Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

HELT FÖRBI AV FASA

Av Anita - 3 januari 2014 15:42

 

Sämre väder för bilkörning kunde det knappast bli.

O-gradigt, regn omväxlande med blötsnö, blankis på vägen med vatten på.


Sonen skulle tillbaka till Skåne och det är 10 mil till flygplatsen.

Han körde dit och jag satt bredvid och var dörädd. Han kör sakta och försiktigt och Indalsleden var saltad och ganska bar men de andra vägarna. Jag säger bara ett. FY SJUTTON.


Det var så det drog till i magen när jag tänkte på att jag skulle köra hela vägen hem.


På flygplatsen var jag tvungen att med en väldig fart uppsöka toan. Drack sedan en kopp kaffe för att försöka lugna ner mig lite. Skakis var jag men vad har man för val. IGENTING. Hem måste jag.


Tog adjö av sonen och satt mig i bilen. Jag hatar att köra bil!

Första två milen var förfärliga. Branta backar, tvära kurvor, smal väg och en kombination av alltihopa. När jag såg blankisen och visste att jag måste ner och upp där och regnet vräkte ner och gjorde alltsammans till rena skridskobanan så bad jag till alla goda makter att jag inte skulle kasa i diket eller möta någon bil.


Som genom ett under klarade jag dom milen fram till Indalsleden och där stannade jag på en parkering och torkade svett och tårar och drack vatten. Bara 8 mil kvar!


Indalsleden gick ok men varför skulle jag möta så många timmerbilar som alla smetade ner rutorna med en blandning av sursnö och grus.


När jag kom fram till Hammarstrand tänkte jag att det värsta var över men ack nej. Snömodd. spårigt, snorigt och det värsta jag vet. Kom en stor fyrhjulsdriven bil och lade sig alldeles bak i aslet på mig istället för att köra om. När bilen slinker hit och dit i sörjan kan man lätt bli påkörd och jag blir så otroligt stressad. Finner mig själv skrika rätt ut:" Kör om då din jävla sopa" "Hur i helvete beter du dig din jävla skit".


När jag kom fram till Fisksjövägen och kunde svänga av andades jag ut. Här var jag i alla fall ensam på vägen.

Hem ljuva hem. Svettig med hjärtklappning kastade jag omkull mig i soffan.


Lovat att sms:a Sonen när jag kom hem. Vilken sopa jag är. Klarade inte av att SMS:s , skulle slå hans telefonnr men det blev bara bokstäver istället för siffror och jag lyckades inte ställa om den. Fick ringa Broder B och be honom sms:a honom istället.


Nog kan ni tro att jag känner mig som en stor jävla skit som inte klarar av någonting. Inte köra bil, inte sms:a och inatt drömde jag att jag städade och städade och det blev bara skitigare och stökigare ju mer jag städade.


Kanske dags att dra något gammalt täcke över öronen och inte göra mer idag.   men... så ringde brorsan och bjöd på middag. En sak är klar. Inte ska jag köra bil dit. Heller går jag i mörkret och snögloppet.


Dagens ord: Vad du gör. Ligg inte för när bilen framför . Du vinner ingenting på det och det kan gå rakt åt fanders. Att det ska vara så svårt för vissa att förstå.

 
 
Ingen bild

margaareta wårenius

3 januari 2014 16:36

Känner till Indalsleden till Hammarstrand(dock endast på sommaren). Hua dej . Men du klara det anita!

margareta

 
Karin

Karin

3 januari 2014 20:59

God Fortsättning min vän!
Tummen upp för dig som klarade den hemska bilkörningen!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Annci

3 januari 2014 22:37

Vilken tur att du tog dig hem.Men kunde du inte legat över i Sundsvall över natten.Fick för mig att du har släkting där.. Kanske varit bättre väder morgon :-)
Kram å dig

 
Skatan

Skatan

4 januari 2014 01:34

Fy sjutton. Förstår verkligen att du var rädd. Värre vägar så här års och med det väglaget kan man inte tänka sig. Vad skönt att det är över och att du blev bjuden på mat och fick lite sällskap när allt var över. Kram!

http://https://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

4 januari 2014 10:14

Det låter verkligen som rena mardrömsresan. Men du klarade ju av det i alla fall och allt gick bra. Och så skönt att du har din bror som tänker på dig och bjuder på mat.
Dagens ord håller jag helt med dig om. Jag blir vansinnig på folk som inte begriper att hålla avstånden, speciellt när det är halt.
Hoppas att du får en riktigt lugn och skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbro

4 januari 2014 12:01

Det är klart att du kan köra bil. Det här var bara ett ovanligt dåligt tillfälle. Och som det nu är på vägarna så får man verkligen överväga om man måste ut överhuvudtaget. Men det var du ju tvungen, så tänk så här istället. DU KLARADE DET!

 
Lena

Lena

4 januari 2014 21:05

Man är inte en dålig bilförare för att tvingas köra halkbana med massor av andra medtrafikanter runt sig. Dessutom vet man inte vilka man möter eller har runt omkring sig. Ve och fasa!

En gräslig halka är det!!! Har halkat omkring till fots och med bil. Broddarna har aldrig varit så välanvända.

Vi halkar vidare!
Lena



http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

4 januari 2014 23:25

Där skulle jag inte vilja byta med dig.
Här hade vi "sommar" idag också, den tar visst inte slut alls den.
Så här är bara barmark. Tur för jag gillar inte åka bil vintertid annars.
Tur att det gick bra för dig och hoppas att du inte är skärrad längre.

Må så gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Anki

Anki

5 januari 2014 10:03

Så skönt att bilresan gick bra... avskyr också att köra på halkiga vägar, speciellt på större vägar med mycket trafik. Vi har just nu sommarväglag vilket jag är tacksam över :)
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
zaq

zaq

9 januari 2014 13:20

Det där gjorde du bra, precis som man ska! Köra lugnt och ta paus... Det är att kunna köra bil så ge du digsjälv en klapp på axeln!

Jag ahr börjat trampa på bromsen så ljuset ska varna de där "kofångaråkarna" att "Du ligger för nära"... Om jag måste tvärbromsa vill jag inte ha deras bil i ryggen! Så om de sen inte fattar, så sänker jag farten ytterligare, i värsta fall kryper jag...

Och att du vart skakis och inget funkade då du kom hem är heller inget undderligt...
Bra jobbat! :-D

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards