Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

SÅNA DAGAR KOMMER OCKSÅ...

Av Anita - 23 januari 2014 09:54

 

Ibland i januari kommer såna dagar. Dagar då ingen hälsar på.

På kramens dag men för mig var det kramfritt.

Var till grannen och betalade hans räkningar och stökade lite. Bar in ved och bar in ved till mig själv. Man får passa på de dagar då det inte är så kallt. Att hålla på med ved hatar jag och är det dessutom kallt och tomt på ved inne är det ett rent helsike. så man får passa på när det är lite mildare så behöver man inte svära så hemskt.

 

Tittade ut och såg att ekorren hade satt sig i fågelbordet och på andra sidan satt hackspetten och glupade i sig frö. Dom verkade komma ganska bra överens.

 

 

En del av mina bloggvänner undrar om jag verkligen vet om ekorren är en gubbe och naturligtvis vet jag inte det säkert för gudarna ska veta att jag inte vet så mycket om ekorrar men jag fick för mig det eftersom han är så mycket större än dom andra. De andra två är lite mindre och mycket rödare i pälsen. En lite större som jag tror är honan och en liten rackare som jag tror är barnet men som sagt. Det är bara som jag tror.


Sådan trist dag är jag glad för telefonen. Min bästa vän AMV ringde och vi pratade länge om ditt och datt. Vi pratar alltid bra tillsammans.

Så ett oväntat samtal från StockholmsAnders. Han funderarde över hur jag klarade av att bo här ensam på vintern. Han tänkte ta pension och bo här tre månaden på sommaren och vara i Stockholm på vintern.

Kinabror pratade jag också med och han kommer att stanna i Skåne ett tag till innan han kommer tillbaka. Det är den bästa av världar att bo här sommartid och kunna vara någon annanstans under den förbannade hemska vintern.


Pratade med en av mina gamla klasskamrater, med Sofipropp och min brorsdotter J. Även en av mina meditationstjejer fick jag ett samtal med och så gick den dagen fort och elegant förbi.


Så en ny dag i Fisksjön, dagen som var igår.

Tog bilen till jobbet. Den hoppade som en halt kängeru. Ena stöddämparen bak har frusit fast så nu måste jag byta. Faaan. Förra månaden rök alla mina sommardanspengar till bilreparationer och nu är det dags för nya utgifter igen men det är bara att gilla läget för bil måste jag ha. Skit.


Nåja jag fikade hos DansBritt och handlade lite och hoppade hem.

Äntligen en fin dag, bara 10 grader kallt och solsken.

Gick ut på sjön och tog en promenad bort till Kinabrors hus för en liten koll.

 

Det vilar en sådan frid över de gamla husen. Jag älskar det stället.


Vad mer att prata om.

Julgranen barrar inte ännu. Få se hur länge jag kan behålla den. Det är liksom en liten tävling med mig själv hur länge jag kan hålla den vid liv. Januari ut är väl vad jag tänker nu.


Däremot så har båda cyklamen som jag köpte före jul dött trots att jag skött dom efter konstens alla regler.


En annan konstig sak är att jag tog in mina paprikaplantor i höst och dom är gröna och fina och har till och med en gul paprika. Är paprikan flerårig undrar jag eftersom den inte dött och ser så grön och fin och verkar växa mer och mer. Ska bli kul att se hur det går med den.


Igår kväll kom ett par vänner och hälsade på och vi fikade och pratade och det var trevligt.


Annars är januari en jäkla månad. Så har det alltid varit och så verkar det alltid förbli. Tiden då allt går på tok och allt går sönder. Pengarna slut och kallt och bedrövligt men....


Dagens ord: Om man aldrig har det jäkligt så märker man inte när man har det bra. 

 
ANNONS
 
Karin

Karin

23 januari 2014 10:44

God Förmiddag, säger jag idag som har varit uppe med tuppen och simmat lite kl 07. Skönast var det att krypa ner i barnbassängen där var det varmt och gosigt!!
Kan se och höra dig, när du går där och muttrar och svär med din och grannens ved. Vem hade burit in grannens ved om inte du hade varit där? Hemtjänsten?
Sänder dig en försenad och varm kram, eftersom du inte fick någon på kramens dag!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Sandra

Sandra

23 januari 2014 12:00

Jag går som bäst runt här hemma och är sjukskriven och märker hur långsamt det kan bli när man inte träffar någon på hela dagarna. Tittar på mina fåglar jag med, har dock ingen ekorre här. Får inte bära ved så jag roar mig med böcker och TV. Pratar med pappa i telefonen för han är just den enda pensionär jag känner så bra just nu så jag kan ringa och prata bort en stund.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

