Direktlänk till inlägg 3 december 2013

VEM HAR SNOTT JULSTÄMNINGEN?

Av Anita - 3 december 2013 08:37

 

Ingen ska säga att jag inte försöker få julstämning. Är det kanske stormarna som blåst bort stämningen?

Lördag stöpte DataFia och jag ljus hela dagen. Frampå dagen kom SofiePropp för att ligga över hos mig.

På kvällen var det meningen att Kinabror, hon och jag skulle på Håsjögården för att äta jultallrik. Nu blev Kinabror jätteförkyld så det blev DataFia som fick åka istället för honom.


För första gången på¨säkert 10 år for grannen dit. Visserligen med rullator men i alla fall. Framsteg. Framsteg.

 

Sång och musik blev det i år också och stjärngossen och lilltomten sjöng av hjärtans lust. Trevligt. Trevligt.


Efter en blåsig natt klev Sofiepropp och jag upp och gjorde iordning choklad och mackor och satt oss för att se första avsnittet i årets adventskalender "Hedenhös". Vet inte om jag tyckte att den var något vidare men det kan väl bli kanske.

 

Så plockade vi fram tomtelandet och mjukistomtarna och det tog mest hela den. Sedan kom TuppOla m sambo och fikade och hämtade Sofie.


Igår var det kranstillverkardagen. DansBritt kom och vi satt på golvet som vanligt men någon sorts inspiration fattades faktiskt. Vi brukar göra massor men det blev bara två var. Kinabror sällskapade med oss och visst drack vi glögg och åt köttbullar och fikade också.

Jag stöpte mer ljus eftersom jag hade kvar massa men dom blev inte så bra. Såg mest ut som snoppar.

 

Ont i ryggen och axlarna fick jag också. Kanske håller jag också på att få flunsan för det kan väl i alla fall inte vara åldern?

Kan det vara att jag inte varit ute de sista dagarna. Jo för att hämta ved förstås men ingen långpromenad. Ingen vill gå i skogen när det stormar som det gör nu och har gjort i omgångar länge länge.

 

Egentligen är jag en riktig julälskare men kanske kommer julstämningen så småningom men just nu känns det inte så. Även om jag inte har råd med några julklappar så ska jag i alla fall skicka en massa julkort.


Idag ska jag åka och jobba och sedan ska jag hälsa på en ny kompis en stund. Köket ser ut som ett inferno efter kranstillverkning och stöpning men det finns säkert kvar när jag kommer tillbaka.


Dagens ord: Försvinner julen med åldern tro?

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

3 december 2013 09:09

Jag tycker dina bilder ger MIG julstämning … men jag håller med dig … den fattas mig också. Kan det vara för det är snöfritt … men du har kanske snö hos dig? Äsch, det är ju bara början på decembermånaden så än ska vi väl inte misströsta.

Kram på dig!

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

3 december 2013 11:58

Jag tycker att det är väldigt mycket julstämning i ditt inlägg, kranstillverkning, ljusstöpning, julsånger och tomteland.
Själv gör jag en paus i julstöket och ska koka kroppkakor idag.
Hoppas att din julstämning snart är tillbaka!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

3 december 2013 20:34

I stan där jag bor är det mest en massa stress och köer. Jag får riktigt koncentrera mig för att njuta av vår vackra julbelysning, för den är faktiskt fin. Men som du säger, det kommer kanske.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

3 december 2013 22:17

Den här gången ska jag försöka kommentera i rätt inlägg. Förra veckan råkade jag hamna i ett inlägg år 2010, när du hade 26 minus.:(
Ingen speciell julstämning här heller, men det har varit likadant de senaste åren. Åldern, ja kanske?
Julstökar gör du för fullt i alla fall, ser jättemysigt ut och jag skulle gärna sitta med er i ditt kök. Ni verkar ha så mysigt!
Ha det gott och kram från mig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

3 december 2013 22:21

Har läst igen flera inlägg då datorn krånglat och ser hur julen växer fram hos dig. Vilken kreativitet! Så fina ljus och kransar. Kan riktigt känna lukten. Härligt!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

4 december 2013 05:09

kransar tomtarna ljusstöpning så mycket julstämning du har.
Behöver lite av din julstämning här hos mej. margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ann

Ann

4 december 2013 07:29

Hej och skön Advent till Dej!
Det fina tomtelandet och julpysslet framkallar stämning tycker jag!
(På tal om kyrkbänkarna i Håsjö gamla Kyrka, visst är det trångt, men jag älskar verkligen den kyrkan, blir så rogiven däri) Kram! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

4 december 2013 07:56

Inte saknas det julstämning i det här inlägget inte :) Såå fint tomteland du har - hade något liknande när barnen var små, men numer blir det mindre och mindre julpynt framplockat...
Skönt att du fått tillbaka bilen - besiktad och klar... härligt!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Kristina

Kristina

4 december 2013 10:09

vad ni pysslar och grejar. Jag tycker med det är mysigt att pyssla. Jag är så glad att du har saknat mig, det värmer så. Jag ska skicka ett mejl till dig en dag.
Ha det så gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

4 december 2013 13:58

Titt ut sa tomten :) julstämning de har jag, i år känner jag massor för julen - vilka fina kransar ni gjort. Vad häftigt att bo i vildmarken o som enda i hela byn. Jag bor oxå i en liten by men några fler hus finns de allt :) För gammal för att blogga läste jag i din profil - äch så dumt inte blir man för gammalt för de, nä blogga kan man göra i alla åldrar, de e kul.
Kramiz

http://anki-nilsson.blogspot.se

 
Janne

Janne

4 december 2013 13:59

Goddag ! Ja nog har du lyckats att skapa julstämning på bloggen alltid med dina fina julbilder. Jättetrevligt verkar ni ha det. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se