Direktlänk till inlägg 5 december 2013

DJUPT NER I SVARTA HÅLET

Av Anita - 5 december 2013 08:31

Typiskt mig att alltid tro det värsta när något händer. I förrgår for jag och jobbade och handlade glad i hågen med min nylagade bil. Märkte att något var konstigt med bilen. Det liksom flärpade under då och då.Eftersom jag nyss varit 3 veckor på verkstaden och gjort av med nästan hela min pension så kände jag hur allt humör åkte långt ner i skoskaften eller ännu längre ner.


Utan bil igen? Vad kostar det? Vad är det nu för fel? Hur ska det nu bli?

I sängen vände och vred jag mig och drömde mardrömmar om hur alla mina fina krukväxter dog undan för undan. Skit skit.


Så på morgonen fick jag besök av en av mina meditationstjejer. Skulle egentligen bort och få massage mitt på dagen men ringde och avbeställde det. Vågar ju inte åka någonstans när bilen var så konstig.


Så småningom kom Kinabror, min räddare i nöden på många sätt. Jag bad honom kolla bilen och köra en sväng med den för att kolla om han kunde förstå vad det var.

Han drog iväg och kom tillbaka med ett stort leende och en pinne i handen.


Eftersom Fisksjövägen är full med pinnar och ris dels efter stormen och mest efter skogsmaskinerna hade en pinne fastnat under bilen och när jag körde i något gupp eller ojämnhet så tog den i vägen och därav flärpljudet.


Ja då kan man inte annat än le åt sig själv och återigen konstatera att jag trots alla positiviteskursen och grejs så är jag en negativ skitkärring som genast tror det värsta när något händer. Varför lär jag mig aldrig???


Nåja. vi lämnar det för något gladare och bättre. Stormen har gett sig och det blev en solig och fin dag.

 

Ingen snö att tala om och Kinabror inte bara fixade bilen utan körde hem ved till mig. Nåja jag drog fram några stockar jag också men det mesta gjorde han. Veden är ju ett evigt bekymmer som man aldrig kommer undan.


Jag tog en ganska lång promenad. Isen på sjön är skrövlig och knulig så skridskorna får nog vara. Nere vid bryggan har min bastuhink frusit fast i isen och får väl ligga där till våren skulle jag tro.

 

Härligt med en solig dag med lagomt kallt och ingen vind att tala om. Det var länge sedan jag var ute nu för stormen har ju hindrat så det var skönt med några timmars utevistelse.


Tittar på mina blogginlägg 4 år tillbaka och varje år ser jag bilder från samma dag som idag med massor av snö och inte saknar jag dom vykortsbilderna minsann. Ni vet ju att jag tycker att snö gör sig bäst på julkort. Föresten kanske man skulle köpa frimärken till julkort. Det har jag så när glömt bort. 


Utanför leker ekorrarna tafatt i björken och det sitter massor med domherrar utanför. Det håller på att så sakta ljusna utanför. Kaffepannan kokar och tre mackor ligger färdiga att ätas så nu har jag inte tid mer er. Mycket ska uträttas en sådan här dag så det är väl bäst att sätta igång.


Dagens ord: Ta inte ut bekymren i förväg för då får man oroa sig i onödan eller bekymra sig två gånger.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

5 december 2013 08:54

Har man haft mycket "otur" så är det lätt, ibland allt för lätt, att tro det sämsta kring vad man råkar ut för. Tur att det bara var en pinne...KRAM till dig

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

5 december 2013 09:09

Villken tur att det inte var något värre än en pinne i bilen.
Ja nog kan man allt oroa sig en massa i onödan allt, för så är jag med!

Storm och blåst väntas nu i vårt land söderut. Jag hatar storm och blåst men tror vi får känning av det i vår del åkso.
Ha en jättefin torsdag nu på dig!
Njut av stunden!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Barbro

5 december 2013 10:58

Jamen allt blev ju bra till sist! Ha en härlig helg!

 
Skatan

Skatan

5 december 2013 11:28

Inte underligt att du blev rädd . Efter allt elände som du haft . Kram

http://skatanstankar.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

5 december 2013 12:17

I år är julfrimärkena något större, jättesöta julbilder
mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

5 december 2013 12:43

Det var väl tur att det där bekymret med bilen löste sig, men jag förstår dig mer än väl. Bilar är ett elände och just nu har jag ett framdäck som släpper luften. Jag ska se upp med det säger sonen, men det hjälper väl inte att se upp.....
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

5 december 2013 14:25

Förstår att du blev skraj över det konstiga ljudet. Bilar är inte roliga när det börjar låta mer än vanligt kring dem.
Här blåser det som attans idag och det är tur att sladden till julgranen sitter i för den har vält omkull och säkert blåst iväg om det inte vore för sladdens skull.
Förra veckan när det blåste, så fick jag en gran alldeles gratis "levererad" hem till gårdsplanen. Inte vet jag vems det var, men jag har tagit väl hand om den och kamouflerat den med en ljusslinga ifall någon skulle göra anspråk på den. Förra året var det likadant - en halvstor gran hade blåst till mig och en mindre gran till grannen. Jag fick granen av grannen, så då behövde jag inte gå till skogen det året heller.
Nu ska här bryggas lite kaffe och kaminen matas med ved, så att vi håller värmen i blåsvädret.
Trevlig helg och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

5 december 2013 19:55

Oj, vilken tur att det inte var nå värre fel på bilen. Men brukar man inte säga att Domherren är ovädersfåglar. Kanske Sven kommer och ställer till det. Hoppas inte det.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Patricia

Patricia

6 december 2013 14:18

Sådan där är jag också. Man väntar alltid på att nya problem ska framkomma. Skönt att det löste sig nu:)
kram

http://patriciac.blogg.se

 
Anki

Anki

7 december 2013 05:39

Så bra att det inte var mer problem med bilen... förstår din oro...
Vi fick lite snö igår e.m och kväll men Sven har inte varit här :)
Önskar dig en fin 2:a advent

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

7 december 2013 12:32

Stormen Sven kan du få låna om du vill:-)))! Han har bedarrat lite och blåser nu "bara" 10-15 m/sek. Envisa karl!
Kram och en fin 2:a advent!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

8 december 2013 11:10

Tur att det bara var en pinne! Nu kan du köra med gasen i botten!

Ha en skön andra advent!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se