23 januari 2014 12:22

Du har då mera kontakt med folk än jag. På vintern har folk gått i ide här. Kan gå dagar jag inte ser en männska. och ändå har vi tätorten bara 5km bort. Precis som hos dig så har jag sommarfolk till höger och vänster. Men jag gillar läget - saknar ingen. (läser handarbeta promenader mata fåglarna ) Ett villkor är: Dock vill jag att bilen ska funka - ifall jag behöver kpmma iväg! mw

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Mikaela

Mikaela

23 januari 2014 15:34

Hej! Åh vilka fina bilder! :)
Skulle bli glad om du kollade in min blogg och kommentera vad du tycker!
Skriver om min vardag, wanties, klädcollage, om mig och mycket mer!
Kram :)

Mikaelasguitarlife.bloggplatsen.se

http://Mikaelasguitarlife.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2014 15:40

Nog kan januari vara en tuff månad. Här börjar vintern just aldrig förrän en bit in i januari och så blev det i år också.
Har du ännu julgranen kvar! Så häftigt, då är du en lika duktig julgransodlare som min mamma.
Det ser verkligen helt underbart ut där vid din Kinabrors hus, så fridfullt!
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

23 januari 2014 21:28

God Torsdag ! Nu finns det bilder och mer information om vår nya lägenhet på min blogg. Ha det bra !

http://skurhinken.blogspot.se

 
Lena

Lena

23 januari 2014 23:10

Håll ut! Snart gnistrar vårsolen på fisksjön och skaterna bygger bo för fullt. Ha det så gott! Lena

http://www.lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

24 januari 2014 02:16

Eftersom jag är ny i din kommentatorskara, ska jag först tala litet om mig själv. Vad jag förstått av dina tidigare bloggar, så lär jag vara född samma år som din mor. jag blir 83 i år( om jag får leva tills dess).Jag bor i radhus i södra Stockholm, men är nordupplänning från början. Jag är gift sedan 59 år tillbaka.. Min fru och jag b.or numera ensamma i radhuset - våra barn är sedan länge utflugna. Jag ser dåligt(därav kommer många felslag här i skriften)' och min fru har råkat ut för Alzheimer. Jag har ingen egen blogg och kom in på din blogg, när ja läste blogg från mitt barnbarn, som kör helikopter på ett stort fiskefartyg i Stilla havet. Man fiskar tonfisk och letar upp stimmen med hjälp av helikopter. jag såg din signatur "skogsnuvan" och blev först nyfiken, sedan faschinerad av din blogg.
GörBad har du för kamera. Du får så fina bilder, både på natur och djurliv, har du zoomlins eftersom du kommer djuren så nära. Jag har fotat mycket i mina dar, både stillbilder och video. Och har mycket utrustning kvar, fast min syn numera gör det svårt med att fokusera rätt. Jag delar inte din uppfattning om ensamlivet - jag är för tvåsamhet
Och har "vuxit ihop" med min fru, som jag nu måste stötta i hennes sjukdom. Alla blir inte olyckliga i äktenskap, som om man tar hänsyn till varandra kan ge oändligt mycket -det vet jag av min erfarenhet.
Det är så mycket i din blogg, som jag skulle vilja kommentera, men jag återkommer. Nu får det vara nog för denna natt, min fru sover gott vid min sida medan jag skriver på min iPad och jag slår av den för att också sussa. Ha det så bra!

 
The Secret Garden

The Secret Garden

24 januari 2014 10:36

Jag har aldrig haft någon paprika så jag har ingen aning ifall den är flerårig men jag googlade lite och den är flerårig och det här fann jag:
http://www.odla.nu/vaxtlexikon/koksvaxter/paprika
http://www.runabergsfroer.se/?m=191
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=98944.0
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1667&artikel=3578189
http://gourmetgarage.dk/group.asp?group=82

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 januari 2014 03:21

Till bamse 31. Så roligt att du läser min blogg. Du är precis lika gammal som min mamma skulle ha varit. Hon är tyvärr borta nu sedan några år. Jag har min gamla kamera, en liten behändig Sony som jag alltid har i fickan och så vann jag en större kamera i somras en Pentax. Den är kanske lite för avancera för mig för jag får inte till så fina bilder med den men det är teleobjektiv och gör fina bilder på blommor.insekter och sånt men är otymplig att bära med sig så den använder jag mer sällan. Den tar dåliga bilder med blixt, blir liksom platt och dött. Jag har varit sambo och gift 4 ggr men jag är en frihetsälskande människa och nöjer mig med att jag har många vänner omkring mig och gör precis som jag vill. Välkommen till min blogg.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 21 sept 14:46

  Det var så här vi hade tänkt oss AMV och jag. Vi skulle sitta på Middagsberget i Ragunda och njuta av utsikten och fika. Sitta på högsta berget, berget som gäckat oss i flera år nu.   Som ni vet så har jag alltid längtat upp på bergen. Alla ...

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se