Direktlänk till inlägg 19 december 2013

ÄVEN MÄN KAN HALKA AV VÄGEN

Av Anita - 19 december 2013 08:13

 

Nog är jag glad att jag inte försökte köra upp min bil från brorsans ställe. Det var så halt så det gick inte ens att gå uppför backen från hans hus. Kinabror försökte och bilen bara gled iväg mot diket. Till slut fick han dra den tillrätta med fyrhjulingen.


Nu har han åkt till Skåne och det blev tomt efter honom. Jag har liksom vant mig vid att vi äter tillsammans och träffas varje dag och nu är jag alldeles ensam i hela byn. Grannen är sjukhemmet eftersom vi inte fått tillbaka telefonen ännu och han inte har något larm då.


Det är bara ett tunt lager snö kvar och efter tön så har sjön tinat fram så kanske kanske blir det skridskoåkning i jul.Jag var ut och gick med broddarna på för det har varit fint väder nu i ett par dagar. Varit och jobbat har jag också och ska åka iväg idag igen för att fixa julfrukost på jobbet tills imorgon bitti.


Så har det varit fullmåne och då sover jag inte så mycket. 


Tänkt lägga på ett kol med julstöket men drabbades av akut lathet och hamnade framför en fånigt rolig gammal film med Karl Gustav Lindstedt och Lillbabs i huvudrollen. Gullig och rar film som fick mig att småle hela tiden.


 

På tal om småle. AMV.s barnbarn Ronja var ju här i söndags. Hon är en så speciell unge och ibland när hon ler blir hon så otroligt lik sin mormorsmor.

Hennes pappa tog ner träd här och hon berättade med stolthet att "min pappa är modigast i världen". När han kom in ropade hon glatt: " Hej snygging."


Hon hjälpte mig plocka fram julgrisar och så tittade vi på mina gamla bokmärken. Vi sjöng julsånger och hon kunde massor av texter. AMV har jag aldrig hört sjunga fast vi känt varadra sedan vi var så där 7 år så lilla Ronja och jag fick skråla själva. Roligt var det.


Saknar barn runt mig. Dom är så härliga. Lille Liam hoppas jag få träffa till julen för det är länge sedan vi sågs.


Igår var jag till Kälarne för att hämta ut ett paket till Kinabror och åka på sjukhemmet och hjälpa grannen betala räkningar. Jag fick hjälp av snälle Tord på macken att sätta fast min vindrutetorkare som krånglar och ramlar av hela tiden. Jag skulle gå till gamla A med en julklapp nu när han är skadad men där var ingen hemma. Det tog mest hela dagen innan jag uträttat det jag skulle. Timmerbilarna är tillbaka på Fisksjövägen men idag mötte jag en som stannade och vinkade förbi mig nätt och fint.


 Det går segt med julstöket men det lär väl ordna sig på slutet. Vi blir ju inte så många på julafton iår.

 

Dagens ord får bli det som Liam sagt


Dagens ord: Det finns kanske ingen riktig tomte. Det är säkrare att ge önskelistan till morfar.

 
ANNONS
 
Annika

Annika

19 december 2013 19:21

Så klokt sagt det sista. Tycket du är så klok som stannar upp och tittar på en rolig film istället för att göra nåt du inte känner för. Jul blir det ändå och dessutom är det några dagar kvar.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Anette

19 december 2013 19:28

Fy för halka! Hoppas på bra väglag tills det är dags att köra uppåt. Här vräker regnet ner. Björn är hemkommen från Karlskrona o Göte har varit o fikat.Ses snart!

 
Soldansaren

Soldansaren

19 december 2013 20:06

Och jag kommer att tänka på frasen "Tillåt mig småle!" från en Carl-Gustaf Lindstedt-film. Fly mig en greve tror jag den hette. Carl-Gustaf ska lära sig fint sätt, ungefär som i My fair lady. Det är en av de negativa sakerna att jobba på dagarna; man missar de där gamla goda filmerna.

Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

20 december 2013 08:50

Klok kille... tror också det är bättre att ge önskelistan till någon annan än tomten :)
Ojdå... så halt och otäckt på vägen... bra att du inte försökte åka där.
Här tas julstöket med ro - lite i taget och jul blir det ändå :)
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

21 december 2013 10:13

Så klokt av Liam att lämna önskelistan till morfar!
Och så klokt av dig att sitta ner och njuta av en gammal film mitt i julstöket. Det är ju så vi ska ha det vi pensionärer, men jag förstår att du jobbar lite då och då.
Hoppas att knäet är bättre idag! Det är inte roligt att ramla och slå sig. Jag har en bekant som ramlade i förra veckan och bröt handleden och fick åka och opererade den i tisdags. Så trist, men det är lätt hänt. Hon skulle bara hämta ett par vedbitar till brasan, blev lite yr när hon vände sig och och så låg hon där.
Ha det så gott Anita!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se