Direktlänk till inlägg 13 januari 2014

INNAN JAG GÅR UT

Av Anita - 13 januari 2014 09:36

 

Innan jag går ut så sitter jag här och skriver lite som ni väl märker. 

Nu har riktiga vintern börjat och igår var det 20-da Knut och julen ska ut. Det skiter jag i för jag tänker sitta i julgranens skimrande ljus länge ännu.


När kylan kommer börjar bekymren. Så har det alltid varit för mig och det verkar aldrig sluta. Kanske har det med min inställning att göra.

Började lite lätt igår morse när jag skulle gå ut och mata fåglarna. Kallsnö över blankis och trots dubbar så ramlar jag omkull med ett brak. Allt fågelfrö ramlade över mig men som tur var ramlade jag rätt mjukt och stötte bara i knäna. Alldeles lagom till knäna hade slutat varit blå. Nu är dom väl det igen.


Så började jag skotta. Usch. Sopa av bilen som var full med snö. Åkte ner på byn och DataFia och jag for till Hammarsrand för att handla och uträtta lite små ärenden.


Vi for till Gamsvägerskan och lånade några böcker. Jag läser en serie som heter Hanna av en norsk kvinna som heter Laila Brenden. Den handlar om fäbovallar, släktsaga, gamla tider och hur det var vid fjordanra i Norge. Jag älskar den och kan sträckläsa i timmar om det vill sig. Nu har jag 4 stycken så jag lär väl klara mig den här veckan. Jag läser i badkaret, på toa, när jag äter frukost och innan jag somnar. Härligt.


Nåa, nu trillade jag ur handlingen för igår. Vi åkte hem till DataFia och drack kaffe och sedan skulle jag åka hem. 

Trodde att jag hade punka för bilen for som en snorloska på vägen och gick inte att styra. Tog mig hem till slut i alla fall. Vägen var oplogad och spårig dessutom men det är man ju van vid.


Det var handbromsen som hade frusit. Det är en backe där man står hos DataFia och klart att jag som vanligt drog åt handbromsen. Borde tänkt på att det faktiskt var 14 grader kallt och då ska man inte använda handbromsen.


Skit åt helvete. Denna jäval kyla och vinter. Som tur var så ringde jag Storfiskarn och han kom och rotade under bilden, ryckte och backade och grejade och fick till det på ett nafs och dessutom fick jag några bra tips om hur jag skulle bära mig åt om det hände igen.


Åt middag hos DataFia och så hade den söndagen gått.


Nu är det som sagt dags att ta på sig skoteroverallen och gå ut och göra.

1. Hämta in ved.

2. Mata fåglar

3. Hämta post och gå in till grannen.

4. Skotta snö.

5. Om jag orkar ska jag ta en sparktur.

 Det är 15 grader kallt så allt det här känns ju lite gruvsamt så här på morgonen men det måste ju göras.


Det är så här att vara den sista jäntan i skogen. Inte bara att ligga badkaret och skvalpa bland rosenblad, nej det är rätt mycket taggar också att kliva på.


Saknar min Oskar men har inte fått mig till att skaffa någon ny katt ännu men det får väl bli framöver sommaren.

Saknar Kinabror också för han är kvar nere i Skåne ännu men kommer väl tillbaka framöver vårvintern.

 

Nej nu är det bara att klä på sig och sätta igång. Hoppas att inga nya tråkigheter händer, som sagt Det är ju vinter.


Dagens ord: Det är värre att halka på aslet på blankisen än att ramla i snön.

 
 
Maria

Maria

13 januari 2014 10:10

Hej! Fin blogg du har och helt underbara foton :) japp, gillar inte vintern jag heller så tråkigt att det skulle bli vinter nu när man nästan har kommit över den perioden helt. Hoppas det går fort nu och blir pluss grader istället. Ha det bäst/ kram :)

http://www.enrastlossjal.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

13 januari 2014 11:49

Nu har till och med vi fått både kallt och lite snö, men våra 3-4 minusgrader är ingenting jämfört med kylan hos dig.
Hoppas att allt på din att-göra-lista kommer att gå bra idag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

13 januari 2014 20:01

Måste vara jobbigt med denna kylan..och halkan och u ramlat och slagit knäna ..igen!!! Tur att du inte brytit dej..det är så lätt gjort... Du får no skaffa dej en ny kissemiss, dom ger så mycket glädje och kärlek..och VÄRME också!
Önskar dej en fin fortsättning på kvällen ..och veckan!!!
PS Jag plockade bort samtliga stakar i fönstren i gårkväll..och i väll...plockade vi ner de RÖDVITA gardinerna..och satte upp andra..DS

http://margitholm.blogg.se

 
Janne

Janne

14 januari 2014 07:50

Morron ! Ja så länge granen är fin så kan man ju ha den kvar. Den sprider ju ett mysigt ljus i vintermörkret. Här hade vi -13,5 grader igår och ca 6-7 cm snö. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Karin

Karin

14 januari 2014 10:26

Attans vad kallt du har, förstår din inställning till snö: den ställer bara till elände!
Mys du inomhus när du kan, och njut av böckerna om Hanna.
VARMA kramar (så kanske snön smälter!!)
Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

15 januari 2014 09:46

Så vacker bild över sjön... och katten... är det din gamla, saknade Oskar? Tror nog du snart är mogen för en ny katt - en ny Oskar får du inte, men en ny individ med sin alldeles egna personlighet.
Väldigt kallt hos dig... vill inte byta... här är bara 4 minus just nu...

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards