Direktlänk till inlägg 30 december 2013

INGET ONT SOM INTE HAR NÅGOT GOTT MED SIG

Av Anita - 30 december 2013 09:33

 

Så här ser det ut i skogen en sådan här dag mitt i vintern. Ute på åkrar är det lite snö och mest av allt is. Blankis. Det gäller att ha broddar på sig och smyga fram som en indian för att inte dratta på ändan. Jag måste så klart ha sparken när jag ska förflytta mig bort till broder B. Dit gick vi igår för att brorsdottern hade bakat 7 sorters kakor så hon ställde till med gammaldags kaffekalas. Mysigt.

På kvällen var vi 5 tjejer på bio " Hundraåringen". Den var så där. Boken var bättre förstås som vanligt men den kändes lite rörig på något vis.


Varmgrader i december och dom från Skåne är förstås besvikna men en god sak är ju att det inte går så mycket el och inte så mycket ved heller. Tyvärr så är stormandet som varit det värsta, fyra stormar på två månader är alldeles för mycket.


Nu var det inte det jag tänkte prata om utan nu blir det en tillbakablick på året som var. Eftersom jag är den griniga kärring jag är så tänker jag genast på de dåliga saker som skett men nej nu tar vi det bra först.


 

Den fantastiska sommaren. Jag badade varje dag ända in i september och det har nog inte hänt någon gång förut åtminstone inte på många år.


Blommorna har prunkat mer än någonsin.

 

Kinabror flyttade hem och hos honom var det fester flera gånger i sommar.

Midsommar

 

Mitt i sommarfest på bryggan.  


 

Hela byn hade fest och trots att vi bara är tre här i vanliga fall så var vi mellan 30 och 40 som festade och firade att vi kunde träffas alla.


Så kom faster G och kusinerna och några av Kinabrors barn med familjer. Härlig solig varm dag.

 

Nåja, nog om festerna men dom var många och trevliga. Kinabror fiskade och höll oss med rökt abborre och stekt abborre och andra delikatesser hela sommaren.


 

I maj gick vi toktjejer till Kolbjännsjön klättare upp på berget och skrek vårskriket för att fira vårens ankomst.


Så hade jag loppis hela sommaren och träffade många människor och hade roligt.


Det blev inte så mycket marknader och sådant för jag var ju som sagt lite bunden av loppisen men jag hann med en liten resa  tillsammans med min vän AMV och hennes familj.

 

Urkult en märklig och trevlig tillställning och något jag tänkt på i många år.


Jag har plockat mycket bär och jag och DansBritt har plockat svamp.

Jag har dansat en del, dock inte så mycket som vanligt eftersom dansgänget har skingrats och det inte är lika roligt att åka och dansa ensam.


Jag har för första gång sett en björn på närma håll. Det var ett fint möte och vi tittade på varandra djupt i ögonen. 


 

Sommaren avslutades med sturströmmingsfest hos TuppOla och sambon i deras stuga i Hunge.


 

Sommarens sista bad tog AMV och jag i september.


En sommar när jag vistats utomhus hela tiden. En sommar då jag verkligen lärde mig hur alla fåglar låter, var dom har sina bon och hur många ungar dom fått. Hade koll på alla blommor, när dom blommar,. var dom blommar. Ja jag levde när moder jord och kände mig frisk och ganska lycklig faktiskt. Friheten det ni, är det bästa på jorden för mig. Att få vara ute och inte instängd i ett kontor och suktande titta ut.


Jag har ju ett nyårslöfte att jag varje år ska göra något nytt eller lära mig någon jag inte gjort föriut men jag vet inte. Visserligen går jag nu på en örtkurs för att lära mig mer om örter och göra krämer och sånt.


Meditationsgruppen fortsätter träffas och ha trevligt och jag går på en annan vidarutveckligskurs också.


Jo jag har varit på 90-årskalas och barndop ochså. 

En pro.resa till ett sameläger hann jag också med och det var verkligen trevligt.

 

Nå då kommer vi till de dåliga som har hänt. 


1. Gick och dansade zumba och började få ont i mitt knä och sedan bröt jag till det så jag kunde inte gå riktigt på flera månader. Dessutom gick min bil sönder och jag var utan bil i flera månader och det är ju väldigt besvärligt när man bor som jag, speciellt på vintern då ingen är här som jag kan åka med. Det här två sakern a i kombination drog ner mitt humör ordentligt ska ni vet.


