Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

EKORRÄVENTYRET FORTSÄTTER

Av Anita - 18 januari 2014 17:26

 

Jag är klart medveten om att du inte kommer att tro mig. Vore det inte så satans kallt ute skulle jag ligga på lur och filma dom små rackarna.

Jag trodde att ekorrar var rätt dumma men annat fick jag se imorse.

 

Titta på den här metallbrickan och stenen. I hinken under har jag fagelfrö. 

Jag hörde hur det tjattrade och trampade på bron. Kikade genom fönstret och vad får jag se?

Alla tre ekorrarna sitter på katthuset och sätter nosarna mot brickan och knuffar och buffar tills den ramlar ner och dom kan fullkomligt bada i solrosfrö och äta tills magarna står som små trummor på sötnosarna. Så rolig att se. Ska minsann försöka filma dom någon dag.


Annars var gårdagen den dag då jag skulle fara och handla. Som ni vet har jag alltid planer och för det mesta blir det inte alls som jag tänkt. När man bor så här så är det vädret som bestämmer och när det var -20 grader vill man nog häcka inomhus. Det blev att hämta ved och hä sig ut och skotta det värsta och sedan kom DataFia och Storfiskarn och vi gräddade våfflor. Hittade lite hjortron i frysen som vi åt till. Satt och surrade och pratade ett bra tag.


Sedan pratade jag med Sofiepropp och faster G och så ringde grannen och ville ha hjälp och dagen rann iväg fort som en höna skiter. Vem sa att det var trist att vara pensionär.


Idag har jag varit iväg och tankat och naturligtvis blev det något strul på grund av kylan. Stötdämparna hade frusit till och bilen hoppade som en halt känguru på vägen.

Som tur var så fick jag åka med DataFia och handla och vi fikade hos henne och pratade ett tag.Ibland när min sommarlängtan slår till ser jag på det där programmet på tv där folk som har gott ställt tittar på hus på varma och härliga ställen utomlands. En del är då minsann väldigt kräsna och hittar fel överallt men en sak som förvånar mig är att  dom flesta är mest imponerade av utsikten och går och tittar ut genom fönstren och funderar över det. Betalar mycket mer när utsikten är fin.


Då far det för mig att jag kanske inte uppskattar utsikten här efter färtjänst.

Visst har jag fin utsikt.

Solen går upp i öst och då ser jag min trädgård som är fin nästan jämt utom på vintern.

 

I söder och sydväst ser jag sjön och bergen. Sitter man på farstukvisten kan man se solen vandra över himlen, åskan komma vandrade över sjön, regnbågen och dimman, sjön har alltid ett nytt utseende att bjuda på......

utom på vintern förstås då allt bara är som en vit åker.

 

Västerut är ängarna och grannens granskog. Solen går ner över gamla ladugården och i granskogen har alla fåglar sitt skydd och duvorna kuttrar och på våren kan man höra bäckens glada brus.

På den här bilden är det förstås vinter tyvärr.

 

Så mot norr är det mest blandskog och björkar men på hösten skimrar det av guld och rött av alla små rönnar som finns mellan björkarna. Jag tänker spara alla rönnar och när dom blir stora blir det väldigt vackert har jag tänkt.

 


Nåja nu tänkte jag mest på sommaren men som sagt. Såååå länge det är dit. Så mycket snö att skotta, så mycket ved att bära, så mycket som alltid går sönder och så halt och jävligt på vägen men kära vän......


Dagens ord får bli: Det är kanske meningen att det ska vara ett helvete för att man ska uppskatta det som är bra. 

 
ANNONS
 
Margit

Margit

18 januari 2014 18:13

Mycket intressant läsning..och SÅ vackra bilder, vyer!!!! Ja tänk vad djuren är fiffiga..och dom HJÄLPS ÅT att öppna locket...dom kan dom..och hittar lösningar så dom kommer åt mat att äta.
Önskar dej en trevlig kväll..du kanske också tittar på Stjärnorna på Slottet i kväll...det ska vi göra... Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

18 januari 2014 22:25

Så ekorrarna hjälptes åt att få av locket. Vilka små rackare! De platsar i programmet om kloka djur som gick på tv för ett tag sedan.
Nog är det så att man måste möta motgång och sorg för att uppskatta medgång och glädje. Dina bilder är jättefina, speciellt den där med sjön och båten.
Ha en fin helg!
Kram

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

19 januari 2014 05:09

De värmde i hjärtat att se en gammal Bolinder som står parkerad hos dig

mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Ingen bild

annannan

19 januari 2014 15:04

Jag tror du har väldigt rätt i det här med utsikten och att uppskatta den efter förtjänst.

I början av december var jag och föreläste i en skola på annan plats. i ett gammalt kloster som är en alldeles fantastisk byggnad och som har utsikt över det böljande landskapet längst upp i norr mot spanska gränsen. Det var dessutom en solig och ljuvlig dag. Jag gick omkring och lapade i mig allt det vackra, stannade vid fönster och tog bilder osv. (Jag har mitt arbetsrum i källaren i en halvrisig byggnad mitt i stan). Mina värdar log en aning åt min entusiasm och sa något om att det är en kall och opraktisk byggnad.

Men vad fasen. Jag säger som Fredrike i Pojken en trappa upp av Claque, när hon resonerade om valet mellan en modern lägenhet i ett nybyggt område och en i ett charmigt ruckel. Bekvämligheterna vänjer man sig vid och sedan är vantrivseln kvar, obekvämligheterna vänjer man också sig vid och sedan är trivseln kvar.

 
Lena

Lena

19 januari 2014 16:34

Vilken utsikt!
Dina bilder får mig att längta efter sommaren, blommor och grönska. Fast du har vacker utsikt på vintern också.

Lustiga och finurliga ekorrar!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

20 januari 2014 06:01

Jag som tyckte att det var lite synd om ekorren som fått flytta ut igen. Det verkar som han klarar sig bra tillsammans med kompisarna. Din trädgård och din utsikt ör fantastiskt vacker. Jag tycker ju att den är vacker på vintern också men jag slipper ju slitet. Vintern är kanske en årstid då trädfården är bäst på bild.
Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

20 januari 2014 07:42

Morron ! Ekorrar och harar är mycket intelligenta djur så om det vankas godsaker så vet dom precis hur dom ska komma åt dom. Ja nog är det snö och vitt alltid här är det ca 3 dm snö och -1,7 grader nu. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se