Direktlänk till inlägg 11 januari 2014

EN OVÄNTAD NJUTNING

Av Anita - 11 januari 2014 18:19

 

Eftersom snön och kylan kom ides jag inte elda i bastun för helgbadet.

Jag har fått badbomber av Sonen och lade mig i badkaret och släppte i en sådan. Den fräste runt och lämnade vattnet rosa och rosdoftande. Inte nog med det det flöt upp massor med röda och rosa rosenbad och jag kände mig som en prinsessa där jag låg bland rosorna och bara njöt.

Jag hade nästan glömt hur gott rosor doftande. Har inte luktat på någora sådana sedan i somras. Ligga och drömma sig bort till sommaren och bli genomvarm i kroppen. Skönt.


Många av mina vänner och bloggvänner äker utomlands till solen och badet och ibland undrar jag vad jag gjort för fel som aldrig har råd. Jag har trots allt jobbat heltid sedan jag var 16 år och knappt varit barnledig ens och inte dricker jag eller röker och gör av med pengar på dyra kläder. Vad ska jag lära mig av det? Född fattig alltid fattig? 


 

Idag har solen tittat fram för första gången på länge och inatt har det snöat. Ca 14 grader kallt. 

Jag tog en sparktur. Tänkte åka riktigt långt men jag är ovan vid kylan nu och det drog en liten ilsken vind så snart var jag alldeles stel i ansiktet och händerna värkte fast jag hade varma vantar.


Vad jag hatar att frysa och fy sjutton vad jag hatar att skotta, att sopa av bilen och trappan och pulsa omkring i snö. Vat att det finns många som inte håller med mig men det skiter jag i. Jag får väl tycka precis vad jag vill, eller hur?


Det har kommit en ny fågel till fågelbordet som jag aldrig sett här förut. Det är en gröngöling, en hackspett som ser annorlunda ut. Den vanliga är ju svart.vit och röd och den här ser helt annorlunda ut. Kul.


Idag har det inte varit hit en enda människa. Den enda jag träffat är grannen och han har börjat tjata om potatissättningen till sommaren.Annars har det väl varit hit en del gubbar i veckan.

Kan inte låta bli att tänka på Monika Zetterlunds " Den sista jäntan". "Jag är allena i byn Ungdomen flyr och det är bara jag och gubbera i stugera.

Så det kunde bli. Det trodde man inte på 60-talet då det var fullt med folk i alla husen och dessutom en massa spännande skogsarbetare från Norge och Finland.


När man åker spark har man tid att tänka för det händer inte så mycket runt omkring.

Ibland sägs det att man inte är äldre än man känner sig men det har jag aldrig förstått. Det är precis så det är, kroppen känns helt plötsligt mycket äldre än inuti.


Den här ursliga kroppen, är den verkligen min? Orken och energin och entusiasmen vad tog dom vägen. Stela knän och allt är liksom lite slött. inga lyckotoppar eller sorg så man kan "dööööö", som det var när man var ung.

Glöden över saker man gjorde. nu ids man inte ens.


Usch, jag gillar inte att bli gammal men va fasen. Det är ju inget man kan göra åt det så det är väl som det mesta annat. Det är bara att gilla läget vare sig man vill eller inte.


Dagens ord: Bättre rosenblad i badkaret än att rulla sig i snön.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

11 januari 2014 20:00

Åh, vilket härligt bad! Önskar jag hade badkar, då skulle jag också slänga i en sådan där bomb. Har lovat P att vi ska ha julen kvar en helg till men sen städar jag ut den. Jag är inte riktigt lika förtjust i pyntet som du :). Men vi har inte haft någon gran, förstås. De doftar ju så gott. Hade inte du kvar din gran tills det blev skott i den förra året, förresten? Man ska pynta efter eget huvud, som man själv vill ha och när man själv vill ha det. Jag gillar mina grannar som har massor med platsgubbar och blinkande lampor i olika färger på sin balkong, fast det inte alls är modernt. De följer sin egen smak och det är bra.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

11 januari 2014 21:14

Kul med gröngöling, den har ett härligt skrik!
Det måste vara bra med spark när det är snö och halt. Här är det ingen som använder sådan, utan vi försöker ta oss fram stapplande när det är is på gångbanorna. Än så länge har vi barmark och plusgrader, men imorgon....
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

11 januari 2014 22:07

Gubbar har verkligen framförhållning. Tänk att börja planera för potatissättning i januari!
Även om du nu har det kallt och hatar snön, så måste du väl ändå medge att ditt foto är otroligt vackert! Du får sluta visa så fina vinterbilder om du ska vara riktigt trovärdig. ;)
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

12 januari 2014 08:28

Vilket härligt bad du unnade dig... låter ljuvligt :)
Så fin din snöbild med solen är... känns ändå att vi är på väg mot längre dagar.

http://ankistankar.blogspot.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

12 januari 2014 08:29

hur är ordspråket: man saknar inte kon i båset förrän.......? Fattig! anita du är en rik liten människa med allt du har omkring dig. Naturen, tystnaden, eget fint vatten, egen ved ett eget hus med egen gård. Du äger en alldeles egen bit jord som ingen annan har att göra med som bara är din. mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

12 januari 2014 18:49

Idag hade jag med kunnat åka spark. Men min spark hänger uppåner i garaget och jag får inte ner den själv.
Gubben har bar ursäkter, vad ska man göra med dom.
jag får nog hålla med om att rikedom är naturen runt omkring oss.
Men visst vill man komma bort i bland. Komma bort för att få känna hur bra man har det hemma.
Goa kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se