I höstas var det dags igen. Trasig bil och pengarna jag tjänat på loppisen som jag skulle ha roligt för gick till bilen istället och sedan bet jag sönder en tand och ni vet hur dyrt det blir. Det är det värsta med att vara utan pengar när något hände som det inte finns råd med egentligen.


Som tur var så var Kinabror här så jag hade i alla fall skjuts när jag behövde. Det är ett av det bästa som hänt att han är här i sitt hus. Vi äter tillsammans och lagar mat var annan dag och det känns som en stor trygghet att ha honom här i närheten.


 

Förverkligat några drömmar vet jag inte om jag gjort. Mina drömmar är att få resa och se Skottland,Cornwall och trädgårdarna i England men det hänger ju på att det inga pengar finns mer än till livets vardagligheter (och knappt det).


Annars har jag väl lite planer för året som kommer.

1. Kanske ska jag ha växtfärgningskurs till försommaren.

2. Solvone och Maria ska ha trumbyggarkurs i augusti och en massa folk kommer att bo i Kinabrors hus och här hos mig. Det blir spännande och kul.

3. Kanske kan jag följa med Kinabror ner till Skåne när han far ner dit någon gång. Det finns många jag skulle vilja hälsa på.

4. Hoppas att jag får dansa ännu en sommar.

5. Hoppas att jag får vara frisk och kry och att pengarna ska räcka till.


Framför allt hoppas jag få umgås med mina vänner och släktingar och hoppas att alla får vara friska och pigga och ha det bra. Det önskar jag er alla.


Dagens ord: GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA OCH MÅ NI HA DET BRA OCH SE FRAM MOT ETT FINT NYTT ÅR


 
ANNONS
 
Ingen bild

Annci

30 december 2013 12:30

GOTT NYTT ÅR ANITA..Du har haft både ett bra å dåligt år..Sånt är livet.. Jag tror dina önskningar kommer att slå in.. Du är verkligen värd detta..och snart ses vi kanske..Jag flyttar nog upp väldigt snart..KRAM på dig

 
Ingrid

Ingrid

30 december 2013 12:54

Gott Nytt År och tack för den trevliga sammanfattningen av ditt 2013. Jag kände igen det mesta.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Signe

30 december 2013 17:36

Gott nytt år till Dej ! Läser Din blogg men har aldrig kommenterat.Det är så roligt att läsa den. Du skriver så naturligt och vi får se så många fina bilder. Jag fortsätter att följa dej på din resa framåt. Kram

 
Janne

Janne

30 december 2013 18:35

God Kväll ! Här är det Måndagsmys framför TVn idag. Gott Nytt 2014 !!

http://skurhinken.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

30 december 2013 20:31

Hej där uppe i storskogen!
Så roligt att läsa om dina bravader under året.
Jag vill samtidigt önska dig ett Gott Nytt År och hoppas att du inte drattar på ändan i halkan - det kan gå illa - jag vet. Sparkstötting är bra, men jag har inte behövt ta fram min ännu eftersom vi fortfarande har gröna gräsmattor och barmark. Häromdagen när jag var ute och promenerade, så var vägen full i vilsna daggmaskar som krupit upp ur sina gömställen. Ur led är tiden!
Kram på dig och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

31 december 2013 07:40

HEJSAN!
Ja det är en konstig vinter med barmark och halka, men jag tar heller det än kylan för tvi vale att frysa.
Villken härlig återblick över året du har. Mysigt att minnas tillbaka till sommaren, och här var det fina och mysiga bilder.

GOTT NYTT ÅR!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

31 december 2013 07:42

Det har varit ett händelserikt år hos dig och det mesta kände jag igen... men det är alltid trevligt med en tillbakablick :)
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

1 januari 2014 15:06

God fortsättning. Nu ser jag fram emot att få följa dig ett år till. Du bor så vackert och kan verkligen konsten att njuta av vad livet har att bjuda på. Det ser man nu då du visar dina bilder från året som gått.
Ha nu en skön kväll så här på årets första dag. Kram.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Margit

Margit

1 januari 2014 18:58

Så fint och intressant du berättar..om positiva. .ich även motgångar. .dom fu gått igenom under året som gått. ..ja tänk vad livet har mycket i beredskap för oss. ..Och det jobbiga. ..får man " lägga locket på"....och gå vidare..Många kramar och önskar dej ett Gott Nytt År!
O..

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

Nasuliini

1 januari 2014 20:01

Gott Nytt År önskar en bloggläsare i Finland

 
Lena

Lena

4 januari 2014 21:00

Ett minst sagt händelserikt år! Önskar dig en god fortsättning på det nya året!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se