Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

FÅNGAD TILL SLUT

Av Anita - 16 januari 2014 12:46

 

Att ta fast en ekorre är inte det enklaste. Samtidigt så måste han ut ur huset med både sina loppor och sitt dåliga humör. Jag tog det lugnt och lät honom sitta uppe på vävstolen. Rädd och troligen ilsken satt han där och tjattrade. Jag försökte prata med honom lugnt och fint som jag brukar med fåglarna men det hjälpte inte.


Jag vill inte ha ner honom i julgranen igen.

Egentligen tror jag att den här ekorren är rätt dum men vad behöver alla manliga varelsern mest av allt. Sex. Mat. Vatten.

Sex kan jag inte bjuda på men det andra, jo där har vi det.


En stor papplåda. Skar ut en lucka som går lätt att stänga. Visst hittade jag lite mandel och en påse hasselnötter.

Rasslade lite med dom när jag lade in dom i lådan. Gillrade fällan.


Det gick någon timme men till slut hörde jag tassande i trappan och snabbt for han in i lådan och lika snabbt kutade jag dit och stängde in honom.


Vilket liv det blev i lådan. Tala om tjatter och svordomar på ekorrspråk. Panikanfall men jag bar ut lådan och släppte ut honom och han for iväg som en blixt.


Likafullt var det liv ute på fartukvisten i morse. Då hade han lyckats få bort locket till fröhinken fast jag hade en tung sten oppepå. Där satt dom nu alla tre och musade men ok då. Bara dom inte kommer in så.


Så är en ny dag och tittade ut och det snöade för fullt men bara 11 grader kallt.

Lagade grannens diskmaskin och sedan var det läge att hämta ved nu när det inte är så kallt och börja skotta. Hungrig blev jag så nu har jag gjort en paus för att fixa mig lite mat.

Pärstampa och så några köttbullar jag hittade i frysen lite lingonsylt och gurka och en gammal julöl att dricka.

Nu är jag mätt och belåten och ska försöka gå ut och skotta klart


Dagens ord: Bättre en ekorre i fröhinken än en i julgranen. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

16 januari 2014 15:48

Vilken tur att du överlistade ekorren och fick ut den!
Hoppas att de håller sig ute nu.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
The Secret Garden

The Secret Garden

16 januari 2014 16:20

En ekorre som smitit in i huset, Jisses! kan i fantasin se hur det skulle bli om det hände här hemma med fyra flabbiga labbar och en blixtsnabb ekorre; inte en pinal som skulle vara hel efter den korre-explosionen! :)
Korrarna skuttar på verandans snickarglädje ibland och då har jag funderat på vad som händer om någon skulle komma in. Efter 10 år skulle man kanske skratta så man pissade på sig när man i minnet såg allt utspela sig igen men inte där när det händer.

Förra året så dök en natt en vessla upp i sovrummet! Vesslan hade jagat ifatt en mus som boat under taket på vinden och hittat en springa in i sovrummet. Labbarna sussade i sängen med oss och så kom den där vesslan!!!!den vita vesslan, Spökråttan som jag kallar den. Med musen springande före!! Jävlar jisses hade en kamera varit uppsatt så hade det varit jätteskoj att se efteråt.
Det slutade med (se framför dig fyra labradorer, en vessla och en mus som jagar varandra och flyr besinningslöst i sovrummet och två yrvakna människor som inte fattar vad som händer)
Har skrivit om det tidigare på bloggen.
Men de är söta, både ekorrarna och vesslorna..och mössen! ;)

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Anne-christine

Anne-christine

16 januari 2014 21:01

HOPPPSAN.....här vare det ekorre hihihi. Dom är ju så söta dessa ekorrar tycker jag.
Hoppas du får en fin helg, och nu har väl både du och jag lite drägligare temperaturer att möta.
Ha en jättefin helg och kram från mig!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

17 januari 2014 07:31

Smart av dig - och det funkade ju bra! Hoppas han är klok och håller sig utomhus nu...

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

jennie

17 januari 2014 08:01

Fy fan va läskigt jag skulle dö i ett slaganfall sabbare en en ekorre kan hoppa!

 
Karin

Karin

17 januari 2014 13:01

Du är fiffig du! Kan både överlista en envis ekorre och laga diskmaskin. En kvinna som inte äger dina förmågor klarar sig inte en dag i storskogen!
Kramis och ett fint veckoslut!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

19 januari 2014 16:38

Smart drag mot ekorren! Undrar just vad han sa till sina kompisar när han ut igen...

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se