar sakta och ligger och drar mig och ser hur ljuset sakta kommer in genom fönstret och det blir ljusare och ljusare. Det är varmt och skönt i sängen men just nu känner jag saknaden efter katten Oskar. Just den här tiden brukar vi gosa och han spann och klappade mig med sina små fina tassar.

 

Nåja, till veckans händelser. Det började lite illa med att bilen går dåligt. Jag ska få lämna in den nästa vecka så nu är jag bil-utta igen och som tur är så är ju Kinabror här så jag är inte alldeles ställd som det var i våras.


Tisdagen vad gjorde vi då. Jo Kinabror var här och så kom Gamle A och hälsade på en sväng. Jag väntade på att jag skulle få främmande men hann gå bort till Kinabror en sväng på eftermiddag och då gick jag genom skogen och det var så fint. Tänk så fint det är innan snön kommer och förstör alltihop.


När jag var där ringde telefonen och jag hade gäster hemma. Det var min vän Karin och så två tjeckoslovakiska tjejer med sina tre barn. Dom kom för att titta på min trädgård men den är ju ingenting att se nu när det är vinter så vi gick snart inomhus för att värma oss. Så trevliga tjejer och rara barn. Ena flickan som är 4 år pratar redan svenska och de vuxna pratar lite engelska så vi kastade oss mellan språken och det gick så bra så. Roligt. Att hitta nya vänner gör jag rätt ofta och det gillar jag. Man lär sig alltid något nytt.


 

När dom åkt for jag tillbaka till brorsan och då hade Datafia med man kommit dit. Jag stekte öring som han hade, rosa fin öring som var jättegod.

Det är väldigt behändigt att göra som vi gör nu. Vi äter hos varandra var annan dag. Det är jättebra.


Onsdagen åkte vi till  Hammarstrand och jag jobbade ett tag och så handlade vi och på hemvägen hämtade vi Datafia.

Hon och jag knulade ner oss i filtar i varsin soffa, laddade upp med druvor och dricka och godis och fortsätt att se Rosmundel Pilcer-filmerna. Oj så vi snyftade och grät och skrattade och var rörda. Kinabror kom framöver eftermiddagen och skrattade åt oss när vi satt där och snyftade. Han fattade ingenting. Nåja sent om sider fick jag väl till någon mat eftersom det var min tur att laga mat. Senare kom Datafias man och vi satt alla och såg på "bonde söker fru" på tv.


 

Igår var det ju sån där spökdag men jag har inte gjort så mycket väsen av det. Jag har visserligen tagit fram min jättestora häxa som står i hallen och skrattar men annars bryr jag mig inte. Det finns inga barn som söker sig hit för att skrämmas i alla fall.


Igår fick Datafia för sig att vi skulle åka till stan för att hon skulle köpa en fondtapet med en bokskog som hon skulle ha i "PerEdholms"torpet. Så vi for iväg och det är alltid kul att komma en sväng till staden även om man inte har något speciellt att handla. 

Hon provade jens och på den affären såg jag något som jag hade som ung. Röda sammetsbyxor, jättefina och därtill en så fin fiskartröja med hängkrage och massor med flätor i mönstret. Tänk om jag hade kunnat köpa det istället för att laga bilen, men skit samma, när skulle jag ha det. Det duger så gott med mina gamla paltor när jag strosar omkring hemma och nu när jag tänker efter så blev sammetsbyxor jättefula och slitna i ändan nästan på en gång. (surt sa räven). Träffade en gammal jobbarkompis och det var kul och så stötte vi på Sofiepropp också. 


Vi åt i stan och köpte lite sånt där man behöver, som champo, tvål och diskmedel.

Vi for hem och hann se slutet på filmen innan kinabror kom. Han väntade på att en fyrhjuling skulle anlända till och med med ett plogblad på så han kan skotta snö. Mest är det väl en leksak kan jag tro men också väldigt bra att ha när man ska frakta grejor, dra hem ved och annat plock. Så frampå kvällen kom TuppOla och Neo och DataFias gubbe. Dom var nyfikna på fyrhjulingen.


Så gick den veckan och det är redan fredag. Lite låg känner jag mig för bilen och för att det börjar bli kallt och för att sticket av saknad av katten Oskar liksom brände till nu på morgonen. Min plan för idag är att jag åtminstone ska putsa ett fönster men det får bli mitt på dagen för det är kallgrader fortfarande och då går det inte så bra.


Mina planer brukar inte hålla men vi får se vad som händer.


Dagens ord: Bättre att börsen lider än hjärtat.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se