Direktlänk till inlägg 8 december 2013

SNÖ OCH CYKLAMEN

Av Anita - 8 december 2013 09:45

Egentligen skulle jag villa ha en fin röd blus till julafton men man kan inte få allt onödigt man vill ha, men ni ska inte tro att jag inte unnar mig.

Jag har länge nu haft ett i huvudet, cyklamen. Vet inte riktigt varför. Den svåra blomman som jag nog aldrig haft. Minns en gammal granntant som hade så fina cyklamen och som blommade varje vinter då ingenting annat blommade.

Blommor som blommar mitt i vintern älskar jag. Man sätter större värde på dom då när allt är bara vitt och dött. Hopp känns den blomman stå för. Så nu har jag två stycken som jag ska vårda väldigt väl, få se hur det går.

 

Torsdagen var en gubbdag. Kinabror och jag satt mest i vardagsrummet hos mig och värmde kaffepanna på kaffepanna. När den ena gubben gick så kom den andra  men så slog det mig. Var är Gamle A. Har inte hört av honom på 2 veckor. Konstigt. Inte svarar han i telefon heller.


På kvällen for jag till Hammarstrand på kurs och där var det bara tjejer.

Efter kursen kom jag ut och bilen var fullkomligt täckt med snö. Sopa Sopa. Skrapa. Skrapa. Imma på rutorna när jag for hem, oplogat och spårigt på vägen. Jag hatar snön!!!!! Ni får baske mig säga vad ni vill. Det är ett elände.


Fredag hade jag snö på bron och mina planer på att dra hem lite ved och lägga på bron och fylla inomhus försvann.

Så kom min kusin och vi åkte bort till Kinabror och där satt han och AMV:s gubbe och fikade så vi blev sittande där rätt länge och prata. Kusinen hade inte varit till Kinabrors fina hus förut.


Senare på dagen kom Kinabror med fyrhjulingen och plogade av gården.

 

Det gick rätt så bra och glad var jag som inte ens har tagit fram snöskottaren ännu. Någonstans har jag förträngt.


Lördagen åkte DataFia och jag till min fd jobbarkompis. Hon bor långt långt uppe på skogen, mycket mer ödemark än vad jag har. En gammal fin gård som faktiskt såg ut som ett julkort. Där sprang hunden Jansson emot oss, där fanns katt och hästar och flera hundar. Kul att äntligen komma dit och se hur det ser ut.


När vi åkte hem var jag in på macken och så fick jag reda på att Gamle A skadat rygg och nacke och låg på sjukhuset i stan. Fick tag i honom på kvällen och han hade varit i Umeå och opererat kotor i nacken och han var nog nära att bli lam men det har gått bra och han kan gå i alla fall. Lång tid kommer det att ta innan han är frisk. Så fort och oväntat saker kan hända.


Vaknar idag till -20 grader och jag är så innerligt tacksam för att jag har min värmepump så det var rätt varmt ändå och nu har jag eldat. Sitter och gruvar mig för att gå ut och mata fåglar och bära ved. Grannen har redan ringt och ska ha enris och tallris och ha sina fåglar matade och jag vet inte vad så jag får väl ta och skärpa till mig och bulla på mig massor av kläder och bege mig ut. Hualigen så gruvsamt. 


Dagens ord: De blommor som blommar mitt i vintern sätter man störst värde på.

 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

8 december 2013 10:19

Cyklamen är en fin blomma, men tyvärr har jag aldrig lyckats få en att överleva någon längre tid. Den sista jag hade förra månaden fick stå i vardagsrummet som är lite svalare, men efter en vecka kom de gula bladen. Satte då ut den på väggen vid ytterdörren och den kvicknade till och blev så fin. Men, efter två nätter med -8 grader, så var den inte lika fin. Suck!
Nu kör jag med kalanchoer, röda och vita, kanske inte lika charmiga, men de behöver lite vatten bara och bryr sig inte om att elementen är varma.
Lycka till med dina cyklamen och ha en fin 2:a advent!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

8 december 2013 10:46

underbrt att det finns folk som vill bo kvar långt inne i skogen och njuta av tystnaden kanske tälja på en och annan enpinne. margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Anki

Anki

8 december 2013 12:26

Bra att du fick hjälp med snöplogningen... han är allt snäll din bror :)
Och så skönt med värmepumpen... här är det alltid lite svalt på morgonen innan jag får fyr i spisen.
Cyklamen är såå fina, men jag brukar inte lyckas med dem - håller tummarna att de trivs hos dig :)

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

8 december 2013 14:48

Vad skönt att du har hjälp med snöskottningen. Ja, nu har den kommit vintern. Vi klarade oss utan snön länge men nu är den här. För mig är halkan värst. Det är med livet som insats man tar sig till och från jobbet. Men det är väl bara att bita ihop.
Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

8 december 2013 17:15

Härligt att ha sin bror i närheten och som kan hjälpa dig med det ena och det andra … Vi har också snö nu och kallt (efter våra förhållanden alltså … inga minus 20 grader inte utan snarare - 8 grader) och jag tänker hela tiden på att nu har vi kommit så här långt … snart är det över … tiden går så fort. Cyklamen är verkligen vackra blommor men uj så svårskötta (men jag har ju inte heller gröna fingrar som du har) Jag köper såna ändå och har de så länge jag kan …

Några värmande kramar skickar jag ttill dig i kylan och hoppas de värmer/ Skatan

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Titti

8 december 2013 17:36

Cyklamen är så vackra, men inte heller jag har någonsin lyckats med dem trots idoga försök. Så jag ska nog inte ha sådana blommor!

Det är nog bra att du har din granne som behöver dig, Nuvan! Om man inte är behövd, så är man ingen.

Kramen (från f.d Skogshuldran, om du minns mig?)

 
Annika

Annika

8 december 2013 19:11

Håller verkligen med dig om att de blommor som blommar nu på vintern uppskattar man mest. Min Farmor hade alltid Cyklamen till jul. Men själv så lyckas jag aldrig med den. Har just nu en orkide som blommar med röda blommor och en Novemberkaktus som blommar så fint. Hoppas att du kurar och myser inne i värmen nu ikväll. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

9 december 2013 11:26

Cyklamen är en jättefin blomma, och du som har gröna fingrar klarar absolut av dom. Inte sol, inte för varmt, inget vatten uppifrån. Det har jag lärt mig av en gammal arbetskamrat.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

9 december 2013 16:40

Cyklamen är jättefina blommor och man kan ha dem ute ganska länge. De tål faktiskt lite kyla, men inte några -20 som du har.
Jag fick också borsta och skrapa bilen igår kväll och det gillar jag inte. Snö är som trevligast när man är inne i stugvärmen och får titta ut genom fönstret på den. ;)
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

11 december 2013 16:00

Cyklamen ÄR en värkligt fin och lite gammeldags blomma.
Lite snö som ett par cm det räcker. Men håller med dig i det övriga, för jag HATAR vintern åxo. Det handlar om att överleva känns det som med jobbiga saker som skottning, skrapa rutor och stå ut med metervis av snö.
Ha nu en fin onsdagskväll på dig!
Kram.

http://TantGlad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se