Direktlänk till inlägg 5 januari 2014

JAG SKULLE.......

Av Anita - 5 januari 2014 10:33

 

Tänkte att jag skulle...

Städa ur kylskåpet och slänga gammal julmat.

Samla ihop flaskor som skulle pantas.

Diska det som inte går in i diskmaskinen och rengöra diskmaskinen.

Ta bort och tvätta lakan ur sängarna som mina gäster sovit i.

Dammsuga upp barr, hundhår och rester efter nötknäppning och knäckätande.

Ta ur sotet ur spisarna.

Mata fåglarna och ekorrarna och laga trasigt fågelhus.

Ta reda på jättehögen med tvätt som tronar i mitt sovrum.

Vattna och snygga till blommorna.

Städa badrum och toan.


Så sitter jag här med min kaffekopp och inte blev det något gjort igår och inte nu heller.

Jag lagade visserligen stormskadan på jordkällaren men sedan gick jag bort till broder B och dom höll på att elda ris. Eftersom allt är så blött så gick det inte så bra, inte ens jag som är en hejare på att elda fick någon riktigt bra eld.


Så kom PappersBeda och grisnäsan Bob och vi fikade där och sedan åkte vi hem till mig och satt och pratade i mitt kök för det var ett tag sedan vi sågs.


Ja men sen då. Blev det inte en jäkla fart. Nej då. Lade mig i soffan och somnade. Vaknade och stoppade i mig lite matrester ur kylskåpet och det kändes trist att äta ensam nu när sonen åkt tillbaka till Skåne.


Det är i alla fall ok väder för mig. Grått, mörkt och O-gradigt men ingen snö och inte kallt. Tar man på broddarna på skorna så går det att vara utomhus och förflytta sig.


Fattar inte varför jag känns så lat. Är det fler som känner sig så här? 

Drömt i ett par nätter att jag städar och städar så det ligger väl och gror någonstans inom mig. Uppmaningen att sätta igång nu LATFIA. Lite fart tack.


Det här är väl dom praktiska och vardagliga saker som alla har omkring sig. Sakerna som ska göras men för mig är det kanske till och med livet som är så här.


Massor med planer som inte blir av. Sånt jag ville göra men som inte hände . Latheten och fegheten hindrade mig och jag lät allt bli som det blev och inte blev det det liv jag drömt om när jag var ung.

Det får bli dagens ord.


Dagens ord: Det blev inte som jag tänkt. Det blev som det blev och det var kanske meningen. Vad vet jag. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liliann

5 januari 2014 12:48

Att njuta lata härliga dagar kallas det! Passa på/Kram

 
Ingen bild

annannan

5 januari 2014 19:05

Stora frågor i det lilla det där. Lyssna på Tomas Sjödins vinterprogram om du inte gjort det, och fundera på det han säger om att utöva hasandets sköna konst.

Det är inte så att det lyser overksamhet om din blogg, precis. Och det hör ju till att livet inte blir som man drömt. Men jag förstår att det finns några stora beslut med konsekvenser i ditt liv, längre tillbaka. Jag tänker att det vill du kanske inte skriva om, men det vore intressant att läsa.

Jag är så himla intresserad av människors öden och drömmar och tillkortakommanden och stora och små glädjeämnen.

Och inte för inte är den låttext jag skulle tatuera in om jag var tvungen att tatuera något
http://annannan.wordpress.com/2014/01/05/om-jag-blev-tvungen-under-pistolhot-att-tatuera-in-ett-citat-fran-en-lattext-i-svanken/

 
Ingen bild

Annci

5 januari 2014 19:11

Men Anita det är ju ingen brådis.. Allt finns kvar..gör du det inte idag kan du göra det imorrn,,du har hela livet på dig..KRAM

 
TantGlad

TantGlad

6 januari 2014 08:11

Värkligen en vårig bild du har i din blogg idag. Tulpaner som är sååå fint.
Lat får man vara, för så känner jag mig åkso ofta och spesiellt nu på vintern. Fast...ok det var väl att ta i det med vintern, men jag tycker det är bra det inte är någon riktig vinter för då slipper man pinas och frysa.
Ha en jättefin ny orörd vecka nu vännen! KRAM.

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

6 januari 2014 10:52

Har också en hel del jag borde gjort INNAN JUL, men det blundade jag för! Man måste få vara lat, och få bara vara!
Min man brukar säga: Allting har alltid hittills blivit gjort, så varför stressa!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

6 januari 2014 17:21

Det är väl det här mörka, kulna vädret som gör att man känner sig lite låg och modlös. Kommer bara solen fram kommer nog energin fram också. Det var så härligt när jag var ute idag solskentet.
Hoppas att du haft en fin trettondag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

7 januari 2014 06:58

Du om någon har väl många järn i elden. Som BLIR av. Var och varannan dag träffar du vänner och besöker ställen som marknader, går på bio, och är ute på vådliga bilfärder, tillverkar trummor, är med i en meditationsgrupp etc etc. Så ta det lilla lugna. Tids nog blir det tid för den "tråkiga" städningen och de andra vardagssysslorna. Du har hela mörka januari på dig ... minst.

Massor av kramar!

http://skatanstankar.com

 
Annika

Annika

7 januari 2014 10:08

Hej. Jag blir verkligen påverkad av vädret. Nu då det är heltäckande moln mest varje dag så får jag inte mycket energi minsann.Snart så kommer väl ändå solen tillbaks och då kommer du nog att ta itu med allt du har tänkt göra. Men Julen är iallafall nerpackad igen hemma hos oss. Dessutom så drar vi till sol och värme nu. Ska bli spännande att se om vi har fått nån vinter då vi kommer tillbaks. Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

7 januari 2014 17:28

Jag säger som Skatan; du som verkar ha så mycket roligt för dig! Det där att man inte kastar sig över disk och tvätt och städning, det tycker jag bara är sunt. Bättre att lägga krutet på roliga saker.
Kram på dig och önskningar om ett gott nytt år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

8 januari 2014 07:38

Morron ! Men Anita nu får du ta och rycka opp dig och börja göra alla saker som du skulle göra. Tänk då på oss där Lilly jobbar och jag håller på att packa ner saker både i hennes och min lägenhet för flytt. Det du ! Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Anki

Anki

9 januari 2014 08:42

Du har alltid så mycket omkring dig... inte är du lat inte! Ibland måste man ta det lugnt och nu säger din kropp att du ska varva ner lite... vila dig i form... städa hinner du tids nog!
Härlig tulpanbukett!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se