Direktlänk till inlägg 21 december 2013

HADE ÖNSKAT MIG EN GRÖN JUL

Av Anita - 21 december 2013 11:13

 

Nu sitter jag och tittar ut på snön som vräker ner. I fågelträdet äter minst 30 domherrar för allt vad tyget håller, 6 nötskrikor bråkar med dom tre ekorrarna och luften är full av talgoxar och andra småfåglar. Hackspetten hackar febrilt i sig frö och ute snöar det av själva faaaaan, bara vräker ner.


Jag har revbensspjäll i ugnen som faktiskt luktar rätt gott och förhoppningsvis ska jag hinna lite idag.


Igår började det minsann inte bra. När man är van att sova tills man vaknar och inte behöver skynda sig kan det gå som det går

Jag skulle iväg på gamla jobbet och fixa gröt, mackor och glögg och diverse annat till 25 hungriga gubbar och det är inte gjort i en grisblink direkt.


Snabbt tog jag mig ner för trappan från övervåningen i mörkret.

Har ni varit med om att man tror att man är nere men misstar sig och trampar rakt ut i luften? Så gjorde jag fast jag gått i den trappan tusentals gånger. Landade på ena knät (det knät som var oskadat)  och armbågen fick sig också en smäll.


Då var jag glad att jag lastade in tallrikar och grejor i bilen kvällen innan. Ni vet, "Uppskjut inte till morgondagen det som man kan göra idag".Kunde linka mig iväg utan att behöva bära tunga grejor på halkan i alla fall och det blev trots allt en ganska bra dag och det var riktigt trevligt att träffa dom gamla gubbarna. Allt var sig likt, dom var bara lite äldre annars intet nytt under solen.


Jo föresten det kom två unga tjejer som numera sköter faktureringen och jag kan inte känna att jag avundas dom ett enda dugg. Trevligt för gubbarna att få två fina unga tjejer istället för pissruskan som jag är.


Handlade mat. träffade gamla vänner på affären. var till TuppOla och fikade och fick med mig fina ägg från deras olikfärgade och fina höns. Hälsade på hönsen och dom tre tupparna i hönshuset också.


När jag kom hem hade grannen kommit tillbaka från sjukhemmet och jag hann inte ens bära in grejorna innan han var i telefonen.

Jag skulle få den stora äran att griljera hans skinka och lägga in hans sill och en massa annat. Han påstod att han hade så mycket annat att stöka med bla göra sötost. Han lever i sin egen fantasivärld för han gör minsann inte ett skapandes grann utan sitter där han sitter.


Ibland undrar jag hur man kunde hinna med när man tillbringade dagarna med att jobba. Den här veckan har jag inte hunnit mycket. 


Förrgår var jag också på jobbet och sedan for jag runt och fikade hos en del av mina vänner. Jag hann nätt och jämt komma hemma innan första gubben kom och sedan ringde gamla A och hade varit hit och jag var inte hemma då. Den kvällen blev det inte mycket gjort.


Idag önskar jag att någon kunde komma så jag fick hjälp med att få julgranen rak i foten och ta in den så det vore gjort för nu blir det väl banne mig snöskottning och det tar ju tid. Ingenting gör mig så förbannad som när jag ser det snöar, jo storm och strömavbrott kanske.


Nej nu får jag gå och titta till mina revbensspjäll så dom inte bränns.

Hoppas ni har trevliga julförberedelser och ni som saknat snö kan väl vara glada idag på årets mörkaste dag.

 


Ni som bakar ska veta att jag inte bakat ett enda dugg. De enda kakor som jag kommer att sakna är mammas rullrån. Jag bakade också sådana för länge sedan men det är ett rökigt och stökigt göra så jag har slutat. Mandelmusslor och gorån är också julkakor som jag kan sakna lite men vad då. Massor med mat och så ska man äta kakor också. Nej det får vara. Det blir bara misslyckat.


Dagens ord: Man ska se upp med vad man önskar sig. Man kan få mer än vad man någonsin kan klara av.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cecilia

21 december 2013 12:54

VI ÖNSKAR EN VIT JUL!

 
margareta wårenius

margareta wårenius

21 december 2013 13:53

Och så ska det ju var rullsylta oxå! Granen är lika grön som gräsmattan mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

21 december 2013 14:35

Här blir det en grön jul, det är helt klart. Hoppas att ditt knä inte kommer att ställa till det något för dig i helgen, för du har fullt upp antar jag med all släkt och alla vänner.
Ha en skön fjärde advent!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Herta

Herta

21 december 2013 15:12

Här blir det en grön jul. Mannens far skall tas om hand så vi lär hålla oss hemmavid och sen kommer sonen strax efter Jul landades på Arlanda. Vi får se vilka hans planer är… :)

http://www.hertabloggen.se

 
Lena

Lena

21 december 2013 22:19

Vi bor precis på gränsen mellan en vit och en grön jul tror jag. Barnen som kommer söderut ifrån vill ha en vit jul så då hoppas vi väl på det. I Lund verkar det bara regna från morgon till kväll. Låter hemskt!

Hoppas du får en härlig jul och att det inte kommer krämpor i efterskott i knät.

God Jul i stugan!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

22 december 2013 18:25

Gubbarna blev säkert glada för den goda frukosten!
Nu önskar jag dig en riktigt GOD JUL med nära och kära.
Hälsa alla fåglarna!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Kristina

Kristina

22 december 2013 19:51

Vilken otur med knät, hoppas att det blir bra och att det läker snabbt. Jag har gett mig själv ett löfte att nästa år ska jag träffa vänner och fika och ha det gott.
Det lät så mysigt att du gav dig tid att träffa vänner. Din granne verkar vara ett stort ego, men det vet du ju om och vet hur du ska ta honom som tur är.
God Jul och goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

22 december 2013 23:51

En riktigt God Jul önskar jag dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

23 december 2013 07:14

Tittar in och önskar dig en RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Marja

24 december 2013 09:29

God Jul! Kul att få ta del av Fisksjölivet via din blogg. /Marja

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se